Alpina написа:Пресен пример ни е, как някои хора имаха наглоста да обвиняват други за честванията послучай 3-ти март.
Било празнуване.
Аз лично не виждам нищо празнично в това да отдадеш почитта си към загиналите за свободата и да покажеш уважението си към делото им.
bluskanie написа:Смятам, че 3-ти март трябва да се празнува еднакво всяка година.
bluskanie написа:Разбира се, това празнуване не би трябвало да е като на рожден ден или Нова Година ако това питаш...
bluskanie написа:Един приятел днес ми писа възмутен, че никой не спрял, никой не му пукало... та се замислих всъщност, кога точно в историята на България се е появил този "ритуал" със сирените и стоенето? Някой знае ли?
bikerider написа:bluskanie написа:Един приятел днес ми писа възмутен, че никой не спрял, никой не му пукало... та се замислих всъщност, кога точно в историята на България се е появил този "ритуал" със сирените и стоенето? Някой знае ли?
След 9.9.1944
Когато всички болтчета от Великата Машина, наречена НРБ, трябваше със страх, покорство и благодарност да отбележат датата на една чисто човешка трагедия като датата, на която почитаме строителите на Реда, понесли факлите на цивилизацията и "основали" великата държава България
Да отбележат чрез минута нищонеправене и минута мълчание. Това е представата за почит на държавните мъже измислили ритуала...
Аз например вчера не стоях. Защото държава България няма. И то не от вчера. Има териториална администрация и репресивен апарат за контрол над територията обозначена като България. Единственото, за което съжалявам е, че не отдадох почит на самия Христо Ботьов. Нямаше и как, след като датата на смъртта му е узурпирана от червени шамани, промили мозъците на цял народ с геройствата на възрожденските личности.
bikerider написа:След 9.9.1944
Когато всички болтчета от Великата Машина, наречена НРБ, трябваше със страх, покорство и благодарност да отбележат датата на една чисто човешка трагедия като датата, на която почитаме строителите на Реда, понесли факлите на цивилизацията и "основали" великата държава България
Да отбележат чрез минута нищонеправене и минута мълчание. Това е представата за почит на държавните мъже измислили ритуала...
Аз например вчера не стоях. Защото държава България няма. И то не от вчера. Има териториална администрация и репресивен апарат за контрол над територията обозначена като България. Единственото, за което съжалявам е, че не отдадох почит на самия Христо Ботьов. Нямаше и как, след като датата на смъртта му е узурпирана от червени шамани, промили мозъците на цял народ с геройствата на възрожденските личности.
kagami написа:хайка областни управители, кметове и не знам какви други плужеци.
mitakaman написа:Интересно ми беше как когато повечето хора на центъра спряха, при чуването на сирените, туристите от чужбина изпаднаха в паника.
InverT_BikeR написа:Пушеха си и си говореха без въобще да осъзнават смисъла на цялото занятие
EmZo написа:Важното е, че този човек се е жертавал за народа си
EmZo написа:...и всеки, който го разбира ще го почете по свой собствен начин.
bikerider написа:EmZo написа:Важното е, че този човек се е жертавал за народа си
Това е също част от лицемерната пропаганда в името на Държавата и "Народа". Изобщо не се е жертвал, а е тръгнал на бой в името на идеите си и загинал в тяхна защита...
blizzard написа: Да поставиш идеала си над себе си за мен се определя точно с думата 'жертва'.
blizzard написа:Истина е, че изразът 'жертвал се в името на народа' е толкова брутално изнасилван дружно от политици
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта