Your 10 Favourite Computer Games of All Time

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Your 10 Favourite Computer Games of All Time

Мнениеот 25thframe » Сря Май 27, 2009 1:28 pm

В темата за "Кой какъв компютър има" подхванахме приказката за това, че "вече няма такива игри, и ме налегна силна носталгия. Нека тук споделим своите десет любими игри (при някои, може да са и повече), като държа да подчертая, че нямам впредвид само компютърни игри, може да са конзолни - от едното време до сегашните космически кораби, и всякакви други железарии за виртуално забавление. Надявам се, да се включат и "по-дърти" геймъри, за да няма само отговори "CS и Dota (не че имам нещо против тях). Ще ми е доста трудно, да направя "любими десет" при положение че има още дузина игри които заслужават да бъдат включени в класацията, и още дузина такова които не съм играл, и надали някога ще изиграя...

10. Tony Hawk's Pro Skater 2 (2000)
Tова беше първата ми среща, с подобен тип игра. В началото гледах на нея малко скептично, но докато се осъзная толкова се бях вглабил че палеца на лявата ми ръка, беше започнал да придобива друга форма от натискане на "шпацията". Още помня подредбата ми на клавиши C (Grind), V (Grab), B (Flip), Space (Jump) с която под звуците на Gureilla Radio правех най-добрите комбота - без проблеми минавах над 1 милион от едно такова. По-късно когато излезе трета част на поредицата, тогавашнията ми компютър DFI AK74-EC, AMD Duron (или да кажа Spitfire :evil: ) 750Mhz, 256MB SDR RAM, nVidia Riva TNT 2 Pro 32MB доста се пънеше на игричката дори при low настройки + включена мъгла...играта беше на на ниво, доста добре реализирана и имаше много иновации, спрямо предходната. По-късно под звуците на AC/DC - T.N.T. лудеех из нивата на четвъртата част - която беше и послената която съм играл от поредицата. Тези игри винаги ще бъдат култ за мен.

09. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast 2002
A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away...сагата която няма нужда от представяне...филми, анимации, книги, списания, игри...Jedi Outcast II остана най-добрата за мен, независмо че има други адски добри попадения като KOTOR - уникална, но много мудна за моя екшън нагон, или просто защото не си падах(м) по RPG жанра. Една невероятна игра, която винаги ще помня.

08. Grand Theft Auto: Vice City (2003)
Мега попадението на Rockstar...вдъхновена от Scarface тази игра (за мен) винаги ще бъде най-голямата от поредицата, независимо колко добри са били предходните и следващите части. Уникална концепция от пари, наркотици и оръжие. Минавал съм Stroy Mode-a над 10 пъти. Следващите части, не допринесоха с почти нищо, San Andress беше доста по-голяма като свят, но това не й помогна да стане по-играна от "Порочният град" . Петата част, макар и добре замислена, не успя да ме грабне, да не кажа че ме подразни ( и ме накара да си купя още 2GB памет), даже не стигнах и до краят й.

07. Severance: Blade of Darkness (2001)
По-позната у нас като Blade of Darkness, тази игра е повече от силна, тя е мощна, тя е кървава, тя е брутална. Атмосферата на играта така може да ви завладее, че да не можете да се откъснете от нея (докато някой гнусен гад не ви разсече на две по диагонал, и не се свлечете на земята като безпомощна кървяща маса). Когато за първи път я пуснах, така се стреснах от това което видях, музиката която беше адски дълбока, и агоняита която се прокрадваше нявсякъде...в атмосферата имаше мирис на кърв...

06. Max Payne (2001)
They were all dead. The final gunshot was an exclamation mark to everything that had led to this point. I released my finger from the trigger. And then it was over...
Max Payne промени гейм индустрията завинаги... с иновативността си, с уникалният геймплей, с дълбоката история и невероятната атмосфера. По дяволите, кошмарите бяха уникални!!! По-късно Matrix мода и небезизвестният Minigun я преобразиха до неузнаваемост, от една страна в към по-добро, от друга към по-лошо. Следващата част Max Payne 2: The Fall of Max Payne, която предложи на играча да управлява освен Max и Mona Sax -неговата нежна половинка в продължението, играта не беше никак лоша, но уникалността на предишната част я нямаше (или просто аз бях одъртял с две години). Сега остава да чакаме Max Payne 3 която трябва да излезе в края на тази година.

05. Mafia: The City of Lost Heaven (2002)
Дори за човек който не беше гледал The Godfather, тази игра дотолкова ме беше пленила, че каквото и да кажа за нея ще бъде малко. Не искам да се впускам в дълги разсъждния, за да ви обяснявам колко велика е тази игра, you gotta see it for yourself... :bow:

04. Silent Hill 3 (2003)
Третата част от поредицата за Тихият Хълм...колкото и да се пънат създателите на играта, няма да докарат атмосферата (и страха) която носеше тази игра. Още помня как ми трепереха ръцете при поставянето на всеки един от петте диска на играта в CD устройството, и как човека който ми ги даде ми каза "братле, бе единя диск нещо не успя да се запише като хората...) Играта беше точно това което очаквах след втората част, че и нещо повече. Следващите част са...ммм как да кажа, не са лоши, но нито Silent Hill 4 The Room нито новият Silent Hill 5 Homecoming успяха да ме грабнат с нещо...дори не стигнах до края им...Тихият Хълм никога няма да бъде, това което беше. Преди години когато бях ъплоудер в Zamunda (тогавашният Linkos) се реших че феновете на поредицата, заслужават нещо повече и "сглобих" торент в който можеше да се намери, почти всичко което беше излезнало за Silent Hill до тогава, торента се казваше Silent Hill Universe и включваше:

Изображение

...................................Contents.....................................

>1<
Silent Hill Game, Silent Hill Original Soundtrack, Silent Hill Complete Soundtrack (by Dust), Silent Hill Complete Soundtrack (by John Anthony Mathewson), Silent Hill Complete Soundtrack (by Koebi), Silent Hill Play Novel, Silent Hill Play Novel Complete Soundtrack (by James Lennox), Silent Hill No Escape Movie, Silent Hill Game Guides

>2<
Silent Hill 2 Director's Cut Game, Silent Hill 2 Original Soundtrack, Silent Hill 2 Complete Soundtrack (by Dust), Silent Hill 2 Complete Soundtrack (by John Anthony Mathewson), The Making Of Silent Hill 2 Bonus DVD
, Art of Silent Hill DVD Replica, Art of Silent Hill Soundtrack

>3<, Silent Hill 3 Game, Silent Hill 3 Original Soundtrack, Silent Hill 3 Complete Soundtrack (by Secor Kaffee), Silent Hill 3 Limited Edition, Silent Hill 3 Special Mini Soundtrack, Silent Hill 3 Novel, The Making of Silent Hill 3, Silent Hill 3 Game Guides

>4<
Silent Hill 4 The Room Game, Silent Hill 4 The Room Original Soundtrack, Silent Hill 4 The Room Complete (by SecorKaffee), Silent Hill 4 The Room Complete (by Wialenove & D3), Silent Hill 4 The Room Limited Edition Soundtrack, Silent Hill 4 The Room Robbie Tracks, Silent Hill 4 The Room Special Chapter Bundle CD, The Making of Silent Hill 4, Silent Hill 4 The Room Game Guides

>5<
Silent Hill Movie Complete Version, Silent Hill Movie Special Feature , Silent Hill Movie Soundtrack, Silent Hill The Spence Edit DVD, Silent Hill Lost Memories DVD

>6<
Bonus: - Comics - Silent Hill Comics Collectors Edition: Silent Hill Comics Collectors Edition - Among The Damned (2004), Silent Hill Comics Collectors Edition - Dying Inside form 1 to 5 (2004), Silent Hill Comics Collectors Edition - Paint it Black (2005), Silent Hill Comics Collectors Edition - The Grinning Man (2005), Silent Hill Comics Collectors Edition - Dead-Alive from 1 to 5(2006)

- Books - Book of Lost Memory, Another Crimsom Tome, The Sulivan Victims

*
Неща който не се съдържат в торента:

Silent Hill Origins - игра само за PSP, която се очаква да излезе през 2007г.

