София - 18.30 часа, НДК;
Пловдив - 17.30 часа, Копчетата;
Варна - 18.00 часа, Козирката;
Казанлък - 18.00 часа, Общината
kriisoo написа:...нищо.
silvertm написа:kriisoo написа:...нищо.
За мен мнения като твоето са НИЩО.
did написа:Брейййй! Значи който не е съгласен с вас, мнението му не струва нищо?
манджа написа:Какво против ски пистите имаш?
Преди 85 години, за да опази горите от изсичане, а водите от замърсяване, държавата започва да отчуждава всички недържавни вещни права върху ливадите, пасищата и горите във високата част на Витоша. Върху отчуждените през 1927 година 68 хиляди декара се създава през 1934 г. и първият парк на Балканите - Витоша. До 1942 година площите отчуждени за парка достигат над 100 хиляди декара а изплатените обезщетения - 3,76 милиона златни български лева. Оттогава до днес държавата е пазила тази собственост като територия с национално значение. През 2012 година, за трети път за последните 10 години, отново се прави опит за промяна в закона за горите, която да позволи учредяването на вещни права в полза на частни лица и фирми в границите на защитените територии. Няколко фирми с неясна собственост вече са готови да изкупят всичките права върху високата част на Витоша без резерватите. Дали ще го допуснем зависи от всеки от нас.
Държавните гори заемат 25% от територията на страната и са най-голямата държавна собственост - само стойността на дървесината и земята надхвърля 60 милиарда лева.
Проектът на закон за горите освобождава практическата разпродажба на държавните гори в защитените територии (2% от територията на страната) за да се набавят между 5-7 милиарда лева за офшорни компании.
Yavkata написа:На мен и двете части на снимката ми се виждат гадни. Протестирам и срещу двете.
TheAnimal написа:Yavkata написа:На мен и двете части на снимката ми се виждат гадни. Протестирам и срещу двете.
Подкрепям протеста ти с четирите си лапи!
silvertm написа:Бе то и аз го подкрепям, ако става въпрос, но... човек не може да има всичко.
did написа:Противоречията са неизбежни, а цитирането на http://forthenature.org/ си е чиста проба мозъчна промивка.
did написа:Сегашните предложения за промени отменят забраната за планинско колоездене.
did написа:Позволяват развитието "по-лесно" и по-евтино на зимните спортове.
did написа:Не смятам, че правещите писти нанасят по-големи поразии от циганите, които постоянно секат и изнасят дървесина. Хубаво ще е "еколозите" да категоризират "вредителите" по степен на обществена опасност и да протестират срещу най-опасните, а не срещу най-удобните.
silvertm написа:"ДОКЛАД
за първо гласуване на Комисията по земеделието и горите относно: Три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горите:
1. № 154-01-32, внесен от народните представители Иван Николаев Иванов, Екатерина Михайлова и Веселин Методиев Петров на 11 март 2011 г.;
2. № 102-01-91, внесен от Министерския съвет на 30 декември 2011 г. и
3. № 254-01-1, внесен от народния представител Димитър Атанасов на 9 януари 2012 г.
...
Първият законопроект предлага да се разреши движението на велосипеди по обозначените туристически пътеки за целите на планински велотуризъм, като велосипедистите задължително ще дават предимство на пешеходните туристи.
Председателят на комисията госпожа Танева припомни, че така направеното предложение се съдържа и в законопроекта, внесен от Министерския съвет."
Да не говорим, че протестите довечера не засягат по никакъв начин това искане на велосипедистите.
did написа:Само дето при отхвърляне на сегашния законопроект, срещу който протестирате, няма да се приеме НИЩО (да поясня - НИТО един от проектите!) и догодина пак планинското колоездене ще е незаконно.
PtD написа:Някак си по-далновидно ми се вижда да избера втората опция. Забраната за велосипеди може евентуално да се отмени, а съсипаната природа няма да доживеем (ние, нашите деца и внуци) да я видим как се възстановява.
xargs написа:Дори и законопроекта да е най-свежия закон приемам в тази страна, съм против него, най-вече заради начина по-който го прокараха.
Недопустимо и нагло е една офшорна фирма да изнудва цяла една държава.
silvertm написа:Протестът е представен срещу законопроекта като цяло, но зад него стоят конкретни предложения на НПО за промени в него.
+did написа:silvertm написа:kriisoo написа:...нищо.
За мен мнения като твоето са НИЩО.
Брейййй! Значи който не е съгласен с вас, мнението му не струва нищо?
В лявата част на снимката е показано заравняване на една от най-старите писти на Пампорово. Не знам какво нередно видяхте.
Аз пък съм против тези протести. Това си е лично мое мнение и то не е НИЩО!
did написа:silvertm написа:Протестът е представен срещу законопроекта като цяло, но зад него стоят конкретни предложения на НПО за промени в него.
Я сега да видим, къде в плакатите става ясно, какви са конкретните идеи за промени...
mulltex написа:Интересно ми е дали някой някога си е направил труда да направи следното проучване: какви хора ходят в определена част на една планина, какво ги привлича там и какви спортове те практикуват или желаят да практикуват. От там, според нуждите на хората ще се вземат и решения.
silvertm написа:mulltex написа:Какво би станало, ако някой, воден от такива пручвания, реши (!) велосипедистите да се обособят само в района над Драгалевци (ако говорим за Витоша)?
mulltex написа:...прилежаща инфраструктурата за съответния спорт.
silvertm написа:Протестът винаги е бил емоционалната изява на разумните доводи.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта