TV tuner Pixelview = кенеф?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

TV tuner Pixelview = кенеф?

Мнениеот bluskanie » Вто Май 16, 2006 9:12 am

Попадна ми такава платка. С оригинален диск с драйвери и програма за управление(кенеф). Начи инсталирам, драйверите, програмата, настройвам (то няма почти никакви настройки де) и уж тръгва, ама забива Windows-а. Бачка с чип BT 878, ако има някакво значение.

Та...има ли някой, който ползва телевизионен тунер и да бачка естествено? Мен ми се вижда безумно, но засега не ми се дават пари за телевизор, а световното почва и искам да гледам как Англия ще стане световен шампион.

По мои подозрения предполагам 2 неща:
1. Драйверите и дори платката не са предвидени за XP, защото в книжката се споменават 95, 98 и т.н. но не и XP
2. Някакъв проблем с монитора и честотата на която работи, защото когато забие системата звукът продължава да баца.

Моля за някакви идеи и решения:crap: И моля без съвети от сорта "купи си телевизор"...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Liohman » Вто Май 16, 2006 10:02 am

Преди имах такъв тунер и бях доста доволен от него, над 2 години го ползвах, сега съм с AverMedia на десктопа и VOX ноут бук-а, и двата бачкат добре. Проблем са ти драйвърите предполагам, затова си изтегли Fly tv 2000, трябва да върви добре с тях.

Edit:
Тези драйвъри които спомена не стават за XP.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Вто Май 16, 2006 4:47 pm

Аз пък ти предлагам направо да разкараш драйверите и да използваш DScaler, версия 4.х (май 4.12 е последната) - www.dscaler.org

И моят тунер е с bt878 и си ме урежда перфектно - и под winbloze и под Linux.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Май 16, 2006 5:04 pm

Свалих и двата вида...ако станат ще черпя, щото полудях от нерви с тая глупост :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот brokicho » Вто Май 16, 2006 7:29 pm

bluskanie аз имам такъв тивитунер и на XP и поне за сега си върви перфектно но на мен си ми го сложиха в сервиза за това съжалявам но немога да ти кажа по какъв точно начин са ми го инсталирали:beer:
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот Shady™ » Вто Май 16, 2006 9:12 pm

Явно ти е от драйверите... И аз имах много проблеми с тоя тунер ама накрая стана...Много неври му е майката ;)

Немога да ти дам съвет защото баща ми се занимаваше, ама накрая стана :)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот bluskanie » Сря Май 17, 2006 8:30 am

Брилянтно просто! Fly 2000 TV свърши перфектна работа. Е, малко играчка си е с настройките, но бачка безотказно. Liohman, имаш едно бире :)

Пробвах и другото DScaler (благодаря на PtD), но искаше връзка с интернет, а тунера ми е на компютър без нет.

Важен е резултата :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Liohman » Пет Май 19, 2006 8:36 am

Радвам се, че ти свърши работа, само с бирата как ще стане незнам.:beer:
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bluskanie » Пет Май 19, 2006 9:25 am

Ми като решиш да смажеш следващата си вилка...мини към Бургас :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Пет Май 19, 2006 10:15 am

[quote="bluskanie"]
Пробвах и другото DScaler (благодаря на PtD), но искаше връзка с интернет, а тунера ми е на компютър без нет.
[/quote]

Come again? Сигурен ли си, че си пробвал версия 4? На мен досега никога не ми е искал връзка с интернет. И засега DScaler-а е най-добрият тунер софтуер, който съм виждал, с 10 класи над тия шитове, които ги дават с хардуера.
Аватар
PtD

Мнениеот Liohman » Пет Май 19, 2006 1:47 pm

Е следващата вилка се надявам да издържи повечко, но все ще намина пак през Бургас.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bluskanie » Пон Юни 12, 2006 3:25 pm

Момци, работата се бъгна здраво, откак инсталирах наново Windows XP.

FLY 2000 TV спря да бачка - стартирайки го, веднага забива цялата система.

DSCaler - стартирайки го, казва, че няма инсталиран DirectShow, което не знам кво е и откъде да го зема:bigmout:.

Ако някой има готова рецепта, а именно: Програма за ТВ + драйвери за тази програма + да бачка... да казва...Мачовете вървят, а аз инсталирам по 6 програми и по 6 вида драйвери на ден и нищо:boggled:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Iron Man » Вто Юни 13, 2006 11:14 am

Ами т'ва с DirectShow... предполагам, че не си си сложил DirectX.
Освен това след като си преинсталирал Windows нормално е да преинсталираш и въпросните програми след това (ако все пак не си го инсталирал отначало "на чисто", може би е добра идея да ги деинсталираш и след това пак да ги инсталираш).
Iron Man

Рейтинг: 1200

Мнениеот velco » Вто Юни 13, 2006 1:58 pm

Куца работа ... Имам един Chronos Video Shuttle II, който така и не успях да го подкарам под Winblowze - няма звук. В GNU/Linux си бачка идеално със Zapping и с какво ли не още ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 13, 2006 2:15 pm

Ех, тоя Линукс :banghead: Кога ли ще го пробвам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Юни 13, 2006 3:05 pm

[quote="bluskanie"]

Ех, тоя Линукс :banghead: Кога ли ще го пробвам...
[/quote]

бе не е панацея Линукса, особено пък за поддръжката на периферии и резни шантави хардуери.

Някои неща просто си работят под ВиндоВс, а за да ги подкараш под Линукс трябва да преровиш половината интернет за неккъф драйвер, други - обратно...

При мен например Линукса не ми разпознава WLAN-а на лаптопа, а под ВиндоВс си тръгна от раз... Знам, че мога да го подкарам и под линукс, ама си иска търсене, а не ми се занимава, щото не ми трябва - имам си жица.