Silent Hill 5 - все още неизлязлата 5та част на играта с работно име Shadows.

Silent Hill The Perfect World - Фенска разработка която все още не е завършена.

Silent Hill Original Comics (2000) - единствения комикс, който не успях да намеря.

Това е partly copy-paste на .nfo файла към торента, oписанието му беше по-хубаво. :D

.......................................................................................................

03. Silent Hill 2 (2002)
Втората част на една от най-великите игри, създавани някога! Никога няма да забравя как за първи път стъпих в земите на Тихият Хълм...тази игра има сантиментална стойност за мен.

02. Clive Barker's Undying (2002)
Единственната игра която е успяла, да ме стресне (уплаши) повече от Silent Hill. Клайв Баркър'с Ъндайнг е една от първите игри които имаx на диск, беше ми подарена от мой приятел, за един от рожденните ми дни. Минавал съм я над 7 пъти на Nightmare (най-високата трудност), и смея да твърдя че такава игра никога повече няма да излезе. Всичко в нея беше уникално...Къщата, земите около нея, астралните светове...обмислям пак да я инсталирам...

01. Diablo II (2000) + Diablo II: Lord of Destruction (2001)
Както беше казал веднъж Freeman (Gamer's Workshop), "никога не съм си падал по сложните RPG-та, но виж Diablo-то..." 5 години, 5 години игра, каквото и друго да излезеше на пазара, колкото и да беше добро, се играеше паралено със голямото Д. Играта която промени представата ми за много неща. От оригинала до Експанжъна...и всичките му версии до 1.11...най-великата!!! Играл съм и Diablo, играл съм и неговият експанжън (Hellfire), но магията на втората част ме заплени и задъжа най-дълго...стискам палци третата част, да не е дори наполовина толкова добра колкото втората, дори въобще да не е добра, направо да не излиза - като Duke Nukem Forever - "when it's done". Нямам как да отделя време и на нея, нямам - това беше и причината да не пусна нито веднъж WoW...

Игри които също са ми от любимите, но по една или друга причина не намериха място в класацията по-горе:

Quake II, Quake III ( + Defrag - доскорошният ми спорт), Unreal Tournamet, Real Myst, Myst III Exile, The Curse of Monkey Island, Gilbert Goodmate and the Mushroom of Phungoria, Heroes of Might and Magic III + In The Wake of God's Mod, Fable The Lost Chapters, Prince of Persia: Warrior Within, Sanitarium, Serious Sam + The Second Encounter, Call of Duty I, Return to Castle Wolfenstein, Mortal Kombat II (Sega Mega Drive II), Mortal Kombat III Ultimate Sega Mega Drive II), Warlock( Sega Mega Drive II), Indina Jones and The Infernal Machine, Half-Life...oх сигурно изпускам много, много, но не мога да обхвана всичко което съм играл през годините, позабравил съм.

Игри които съм играл, но на които не съм отделил достатъчно внимание:

Doom 1, 2; Quake 1; Blood 1,2; Diablo 1 + Hellfire; System Shock II...и още и още.

Ирги които не съм играл, а знам че е трябвало:

Някой от тях просто не са от "моето време", други са такива които не бих играл, защото не съм почитател на жанра. Ще вметна само: Fallout Series, Ultima Series, System Shock 1, Planescape: Torment, Duke Nukem 3D, SiN, Legend of Zelda, Thief Series, Baldur's Gate Series, Metal Gear Solid Series, Final Fantasy Series, Sid Meier's Civilization Series, Castlevania Series, някои Star Wars игри...

Бъдещето...

Поне за мен не се очертава добро, вече нищо не може да ме задържи пред монитора повече от времето за инсталация, половин-един часов тест, в който се убеждавам, че тази игра или съм я играл преди години (нищо че е излезнала преди дни) или дори да не съм, май ми е минало времето. Очаквам Max Payne 3, Mafia 2, Alan Wake, Diablo III ...дано поне те да не ме предадат. (тук си противореча умишлено)

ПП:

Ако има таква тема някъде из форума, въпреки че търсих с "game, games, computer games, favorite games и тн." и не попаднах на таква, моля екипа да премести поста ми в нея. Из поста може да има граматични, пунктоационни, смислови и др. грешки, моля да не им обръщате особенно внимание. Със здраве. :beer:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Re: Your 10 Favourite Computer Games of All Time

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Май 27, 2009 1:57 pm

Да започвам:
10-то място отива за "Live for speed", много добра игра, много и се кефех на времето, но ми омръзна.(Много е реалистична)

9-то място > "Serious Sam 2" Добра игрица, става за отбиване на времето.

8-мо място -> "Call of Duty 2" Пак много реалистична игра :agree:

7-мо място -> "Robot arena 2" Игра за конструктори :D , много добре измислена, като изключим, че няма 1 жичка, при сглобяването на роботчета, но това е друга тема :smokin:

6-то място и 5-то място -> "Flatout" и "Flatout 2", добри са и двете, като разбира се 2-ката е по-добра, в отношение на графика, управление и прочие. :^:

4-то място -> добре-познатата игра "Counter Strike"

3-то място -> Всички NFS-та, като се има в предвид, че 2-ката съм я играл около 6 години и не ми е омръзнала, но най-уважавам Most Wanted (може би, защото следващите не ми тръгват :V: ) :peace:

2-ро място -> "TrackMania Nations Forever", играя я с удоволсвие играта, много обичам да скапвам Французите :D

1-во място -> "StarCraft" :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Играта, която не може да замести никоя друга, от както излезе 98ма година, бях още малък и помня, че я играх на чичо ми на компютъра, тъй като аз бях още малък и нямах :bawling: . Постепенно спрях :eek3: Когато ми подарих 1-вия компютър, познайте коя игра беше на него :clap: И до ден, днешен я разцъквам с приятели, в свободното време. :nuts: :nuts:
П.П. Сега очаквам 2-ката :bowdown: :bowdown: :peace:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Сря Май 27, 2009 4:45 pm

10. Doom 2
9. Duke Nukem 3D
8. Sanitorium
7. Nfs 3 Hot Pursuit
6. Heroes Medal of honour
5. Doom 3
4. Tony Hawk 2,3
3. Godfather/Tomb Rider
2. Alien vs Predator 1,2
1. Crysis
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PtD » Сря Май 27, 2009 6:12 pm

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Поредицата Monkey Island. Нереална е. Тия от Lucasarts как ги измислят тия дивотии! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Night_Falcon » Сря Май 27, 2009 6:53 pm

STARCRAFT FOREVER :hbang: :hbang: :hbang: :guiter: :guiter: :guiter: :hbang: :hbang: :hbang:
Мама му на шибания лагав Headoff
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Май 27, 2009 7:00 pm

:offtopic:
Night_Falcon написа:Мама му на шибания лагав Headoff

Само Iccup :beer: :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Jabsco » Сря Май 27, 2009 9:01 pm

За мен винаги на първо място ще бъдат Макс Пейн 1 и 2.Никоя друга игра не ме е карала толкова да се потопя в историята и атмосферата, в никоя друга не съм стрелял лошия с толкова голямо желание за отмъщение, заради нещата които е направил, а не просто за да мина играта.Колкото и проста да беше историята досега няма игра, която да ме е погълнала толкова със сюжета си.Ако си превъртял двойката на максимална трудност ще видиш и истинския край на историята, която перфектно завършва разказа за Макс и точно заради това не чакам с особено желание Макс Пейн 3.Според мен това ще е напълно различна игра, правена от друг разработчик и както изглежда не по сценарий на Сам Лейк.Затова залагам повече на Алън Уейк да бъде по-добра.

