ууппс!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

ууппс!

Мнениеот did » Съб Май 06, 2006 11:58 am

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2247&sectionid=2&id=0000501

Антимафиотите удариха торент-пиратите в интернет

Трима задържани за предоставяне на файлове с нелицензиран софтуер, филми и музика

Първата си акция срещу свободния достъп до музика и филми в интернет реализираха антимафиотите от новата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). След едноседмично разследване са установени четирима и са задържани трима души, които според ГДБОП са предоставяли най-голямо количество файлове с нелицензиран софтуер, филми и музика. Според антимафиотите тримата са качили общо около 25 терабайта торенти с незаконна информация и са я предоставяли за споделяне с неограничен брой потребители.
"Тримата са нанесли щети за над 10 млн. долара, като са разпространили нелицензирана информация. Паралелно ще продължат акциите за предотвратяване на разпространението и размяната на софтуер, филми и музика без платени авторски права", заяви главният експерт по киберпрестъпления в ГДБОП Явор Колев. По думите на разследващите всички уличени са млади, интелигентни хора с високо образование.
34-годишният ъплоудър Ц. Г. от столицата, регистриран като "PUPIREDD" в сайта arenabg.com, е качил 17,05 ТВ и свалил над 8,22 ТВ. В дома му е открит и компютър, от който е предоставял музика и филми. По-късно са задържани 23-годишният А. С. с потребителско име "alex830515" и 42-годишният Д. С., регистриран като "dankopicha" също в arenabg.com. Двамата са заловени, докато качвали в интернет поредните филми. В домовете им също са открити компютри и множество дискове.
На тримата са предявени обвинения по чл. 172А от НК за престъпления срещу интелектуалната собственост, който предвижда до 5 г. затвор. Наложена им е и мярка за неотклонение "парична гаранция". Случаят е поет от Столичното следствие и се наблюдава от районна прокуратура.

... и още:

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2006-05-06&article=145335
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот krosa » Съб Май 06, 2006 12:30 pm

:bigeyes:
krosa

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Съб Май 06, 2006 12:36 pm

Бафф ма'а му...:banghead:
Отивам в мазето да заровя всички дискове с к'вото имам по тях... После пълна ревизия на HDD-то за всичко що е хакнато, кракнато, пачнато и тем подобни...
Какво ли следва наистина... да почукат на вратата ми и учтиво да ме помолят да проверят какво имам на машината, или по сценария:[quote]...звънеца звъни, вратата чука... отварям, нинджа... едно карате в гръбначния кош..[/quote]

и т.н.....
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Съб Май 06, 2006 12:50 pm

[quote="Ozzie"]

Отивам в мазето да заровя всички дискове с к'вото имам по тях... [/quote]

ей ти, лошия, фнимавай особено!

добрите може от мазето да почнат!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Makintier » Съб Май 06, 2006 5:27 pm

[quote="Ozzie"]

Бафф ма'а му...:banghead:
Отивам в мазето да [color=red]заровя[/color] всички дискове с к'вото имам по тях...
[/quote]
нека почиват в мир RIP...:skull:
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот shaggy86 » Съб Май 06, 2006 6:10 pm

тъжно,много тъжно, дали да си спрем Дц хъба? имаме 2 терабайта а сме в Германия??:crap:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот EmZo » Нед Май 07, 2006 1:27 am

Лоша работа, ще се плаща. Всъщност винаги ще има прозорчета. Само дано не почнат да влизат по къщите и да арестуват наред :).
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 07, 2006 8:35 am

Селяни...като направят стандарта в страната равен на този в европейски страни като Германия, Великобритания, Франция, Холандия и прочее, тогава ще си плащам за музиката и филмите, които тегля от интернет!:(!:Да ви... мамата...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот MaRtiAg0 » Нед Май 07, 2006 10:48 am

[quote="Nymphetamine"]

Селяни...като направят стандарта в страната равен на този в европейски страни като Германия, Великобритания, Франция, Холандия и прочее, тогава ще си плащам за музиката и филмите, които тегля от интернет!:(!:Да ви... мамата...
[/quote]

Доста си прав!Не могат да искат от нас да живеем според изискванията на другите.
"Бензина и 5лв да стане пак ще караме коли, и 5ст да стане пак ще крадем..."
MaRtiAg0

Рейтинг: 1200

Мнениеот klmn » Нед Май 07, 2006 1:08 pm

това последното става за национален химн!:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Нед Май 07, 2006 1:13 pm

[quote="MaRtiAg0"]

Не могат да искат от нас да живеем според изискванията на другите.
[/quote]

могат, могат...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Нед Май 07, 2006 1:25 pm

Въпрос на време беше.
И по този повод afterburner, ако помниш спорихме по тази тема. Ти казваше, че било абсолютно законно и имало, и на запад торент сайтове, дето функционират. Аз казах, че до няколко месеца ще стане ясно, че е менте таа работа. Е..., това беше преди няколко месеца. А ти ми дължиш няколко бири :D:beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот uha_rampage » Нед Май 07, 2006 1:36 pm

Мамицата им пиратска :lol::shooter:
Ето етооо виждате, че българската полиция работи денонощно и залавя най-големите престъпници в тази бедна страна! Тази институция се превърна в стожер на българщината!
Нека покажем на света, че тук не търпим ГОЛЕМИТЕ престъпници! Предлагам "ъплоадърите" да получат смъртни наказания за деянията си!
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Нед Май 07, 2006 1:42 pm

[quote="uha_rampage"]

Предлагам "ъплоадърите" да получат смъртни наказания за деянията си!
[/quote]

Подкрепям!!!

Имам и идея как да ги умъртвим - да им спрем достъпа до интернет!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 07, 2006 1:52 pm

И когато някой клиент отиде в офиса на някои доставчик на интернет, да му искат, освен лична карта, свидетелство за съдимост. Пу, да ги е*а в майката...!:censored:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Май 07, 2006 1:57 pm

E беше време полицията да се занимае с ИСТИНСКИТЕ престъпници и мафиоти в тази държава,а не да ми се занимава с разни "дребни" рибки,който отвреме навреме залагат пиратки в колите на "приятелчетата" си.:)

Смърт чрез спиране на интернета ми се струва възможно най-ужасното наказание,хем болезнено,хем бързо.ю
Даже си мисля,че всеки,които дори само разглежда каталозите трябва да бъде третиран като враг на държавата и да бъде съден равно на равно със ъплоудърите.:)

П.п. България - тука невъзможни неща нЕма.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот afterburner » Нед Май 07, 2006 2:29 pm

[quote="bluskanie"]

Ти казваше, че било абсолютно законно и имало, и на запад торент сайтове, дето функционират. Аз казах, че до няколко месеца ще стане ясно, че е менте таа работа. Е..., това беше преди няколко месеца. А ти ми дължиш няколко бири :D:beer:
[/quote]

Ами, то все още си е законно. Няма закон забраняващ torrent сайтовете... все още... Тез' от НСБОП просто правят проверка на хора, за които имат информация, че притежават големи количества пиратско съдържание, което разпространяват. Торрент системите са само тяхното средство за разпространение.

Все едно да забранят като цяло продажбите, защото на пл. Славейков използват този начин на разпространение на пиратско съдържание.

Практически и аз в момента мога да те наклеветя, че притежаваш дадено количество дискове с пиратско съдържание. С една заповед качултатите няма да имат проблеми да те обискират, конфискуват съдържанието и да те осъдят.

Това което коментирах туко що не искам да се приема като глобално и пълно заключение, предполагам, че на всеки е ясно, че има още огромно количество фактори съставящи цялата картина на положението в България, а и в другите страни. Просто засягам част от нещата, като те са извадени от контекста и за това заключенията ми изглеждат малко наивни.

Говоря от базирайки се на личен опит с торрентите (нито като ъплоудър, нито като даунлоудър).
Аватар
afterburner

Мнениеот did » Нед Май 07, 2006 2:40 pm

Аз предлагам в името на всеобщото добруване и борбата с престъпността, да се забранят GSM-телефоните, защото вече има нагли престъпници, които ги използват за разпространение на MP3 и видео-файлове, без истинските автори на музиката да получават и стотинка от това.

Въобще, последните технически постижения са опасни и е редно със закон да се задължат всички да ползват само грамофони и да си комуникират чрез пощенски гълъби. Също така да се налага глоба на всеки, притежаващ пощенски гълъб, който има достатъчно пауър да пренася дългосвиреща грамофонна плоча на повече от 1 километър без междинни кацания!

Имам и други идеи... Ще ги кажа на НсБоБ, може да ме наемат за агент-шпионин по втори таен трудов договор. Мислете му тогава какво пишете тука!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Нед Май 07, 2006 2:41 pm

Е, да... няма ясен закон за правата и разпространяването на авторски продукти. Това ще се изясни скоро обаче. Колкото и да ни е неприятно на всички - ще трябва да дадем по някой лев за да слушаме Дражето :bawling: или на нас да дадат...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Нед Май 07, 2006 2:47 pm

хаха, did, токувиж след време не останали гълъби из градовете...