Въпросът е основно дали съответния хардуер е добре документиран. Ако е добре документиран, веднага се намира кой да му направи драйверче за Линукс, което понякога е по-добро от съответното ВиндоВско драйверче, но това е мнооооого рядко. По-скоро се случва обратното.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Iron Man » Вто Юни 13, 2006 3:07 pm

Като си инсталира DirectX (вземи го от тук:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en )
... и преинсталира програмите FLY 2000 TV и DSCaler, не стана ли?
Iron Man

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 13, 2006 3:44 pm

[quote="Iron Man"]

Като си инсталира DirectX (вземи го от тук:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en )
... и преинсталира програмите FLY 2000 TV и DSCaler, не стана ли?
[/quote]

Не... Сега никой освен мен не знае, че имам тунер. Искам да кажа, че не разпознава платката, като new hardware и не фигурира никъде:(!:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Юни 13, 2006 3:55 pm

един въпрос: ти като преинсталира системата преди това изтри ли всичко от този дял, в който ще инсталираш (т.е. начисто), или просто си замазал старата система?

Ако си направил второто, сърди се на себе си.

Ако си направил първото и не е станало, не си го направил както трябва. Пропущаш нещо, но оракулските способности ми куцат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот velco » Вто Юни 13, 2006 5:35 pm

[quote="did"]
бе не е панацея Линукса, особено пък за поддръжката на периферии и резни шантави хардуери.

Някои неща просто си работят под ВиндоВс, а за да ги подкараш под Линукс трябва да преровиш половината интернет за неккъф драйвер, други - обратно...
[/quote]

При мен методиката е проста - няма ли драйвер за Linux - парите ми отиват при конкуренцията.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 13, 2006 5:39 pm

[quote="did"]

един въпрос: ти като преинсталира системата преди това изтри ли всичко от този дял, в който ще инсталираш (т.е. начисто), или просто си замазал старата система?[/quote]

Не замазвам по принцип ;) Фул формат

[quote]
Пропущаш нещо, но оракулските способности ми куцат.
[/quote]

Те това НЕЩО ми е целта да разберем, кое ще да е...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Юни 14, 2006 12:40 am

Е точно па BT878 си се поддържа от Linux като слънце!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 26, 2006 12:19 am

Ся па ми попадна един AVerTV GO 007 FM Plus с Philips чип. С оригинални драйвери и глупости... Май работата ще излезе, че аз нещо непреднамерено, системно омазвам :)

Изчетох де що има да се изчете по форумите, ама така и не намерих лекарство.
Този DsCaler не ми предлага избор на моята платка, нито ми дава да сканирам програми, когато е ориентиран към тунера(произволно избран от програмата). Има вариант да се обърне към WDM драйверите, ама тогава нищо не намира. Лично подозирам, че веднъж инсталирани драйвери (каквито и да са) омазват системата и ебават всеки софт за тунера, дори и когато съм ги манАл. Ебати сложното, искам да съм ламер и да ми е на готово... нали за тва давам пари за компютър...

Ако ви се занимава, пишете...

Важно уточнение: Забравих да спомена, че с оригиналната програма вади картина, но звука е само на няколко програми, обединени от незнам какво. Така или иначе е неприемливо, защото намира различните програми по различен път( кабел или антена) и иска ръчна смяна при всяко преместване на каналите... безумие!

TOYAGA, та да ми станат 2 кенефите у нас, а? Тоест 3, като прибавим традиционния... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 26, 2006 12:24 am

Купи си телевизор. Има евтини. Цветни. :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот ilinkolov » Чет Окт 26, 2006 8:29 am

пробвай с tvtime :D
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот bikerider » Чет Окт 26, 2006 11:09 am

@bluskanie:
www.tv-plugin.com - плъгин за winamp, аз гледам с него телевизия, най-доброто, което съм пробвал след оригиналния ми софтуер (аз съм с Philips 7131 чип), ChrisTV и още пет шест програми. Тоз плъгин разпозна от раз всички канали, стандартите им за звук и прочие.

виж най-добре поста на автора му [url=http://www.hardwarebg.com/forum/printthread.php?t=78030][u]тук[/u][/url]

Но все пак всичко зависи от това дали картата ти има читави WDM драйвери и дали кабелния ти оператор спазва стандартите за честотните ленти на каналите. Аз например имам проблеми с няколко канала, защото постоянно им играят честотите, а явно софтуера не е предвиден да реагира на толкова нестандартни ситуации. Така че може да имаш проблеми дори след като си намериш каналите.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Окт 27, 2006 8:31 pm

Update на положението:

bikerider, благодаря за инфото. Щеше да е по-полезно ако не ми крашваше системата при стартирането на ТВ прозорец. Все пак намери всичките програми... ма кво от тва де.

Чипът ми се оказа Philips TDA8275(silicon). Качих последните намерени драйвери и опитах с няколко програми. Както казах, забива с Winamp, както и с ChrisTV. DsCaler уж страшна програма, ама менюто за сканиране не ми е активно + не ми предлага избор на моята карта. FLY2000TV - с нея имах най-голям успех намирайки програмите със звук, но с отварително качество на картината, ужасно бавно/тромаво обслужване на програмата, и избързване на звука пред картината. Рових по всички настройки и така и не можах да постигна качество...

Отказвам се :crap:

ПП: Продавам 2 броя ТВ тунери :eyebrow:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Окт 27, 2006 8:34 pm

[quote="bluskanie"]

ПП: Продавам 2 броя ТВ тунери :eyebrow:
[/quote]

след тая реклама, дето им направи...
Q. b. f. f. f. s.