Иначе другите ми любими игри са Мафия, която също имаше прекрасна история, Ритърн ту Касъл Уофенщайн, която ме е карала да се потя от страх като по-малък,ГТА серията не е лоша също.За съжаление напоследък игрите не предлагат нищо повече от хубава визия в повечето случаи.Но Крайзис върпеки че е правена главно с цел визия (която е прекрасна на външен вид наистина), все пак ми хареса, особено Уорхед заради по-готиния герой и повечето синематичност.От новите също така и Асасисн Крийд ми хареса ненормално много, въпреки повтаряемостта си и сега може би двойката е най-чаканата от мен игра за тази година.Фолаут 3 също е гениална и ОГРОМНА.Не знам дали скоро ще успея да й се наиграя.Кол оф Дютита също са доста добри, особено Модърн Уорфеъра, който беше невероятен и сега чакам втората му част.

Може би единствената игра, която се доближава до Макс Пейн по отпечатъка, който е оставила в мен е първия Сталкер.Тази игра беше пълна с бъгове и имаше доста недоизпипани неща, но атмосферата й е нещо, което няма никоя друга игра.Даже прехваления Биошок ме разочарова като атмосфера на фона на Сталкер.Тази игра осъзнах колко е гениална чак след като я превъртях и изгледах финалната сцена.Чак тогава атмосферата й ме пусна и осъзнах колко е била различна от всяка друга игра, която съм играл.Заради това не играх и продължението-защото мистерията на Зоната я нямаше вече и останаха само бъговето, които ако ги нямаше можеше и да се опитам да я изиграя.

@25thframe, виждам че си бил фен и ти на Уъркшопа.Докато го имаше това списание аз нямах компютър, който да може да подкарва игрите, за които пишеше там, но си го купувах само заради великите статии, на които съм се късал от смях.Ако до сега не си, просто трябва да разгледаш това http://forplay.bg/index.php/forplay_site.Това е сайтът, който Снейк, Дууми и Коралски направиха след спирането на списанието.
Аватар
Jabsco

Рейтинг: 1925

Мнениеот Oxliofa » Сря Май 27, 2009 9:59 pm

1Diablo II - играя я от когато се помна, уникална игра
2 Warcraft III - Dota - също я играя от много време
3 Starcraft - Old school :smokin:
4 Counter Strike - Ела пиле да те цункам :nuts:
Аватар
Oxliofa

Рейтинг: 919

Мнениеот Bolverk » Чет Май 28, 2009 9:21 am

PtD написа::bowdown: :bowdown: :bowdown: Поредицата Monkey Island. Нереална е. Тия от Lucasarts как ги измислят тия дивотии! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

:agree:

Колкото до любимите ми игри то като "виден" представител на РПГ обществото в България (ъх трябва да поизтупам малко пайжина) то мойте игри са основно в този жанър.

1. Morrowind
2. NWN 1 с всички експанжъни
3. Oblivion
4. Baldur's Gate 2
5. Sea Dogs
6. Mechwarrior - поредицата.
7. Civilization 4
8. Heroes of might and magic - поредицата.
9. Diablo 1
10. Unreal Tournament - поредицата.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот tanya » Чет Май 28, 2009 12:43 pm

Star Craft
Age of Empires
NFS
Caesar
Heroes

Други май не са успявали да ме грабнат. А star craft и age-а колко съм ги сънувала :roll2:
Ама това беше преди доста време. Последните ми игри бяха преди 3 години. Сега вече и време нямам, а и нещо не ми се играе.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот 25thframe » Чет Май 28, 2009 12:57 pm

Bolverk написа:1. Morrowind

Oще пазя трите диска с Morrowind, Tribunal и Bloodmoon - така и не успях да и свикна на тaзи игрa.