А да го дам сериозно по темата. Предполагам е невъзможно авторите на музика и филми, да печелят от всяко излъчване на техен продукт. Затова (също предполагам) музиката (предимно) ще мине на free принцип, като обаче ще се продуцира и издава от големи компании, имащи за цел да рекламират своя продукт, крайно различен от музиката и филмите. Българския пример е Нескафе и Ъпсурт. Последните им 3 албума са спонсорирани от Нестле. Ич не им дреме дали се дърпат на mp3 или не. Нали Нестле рекламира и си плаща...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 07, 2006 3:06 pm

Абе ма'нете ги тия работи! Положението е толкова зле, че просото няма на къде! Така както е тръгнало, в най-скоро време в затвора ще лежат най-закоравелите престъпници - ъплоудърите, докато разни картофчета и домати си се гърмят по улиците и разнасят дрога необезпокоявани от качулатите. Искрено завиждам на did и останалите из чужбина. И ако тъпия български народ избере за президент оня мутра и популист Бойко Борисов, се отричам от всичко българско и родно...
И кв'и са тия глупости - плащане, пари дрън дрън. Разбира се, че ще дърпам от интернет музиката и филмите! С какво един компакт диск, идващ направо от аудио студиото е по-скъп от обикновения, че да се продава на абсурдната цена от 15-16 лева (последно като бях в аудио магазин (преди година) бяха по 14лв)? Обложка? Качество на музиката? Стикер? С какво едно DVD с филм е по-скъпо от обикновеното, записано вкъщи? Качестовто на филма ли? някой може би ще каже: "Това са нормални цени." Да, но за нашия стандарт...? Едва ли. Докато цените са такива космически и стандарта е толкова нисък, ще си свалям от нета и хич няма да ми дреме на х*я за такива дивотии!
П.П.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bluskanie » Нед Май 07, 2006 3:12 pm

Nymphetamine, ех да можеше ти да издадеш музикален албум, или да продуцираш филм (което никога няма да стане), та тогава ще те питам, защо е по-скъп оригиналния диск. По-скъп е защото е оригинален (означава, че автора ще спечели от продажбата му). Именно затова е уж забранено да се разпространяват пиратски копия. Аз нямам нищо против да давам пари за музика. Само да не ми взимат тази, която имам до момента:D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Нед Май 07, 2006 3:31 pm

[quote="Nymphetamine"]

С какво един компакт диск, идващ направо от аудио студиото е по-скъп от обикновения, че да се продава на абсурдната цена от 15-16 лева (последно като бях в аудио магазин (преди година) бяха по 14лв)? Обложка? Качество на музиката? Стикер? С какво едно DVD с филм е по-скъпо от обикновеното, записано вкъщи? Качестовто на филма ли? някой може би ще каже: "Това са нормални цени." Да, но за нашия стандарт...? Едва ли. Докато цените са такива космически и стандарта е толкова нисък, ще си свалям от нета и хич няма да ми дреме на х*я за такива дивотии!
П.П.
[/quote]

Оооо... Тук се изказа мнооого неподготвен!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот velco » Нед Май 07, 2006 3:46 pm

[quote="did"]
... и да си комуникират чрез пощенски гълъби ...
[/quote]

Ама, разбира се, отдавна има стандарт за гълъбо-базиран транспорт[1] на IP дейтаграми: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html
Даже има и вариант с Qualiti of Service: http://www.faqs.org/rfcs/rfc2549.html

[1] отговаря на OSI model layer 3 (network)
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот velco » Нед Май 07, 2006 3:53 pm

[quote="bluskanie"]
Предполагам е невъзможно авторите на музика и филми, да печелят от всяко излъчване на техен продукт. Затова (също предполагам) музиката (предимно) ще мине на free принцип, като обаче ще се продуцира и издава от големи компании, имащи за цел да рекламират своя продукт, крайно различен от музиката и филмите.
[/quote]

Батенце, представа си нямаш ... Само ще ти кажа да не се учудваш, акo след време разбереш, че музиката ти тече по кабела към тонколоните КРИПТИРАНА или когато си купуваш музика, ще имап определен брой слушания и след това цакаш отново. Аз съм имал случай да си купя филм, който можех да гледам в рамките на 7 дена. На осмия - НЪЦ !
velco

Мнениеот bluskanie » Нед Май 07, 2006 4:07 pm

velco, едва ли ще бачка в България поне за момента. А и съм убеден, че има начин да се хаква тая работа.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Нед Май 07, 2006 4:24 pm

[quote="bluskanie"]

velco, едва ли ще бачка в България поне за момента. А и съм убеден, че има начин да се хаква тая работа.
[/quote]

може за момента да не бачка, но все някога ще забачка.

