2ри Юни

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

2ри Юни

Мнениеот Methuselah » Пон Юни 02, 2008 10:43 pm

Малко ми е странно да "честитя" подобен ден, но все пак...
В нашето училище сирените не се чуха, но имаше специален звънец и, въпреки че беше по време на еквивалента ни на обедна почивка, всички около мен станаха и стояха така до края, без да им се каже нещо.
Имаше ли такива преживявания и на други места?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот Alpina » Пон Юни 02, 2008 10:54 pm

Такива дни не се празнуват, както някои хора се бъркат. Те се честват. За съжаление трябва да си призная, че ми беше изкочило от главата кой ден е а в 12-часа на мястото, на което бях изобщо не се чу сирена и никой не спря, за да се усетя какъв момент е :V:

Пресен пример ни е, как някои хора имаха наглоста да обвиняват други за честванията послучай 3-ти март.
Било празнуване.
Аз лично не виждам нищо празнично в това да отдадеш почитта си към загиналите за свободата и да покажеш уважението си към делото им.

Но политиката е голямо нещо :bowdown:
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот RAM-FR » Пон Юни 02, 2008 11:10 pm

При мен се чу доста добре и застанах на прозореца да погледам дали някой друг ще спре и ще седи 3 мин .... емии.. не, хората си ходеха без грам да им пука имаше само 3-ма в двора на училището които седяха....
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот gurga4a » Пон Юни 02, 2008 11:26 pm

Станах и стоях. Вярно е че никой по улицата не спря, но това е знак на уважение и признание към делото на тези хора!
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 03, 2008 12:30 am

Един приятел днес ми писа възмутен, че никой не спрял, никой не му пукало... та се замислих всъщност, кога точно в историята на България се е появил този "ритуал" със сирените и стоенето? Някой знае ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 03, 2008 12:33 am

Alpina написа:Пресен пример ни е, как някои хора имаха наглоста да обвиняват други за честванията послучай 3-ти март.
Било празнуване.
Аз лично не виждам нищо празнично в това да отдадеш почитта си към загиналите за свободата и да покажеш уважението си към делото им.

Ше ме извиняваш, ама 3-ти март е ПРАЗНИК отвсякъде. Вероятно трябва да е най-празничния ден за нас българите... а днес отдаваме почит. (вчера по ваше време)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Вто Юни 03, 2008 6:22 am

Ок, съгласен съм, но смятяш ли, че не трябваше да празнуваме 3-ти март, тази година?
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 03, 2008 6:38 am

Смятам, че 3-ти март трябва да се празнува еднакво всяка година. Все пак тази дата олицетворява съществуването ни такива, каквито сме. Разбира се, това празнуване не би трябвало да е като на рожден ден или Нова Година ако това питаш...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Вто Юни 03, 2008 7:01 am

bluskanie написа:Смятам, че 3-ти март трябва да се празнува еднакво всяка година.

Aз също!

bluskanie написа:Разбира се, това празнуване не би трябвало да е като на рожден ден или Нова Година ако това питаш...

Аз също сматам така!

Говоря за това, че тази година според някои хора не трябваше да се празнува този ден.
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 03, 2008 7:05 am

Не вярвам да съм пропуснал нещо, което да е причина 3-ти март да не се празнува...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Вто Юни 03, 2008 7:13 am

Че няколко човека се самозапалиха дни преди това и тази "огромна трагедия" бе причината за горещи спорове около 3-ти март.
Именно това беше причината да си формулирам какво за мен е този ден.
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Вто Юни 03, 2008 8:16 am

bluskanie написа:Един приятел днес ми писа възмутен, че никой не спрял, никой не му пукало... та се замислих всъщност, кога точно в историята на България се е появил този "ритуал" със сирените и стоенето? Някой знае ли?

След 9.9.1944 ;)

Когато всички болтчета от Великата Машина, наречена НРБ, трябваше със страх, покорство и благодарност да отбележат датата на една чисто човешка трагедия като датата, на която почитаме строителите на Реда, понесли факлите на цивилизацията и "основали" великата държава България :bowdown:
Да отбележат чрез минута нищонеправене и минута мълчание. Това е представата за почит на държавните мъже измислили ритуала...

Аз например вчера не стоях. Защото държава България няма. И то не от вчера. Има териториална администрация и репресивен апарат за контрол над територията обозначена като България. Единственото, за което съжалявам е, че не отдадох почит на самия Христо Ботьов. Нямаше и как, след като датата на смъртта му е узурпирана от червени шамани, промили мозъците на цял народ с геройствата на възрожденските личности.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот HellBurn » Вто Юни 03, 2008 9:05 am

Аз станах и стоях. А до блока ми има една градинка, която беше пълна с некви там и дори не се заслушаха. :V:
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот InverT_BikeR » Вто Юни 03, 2008 9:39 am

В този момент се оказах зад CCS. Веднага когато чух сирена, пуснах колелото, изправих се, и стоях така докато не спря.
Всички хора около мен направиха същото, освен една бабка която горката май не чу сирената и не забелаяза хората :crap:
Възмути ме единствено, че имаше хора които просто си стояха на едно място, защото така трябва или някой им е казал. Пушеха си и си говореха без въобще да осъзнават смисъла на цялото занятие :V:
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Мнениеот agent_Jekov » Вто Юни 03, 2008 11:35 am

bikerider написа:
bluskanie написа:Един приятел днес ми писа възмутен, че никой не спрял, никой не му пукало... та се замислих всъщност, кога точно в историята на България се е появил този "ритуал" със сирените и стоенето? Някой знае ли?

