10. Tony Hawk's Pro Skater 2 (2000)
Tова беше първата ми среща, с подобен тип игра. В началото гледах на нея малко скептично, но докато се осъзная толкова се бях вглабил че палеца на лявата ми ръка, беше започнал да придобива друга форма от натискане на "шпацията". Още помня подредбата ми на клавиши C (Grind), V (Grab), B (Flip), Space (Jump) с която под звуците на Gureilla Radio правех най-добрите комбота - без проблеми минавах над 1 милион от едно такова. По-късно когато излезе трета част на поредицата, тогавашнията ми компютър DFI AK74-EC, AMD Duron (или да кажа Spitfire

09. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast 2002
A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away...сагата която няма нужда от представяне...филми, анимации, книги, списания, игри...Jedi Outcast II остана най-добрата за мен, независмо че има други адски добри попадения като KOTOR - уникална, но много мудна за моя екшън нагон, или просто защото не си падах(м) по RPG жанра. Една невероятна игра, която винаги ще помня.
08. Grand Theft Auto: Vice City (2003)
Мега попадението на Rockstar...вдъхновена от Scarface тази игра (за мен) винаги ще бъде най-голямата от поредицата, независимо колко добри са били предходните и следващите части. Уникална концепция от пари, наркотици и оръжие. Минавал съм Stroy Mode-a над 10 пъти. Следващите части, не допринесоха с почти нищо, San Andress беше доста по-голяма като свят, но това не й помогна да стане по-играна от "Порочният град" . Петата част, макар и добре замислена, не успя да ме грабне, да не кажа че ме подразни ( и ме накара да си купя още 2GB памет), даже не стигнах и до краят й.
07. Severance: Blade of Darkness (2001)
По-позната у нас като Blade of Darkness, тази игра е повече от силна, тя е мощна, тя е кървава, тя е брутална. Атмосферата на играта така може да ви завладее, че да не можете да се откъснете от нея (докато някой гнусен гад не ви разсече на две по диагонал, и не се свлечете на земята като безпомощна кървяща маса). Когато за първи път я пуснах, така се стреснах от това което видях, музиката която беше адски дълбока, и агоняита която се прокрадваше нявсякъде...в атмосферата имаше мирис на кърв...
06. Max Payne (2001)
They were all dead. The final gunshot was an exclamation mark to everything that had led to this point. I released my finger from the trigger. And then it was over...
Max Payne промени гейм индустрията завинаги... с иновативността си, с уникалният геймплей, с дълбоката история и невероятната атмосфера. По дяволите, кошмарите бяха уникални!!! По-късно Matrix мода и небезизвестният Minigun я преобразиха до неузнаваемост, от една страна в към по-добро, от друга към по-лошо. Следващата част Max Payne 2: The Fall of Max Payne, която предложи на играча да управлява освен Max и Mona Sax -неговата нежна половинка в продължението, играта не беше никак лоша, но уникалността на предишната част я нямаше (или просто аз бях одъртял с две години). Сега остава да чакаме Max Payne 3 която трябва да излезе в края на тази година.
05. Mafia: The City of Lost Heaven (2002)
Дори за човек който не беше гледал The Godfather, тази игра дотолкова ме беше пленила, че каквото и да кажа за нея ще бъде малко. Не искам да се впускам в дълги разсъждния, за да ви обяснявам колко велика е тази игра, you gotta see it for yourself... :bow:
04. Silent Hill 3 (2003)
Третата част от поредицата за Тихият Хълм...колкото и да се пънат създателите на играта, няма да докарат атмосферата (и страха) която носеше тази игра. Още помня как ми трепереха ръцете при поставянето на всеки един от петте диска на играта в CD устройството, и как човека който ми ги даде ми каза "братле, бе единя диск нещо не успя да се запише като хората...) Играта беше точно това което очаквах след втората част, че и нещо повече. Следващите част са...ммм как да кажа, не са лоши, но нито Silent Hill 4 The Room нито новият Silent Hill 5 Homecoming успяха да ме грабнат с нещо...дори не стигнах до края им...Тихият Хълм никога няма да бъде, това което беше. Преди години когато бях ъплоудер в Zamunda (тогавашният Linkos) се реших че феновете на поредицата, заслужават нещо повече и "сглобих" торент в който можеше да се намери, почти всичко което беше излезнало за Silent Hill до тогава, торента се казваше Silent Hill Universe и включваше:

...................................Contents.....................................
>1<
Silent Hill Game, Silent Hill Original Soundtrack, Silent Hill Complete Soundtrack (by Dust), Silent Hill Complete Soundtrack (by John Anthony Mathewson), Silent Hill Complete Soundtrack (by Koebi), Silent Hill Play Novel, Silent Hill Play Novel Complete Soundtrack (by James Lennox), Silent Hill No Escape Movie, Silent Hill Game Guides
>2<
Silent Hill 2 Director's Cut Game, Silent Hill 2 Original Soundtrack, Silent Hill 2 Complete Soundtrack (by Dust), Silent Hill 2 Complete Soundtrack (by John Anthony Mathewson), The Making Of Silent Hill 2 Bonus DVD
, Art of Silent Hill DVD Replica, Art of Silent Hill Soundtrack
>3<, Silent Hill 3 Game, Silent Hill 3 Original Soundtrack, Silent Hill 3 Complete Soundtrack (by Secor Kaffee), Silent Hill 3 Limited Edition, Silent Hill 3 Special Mini Soundtrack, Silent Hill 3 Novel, The Making of Silent Hill 3, Silent Hill 3 Game Guides
>4<
Silent Hill 4 The Room Game, Silent Hill 4 The Room Original Soundtrack, Silent Hill 4 The Room Complete (by SecorKaffee), Silent Hill 4 The Room Complete (by Wialenove & D3), Silent Hill 4 The Room Limited Edition Soundtrack, Silent Hill 4 The Room Robbie Tracks, Silent Hill 4 The Room Special Chapter Bundle CD, The Making of Silent Hill 4, Silent Hill 4 The Room Game Guides
>5<
Silent Hill Movie Complete Version, Silent Hill Movie Special Feature , Silent Hill Movie Soundtrack, Silent Hill The Spence Edit DVD, Silent Hill Lost Memories DVD
>6<
Bonus: - Comics - Silent Hill Comics Collectors Edition: Silent Hill Comics Collectors Edition - Among The Damned (2004), Silent Hill Comics Collectors Edition - Dying Inside form 1 to 5 (2004), Silent Hill Comics Collectors Edition - Paint it Black (2005), Silent Hill Comics Collectors Edition - The Grinning Man (2005), Silent Hill Comics Collectors Edition - Dead-Alive from 1 to 5(2006)
- Books - Book of Lost Memory, Another Crimsom Tome, The Sulivan Victims
*
Неща който не се съдържат в торента:
Silent Hill Origins - игра само за PSP, която се очаква да излезе през 2007г.
Silent Hill 5 - все още неизлязлата 5та част на играта с работно име Shadows.
Silent Hill The Perfect World - Фенска разработка която все още не е завършена.
Silent Hill Original Comics (2000) - единствения комикс, който не успях да намеря.
Това е partly copy-paste на .nfo файла към торента, oписанието му беше по-хубаво.

.......................................................................................................
03. Silent Hill 2 (2002)
Втората част на една от най-великите игри, създавани някога! Никога няма да забравя как за първи път стъпих в земите на Тихият Хълм...тази игра има сантиментална стойност за мен.
02. Clive Barker's Undying (2002)
Единственната игра която е успяла, да ме стресне (уплаши) повече от Silent Hill. Клайв Баркър'с Ъндайнг е една от първите игри които имаx на диск, беше ми подарена от мой приятел, за един от рожденните ми дни. Минавал съм я над 7 пъти на Nightmare (най-високата трудност), и смея да твърдя че такава игра никога повече няма да излезе. Всичко в нея беше уникално...Къщата, земите около нея, астралните светове...обмислям пак да я инсталирам...
01. Diablo II (2000) + Diablo II: Lord of Destruction (2001)
Както беше казал веднъж Freeman (Gamer's Workshop), "никога не съм си падал по сложните RPG-та, но виж Diablo-то..." 5 години, 5 години игра, каквото и друго да излезеше на пазара, колкото и да беше добро, се играеше паралено със голямото Д. Играта която промени представата ми за много неща. От оригинала до Експанжъна...и всичките му версии до 1.11...най-великата!!! Играл съм и Diablo, играл съм и неговият експанжън (Hellfire), но магията на втората част ме заплени и задъжа най-дълго...стискам палци третата част, да не е дори наполовина толкова добра колкото втората, дори въобще да не е добра, направо да не излиза - като Duke Nukem Forever - "when it's done". Нямам как да отделя време и на нея, нямам - това беше и причината да не пусна нито веднъж WoW...
Игри които също са ми от любимите, но по една или друга причина не намериха място в класацията по-горе:
Quake II, Quake III ( + Defrag - доскорошният ми спорт), Unreal Tournamet, Real Myst, Myst III Exile, The Curse of Monkey Island, Gilbert Goodmate and the Mushroom of Phungoria, Heroes of Might and Magic III + In The Wake of God's Mod, Fable The Lost Chapters, Prince of Persia: Warrior Within, Sanitarium, Serious Sam + The Second Encounter, Call of Duty I, Return to Castle Wolfenstein, Mortal Kombat II (Sega Mega Drive II), Mortal Kombat III Ultimate Sega Mega Drive II), Warlock( Sega Mega Drive II), Indina Jones and The Infernal Machine, Half-Life...oх сигурно изпускам много, много, но не мога да обхвана всичко което съм играл през годините, позабравил съм.
Игри които съм играл, но на които не съм отделил достатъчно внимание:
Doom 1, 2; Quake 1; Blood 1,2; Diablo 1 + Hellfire; System Shock II...и още и още.
Ирги които не съм играл, а знам че е трябвало:
Някой от тях просто не са от "моето време", други са такива които не бих играл, защото не съм почитател на жанра. Ще вметна само: Fallout Series, Ultima Series, System Shock 1, Planescape: Torment, Duke Nukem 3D, SiN, Legend of Zelda, Thief Series, Baldur's Gate Series, Metal Gear Solid Series, Final Fantasy Series, Sid Meier's Civilization Series, Castlevania Series, някои Star Wars игри...
Бъдещето...
Поне за мен не се очертава добро, вече нищо не може да ме задържи пред монитора повече от времето за инсталация, половин-един часов тест, в който се убеждавам, че тази игра или съм я играл преди години (нищо че е излезнала преди дни) или дори да не съм, май ми е минало времето. Очаквам Max Payne 3, Mafia 2, Alan Wake, Diablo III ...дано поне те да не ме предадат. (тук си противореча умишлено)
ПП:
Ако има таква тема някъде из форума, въпреки че търсих с "game, games, computer games, favorite games и тн." и не попаднах на таква, моля екипа да премести поста ми в нея. Из поста може да има граматични, пунктоационни, смислови и др. грешки, моля да не им обръщате особенно внимание. Със здраве.