начини за хакване сигурно винаги ще има, въпросът е дали в един момент отделеното време и разправията по хакването няма да е по-голяма от вършенето на нещо смислено, с което да си позволиш нормалната покупка.

Все повече "стоки" стават "нематериални" - PC-софтуер, музика, филми, мобилни глезотии, систематизирана информация, научна информация, всякакви видове ноу-хау... Всеки ги иска тия неща и без тях бъдещето е немислимо, значи трябва да се плаща добре на хората, които ги правят, т.е. трябва да се плаща добре от хората, които ги ползват. И тъй като хората с парите имат интерес по тоя канал да продължават да текат пари, те ще правят всичко възможно да запушват другите канали, които са удобни на Nymphetamine и на мен, но по тях не текат пари или поне текат в неправилна посока.

А има ли пари, начини винаги ще се намират...

Разбира се, това е неприятно за потребителите, но е справедливо. Никой не протестира, че като иде в магазина да си купи сирене, част от парите му отиват за оня, който е произвел сиренето, друга част - за търговеца, и т.н. по веригата. Ако можеше за си купим 1 кг сирене и със "записвачка" да си го размножим безпланто на 10 бучки, после да пратим по интернет тия бучки на приятели да хапнат и те... Ехх, мечти. Ама сиренето е с пари, а виртуалното "сирене" е даже по-скъпо, щото направата му е свързана с много разходи.

Такива новини, колкото и да са неприятни, са неизбежни. Тва е положението.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот velco » Нед Май 07, 2006 4:30 pm

[quote="bluskanie"]
има начин да се хаква тая работа.
[/quote]

Има. Ако си NSA. Или по друг начин сдобиеш 3 хектара компютри. ;)

Сега, не знам дали тези ще разбереш нещо от тези
писания, но все пак
http://www.rsasecurity.com/rsalabs/node.asp?id=2186

И особено:
http://www.rsasecurity.com/rsalabs/node.asp?id=2092

За да сложим нещата в перспектива, хората са успели за пет месеца календарно време да разложат на прости множители 640-битово число. Е, лично аз ползвам 2048-битови числа, няма проблем и за по-големи, и освен това времето за разлагане не нараства линейно, а по-бързо, т.е. разлагането на 2048 битово число би отнело много [1] повече време от 2 години.

И не, не може да се "хаква" [2], музиката, филмите и т.н. са в криптиран вид. Абе, то има много да се приказва, няма да стане веднага (ако стане), но има достатъчно сериозни (във финансово отношение) групи [3], които работят в тази насока. Полезно е да се направи search в Goolgle за "analogue hole bill", "broadcast flag", "trusted computing platform".

[1] и като казвам "много" имам предвид наистина много, десетки и стотици години (или може би не 30 2.4GHz Opteron-а, ами 3000 такива).

[2] което е популярен и неправилен термин, нямащ нищо общо с преодоляването на компютърни защити, независимо, че журналетата и Холивуд го използват по този начин, правилният е "краква"

[4] напр. RIAA, MPAA
velco

Мнениеот 4getcredo » Нед Май 07, 2006 4:35 pm

:offtopic:
[quote="did"]

Имам и други идеи... Ще ги кажа на НсБоБ, може да ме наемат за агент-шпионин по [color=red]втори[/color] таен трудов договор. Мислете му тогава какво пишете тука!!!
[/quote]

Шшшш алооо! Нали знаеш политиката на Службата каква е... никакви други трудови-правни отношения! Ще се санкционираме!:deal:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот bluskanie » Нед Май 07, 2006 4:39 pm

Признавам, нищо не ми говорят тези числа и сумите срещу тях...Ама подозирам, че искате да кажете (и did го каза), че ще е много по-лесно, да работиш 5 часа и да изкараш 5 лева, с които да си купиш 5 диска с музика, отколкото да ги хакваш за по 5 часа единия. Добре ли съм разбрал? :) В крайна сметка и за нас ще е по-добре. Стига 5-те часа да са достатъчни за 5-те диска (което в момента е немислимо)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Следваща

Назад към Други