[quote="bluskanie"]
Ти казваше, че било абсолютно законно и имало, и на запад торент сайтове, дето функционират. Аз казах, че до няколко месеца ще стане ясно, че е менте таа работа. Е..., това беше преди няколко месеца. А ти ми дължиш няколко бири

:beer:
[/quote]
Ами, то все още си е законно. Няма закон забраняващ torrent сайтовете... все още... Тез' от НСБОП просто правят проверка на хора, за които имат информация, че притежават големи количества пиратско съдържание, което разпространяват. Торрент системите са само тяхното средство за разпространение.
Все едно да забранят като цяло продажбите, защото на пл. Славейков използват този начин на разпространение на пиратско съдържание.
Практически и аз в момента мога да те наклеветя, че притежаваш дадено количество дискове с пиратско съдържание. С една заповед качултатите няма да имат проблеми да те обискират, конфискуват съдържанието и да те осъдят.
Това което коментирах туко що не искам да се приема като глобално и пълно заключение, предполагам, че на всеки е ясно, че има още огромно количество фактори съставящи цялата картина на положението в България, а и в другите страни. Просто засягам част от нещата, като те са извадени от контекста и за това заключенията ми изглеждат малко наивни.
Говоря от базирайки се на личен опит с торрентите (нито като ъплоудър, нито като даунлоудър).