След 9.9.1944 ;)

Когато всички болтчета от Великата Машина, наречена НРБ, трябваше със страх, покорство и благодарност да отбележат датата на една чисто човешка трагедия като датата, на която почитаме строителите на Реда, понесли факлите на цивилизацията и "основали" великата държава България :bowdown:
Да отбележат чрез минута нищонеправене и минута мълчание. Това е представата за почит на държавните мъже измислили ритуала...

Аз например вчера не стоях. Защото държава България няма. И то не от вчера. Има териториална администрация и репресивен апарат за контрол над територията обозначена като България. Единственото, за което съжалявам е, че не отдадох почит на самия Христо Ботьов. Нямаше и как, след като датата на смъртта му е узурпирана от червени шамани, промили мозъците на цял народ с геройствата на възрожденските личности.
:agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот kagami » Вто Юни 03, 2008 2:20 pm

bikerider написа:След 9.9.1944 ;)

Абсолютно, право в десятката. За мен почитането на Христо Ботев се изрази в изслушване на Моята Борба по радиото. Това бяха единствените смислени думи от честването на """Деня на Ботев"""" на връх Бузлуджа. Останалите бяха някакви речи без никакъв смисъл и отношение, прочетени на глас от хайка областни управители, кметове и не знам какви други плужеци.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Вто Юни 03, 2008 2:27 pm

kagami написа:хайка областни управители, кметове и не знам какви други плужеци.

:agree: доста добро определение на държавата България.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EmZo » Пет Юни 06, 2008 1:19 am

В памет на загиналите за свободата на България, венци поднасят:

... ... ...

:puke: :puke: :puke:

Висша форма лицемерие!!!

Същото е и това със сирената и с датата. Някои казват, че всъщност Ботев е убит на 1 Юни. Спори се също и дали е в челото или в сърцето. А всъщност значение няма!

Важното е, че този човек се е жертавал за народа си и всеки, който го разбира ще го почете по свой собствен начин.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот mitakaman » Пет Юни 06, 2008 8:48 am

Интересно ми беше как когато повечето хора на центъра спряха, при чуването на сирените, туристите от чужбина изпаднаха в паника. :popcorn:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот bikerider » Пет Юни 06, 2008 9:20 am

@kagami: "плужеци" е простооо.... в 12-ката :):agree:

mitakaman написа:Интересно ми беше как когато повечето хора на центъра спряха, при чуването на сирените, туристите от чужбина изпаднаха в паника. :popcorn:

Ами за тях това е тревога и знак да бягат към укритията. Не са свикнали на нашите паравоенни "чествания" със сирени, автомати и прочие тъпотии на червенорозовите "патриоти".

InverT_BikeR написа:Пушеха си и си говореха без въобще да осъзнават смисъла на цялото занятие :V:

Занятие е мноооого точна дума. Питам се дали ти самия осъзнаваш смисъла му? :)

EmZo написа:Важното е, че този човек се е жертавал за народа си

Това е също част от лицемерната пропаганда в името на Държавата и "Народа". Изобщо не се е жертвал, а е тръгнал на бой в името на идеите си и загинал в тяхна защита...

EmZo написа:...и всеки, който го разбира ще го почете по свой собствен начин.

:agree::agree::agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот blizzard » Пет Юни 06, 2008 5:20 pm

bikerider написа:
EmZo написа:Важното е, че този човек се е жертавал за народа си

Това е също част от лицемерната пропаганда в името на Държавата и "Народа". Изобщо не се е жертвал, а е тръгнал на бой в името на идеите си и загинал в тяхна защита...

А идеите му са били какви? Постигането на свободата на народа. А пък дали се е жертвал - Ботев трябва да е знаел, че шансът му да умре във въстанието е голям. Да поставиш идеала си над себе си за мен се определя точно с думата 'жертва'. Истина е, че изразът 'жертвал се в името на народа' е толкова брутално изнасилван дружно от политици, литературни критици и учиници пишещи теми по литература, че едва ли може да изрази някакъв смисъл или идея, в която наистина вярваш, но това е друга тема.
А пък колкото до честването - съгласен съм, че всеки трябва да почете паметта на Ботев (и не само) по собствен начин, ако въобще има желание да го направи. Аз лично не се изправих на крака, но тези няколко минути, в които не правиш нищо са добър повод да се замислиш за малко за делото на тея хора, нещо за което повечето хора едва ли биха се сетили. Поне за мен това е начинът да се отбележи датата.
А тея сирени, които вият на ядрено нападение, наистина едва ли са най-добрият вариант за отбелязване. Едва ли е приятно да те стреснат, ако не знаеш за какво става дума.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот bikerider » Съб Юни 07, 2008 9:17 am

blizzard написа: Да поставиш идеала си над себе си за мен се определя точно с думата 'жертва'.

По-скоро "идеализъм". Има известна разлика.

blizzard написа:Истина е, че изразът 'жертвал се в името на народа' е толкова брутално изнасилван дружно от политици

Именно :agree:
Лично аз застъпвам гледната точка, че е невъзможно да разберем дали Ботьов е отишъл на бой ЗА народа или ПРОТИВ Османската империя (без да четем разни читанки, учебници и прочее червени полюции залегнали в самите основи на "България" :bowdown:).
Предвид чудовищната злоупотреба с неговото име и това на Левски в ролята им на обединителни символи аз избирам да мисля второто. Надявам се хващаш тънката разлика, за мен я има.

За сирените едва ли има какво да се коментира. Болна, извратена комунистическа повръшня....
Аватар
bikerider

Назад към Други