А за Knights of The Old Republic какво ще кажеш?

@ PtD: The Curse of MI e невероятна! Трябва да опиташ Gilbert Goodmate. : )

@ NovemberCharlie:

Tи нямаш ли други хобита, освен колоезденето?
Аватар
25thframe

Мнениеот kotka12 » Чет Май 28, 2009 1:51 pm

трудно мога да направя точна класация
защото в средата на класацията яко се размиват нещата

затова
1. Deus Ex

оттук нататък всички са заедно
HalLife /единицата, другото е тъпо/, Unreal Tournament /shock rifle forever/, Diablo 1, Baldur`s Gate, Icewind Dale, Delta Force /1 & Black Hawk Down/, AvP, NFS, Heroes of M&M 3

има доста други игри
няма как да се направи точна класация, да му се не види :dontknow:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Bolverk » Чет Май 28, 2009 4:05 pm

25thframe написа:
Bolverk написа:1. Morrowind

Oще пазя трите диска с Morrowind, Tribunal и Bloodmoon - така и не успях да и свикна на тaзи игрa.

А за Knights of The Old Republic какво ще кажеш?

@ PtD: The Curse of MI e невероятна! Трябва да опиташ Gilbert Goodmate. : )

@ NovemberCharlie:

Tи нямаш ли други хобита, освен колоезденето?

KOTHOR и единицата и двойката са много добри игри просто атмосферата ме губи малко. Колкото до Morrowind точно атмосферата там ме кара да я поставя на първо място. И разбира се почети пълната свобода на gameplay (друга толкова свободна игра не съм виждал даже продължението беше по-сковано).

NovemberCharlie: ти като питаш така мога да те поканя да провериш :) Пък твойте хобита ги имам ама има към този списък да прибавя още поне 5. Като най-отгоре трябва да слоежим четенето (наравно с жените) .
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 28, 2009 4:09 pm

:offtopic:
Bolverk написа:NovemberCharlie: ти като питаш така мога да те поканя да провериш :)
Не е необходимо, от далеч се вижда, че нямаш. :D
П.П. Всъщност, ако погледнеш по-нагоре ще видиш, че нищо не питам.
:look:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Harka » Чет Май 28, 2009 4:42 pm

Въздържайте се от офтъпици, моля.

Ако трябва да направя топ 10, то това ще са игрите, които изобщо някога съм играл.
Все пак:

1. Heroes of Might and Magic 3 (и производните и, без WOG)
2. Need for Speed: Porsche Unleashed
3. CS
4. Need for Speed 3: Hot Pursuit
5. Colin McRae Rally 2
6. The Need for Speed: SE
7. Heroes of Might and Magic 1
8. GTA: Vice City
9. Delta Force: Land Warrior
10. Midtown Madness/Elastomania
Аватар
Harka

Мнениеот 25thframe » Чет Май 28, 2009 6:10 pm

@ Jabsco:

Всъщност дълги години си купувах PC Mania, но първото компютърно списание което зърнах и разлистих беше един от доста старите вече броеве на Workshop-a, - броя в който основните теми бяха Blood 2 The Chosen и Fallout (май бяха два различни броя), как съм се дзверил на това списание (у наше село немаше такива неща), по-късно (доста по-късно) в един хубав слъчев ден в който домашният телефон иззвъня и гласът от отсрещната страна съобщи така любезно на баща ми, че сме спечелили пералния, хладилник и какво ли още не, беше причината да се сдобия и с моето първо компютръно списание - така де отидохме до София, за да си получим "наградата" :evil: но пък аз си бях доволен от моята - чисто нов брой на GW (този с зеленикавият с дракона отред - май 2001г. беше). Как го гледах само това списание, и като знаех че си е мое и само мое... ей а диска към списанието как го пазех, купих му и обложка да не се издраска и тн. като се сетя само - КЕФ/неземен... :roll2: В последните месеци на списанието го следях стриктно - четях всички статии (като наблягах на тези които са писани от Freeman и Snake) и версуса...ей това нещо как ми липсва...на друго място няма толкова високоинтелигентно разнищване на казуси, от две различни страни - за или против. Дано да успея да ги намеря онлайн някъде...благодаря за линка не го знаех този сайт, знах само games.bg (сегашният им официален сайт) и току що научих за http://forums.wsphere.com...както и да е...това списание беше най-голямото и винаги ще остане такова.

kotka12 написа:няма как да се направи точна класация, да му се не види
:agree:

@ Harka : Need for Speed: Porsche Unleashed е най-добрата от поредицата!
Аватар
25thframe

Мнениеот lowriders » Чет Май 28, 2009 6:15 pm

1.Flatout 2
2.NFS most wanted
3.NFS undercover
4.NFS underground
5.GTA vice city
6.Life for speed
7.Hard Truck wheels of steel
8.CS
9.Battlefield vietnam
10.Test Drive unlimited
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот bluskanie » Чет Май 28, 2009 7:14 pm

MAFIA - За мен най-интересната екшън игра.
GTA и Scarface донякъде също...
Football Manager (от както я има тая игра до момента)

До 10 не мога да ги докарам.

НФС е най-тъпоумната игра мейд евър...

:beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bobeca » Чет Май 28, 2009 8:08 pm

1 Grim Fandango (леле колко ми беше трудна като бях малък и колко време ми трябваше за да стигна края)
2 Midtown Madness 1/2 (знам градовете по-добре от София :D )
3 Colin McRae Rally 2 (първото сериозно рали което съм играл)
4 Need For Speed 4/5
5 Driver (златното копче Burnout :) )
6 Indiana Jones and the infernal machine ( без коментар...)
7 Trackmania ( особено PowerUp! в мулти )
8 LEGO Racers (главно 1-та)
9 Revolt
10 No One Lives Forever 1/2

Има и много други, но тези са главните, може би защото повечето съм ги играл много с приятели.
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот psixopat » Чет Май 28, 2009 8:11 pm

1 Max payne 2 (чакам 3-ката) :bowdown:
2 NFS UNDERGROUND 2
3 NFS UNDERGROUND
4 NFS Hot pursuit
5 CS
6-10 GTA-тата подред като почнем от vice city и стигнем до San Andreas.Нещо са ми голям сериал.
Да не забравим и могъщия SIMS :rofl: И той е между игрите , кото са ме кефили, ама преди много време.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот SpoileR » Чет Май 28, 2009 9:04 pm

SiN

Wages Of SiN

Quake 2

NFS 3

Star Craft: Brood War

Unreal Tournament
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот veskoz » Пет Май 29, 2009 10:35 am

Чудя се дали колегата Аlpina е пробвал BMW M3 Challenge ;) ...и мнение за реализъм разбира се :D
Играта е около 300 MB, но не може да ти писне. Няма художествени измислици като "завой с 300" има съединител, ръчни скорости на отделни бутони, ако не сте я играли ви я препоръчвам. Има я в Замунда. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Май 29, 2009 10:39 am

:offtopic: @veskoz Ей сега аз ще я пробвам, че нали съм фенче на колите. :peace:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Antares » Пет Май 29, 2009 11:13 am

1. StarCraft + StarCraft Brood War
Очаквам с огромен интерес да видя втората част.

2. Quake II
3. Arcanum
4. Unreal (държа да уточня - първата част)
5. Fallout 2
4. Diablo (първата част, не онази анимационна боза двойката, oчаквам с интерес тройката, изглежда обещаващо)
5. FIFA series (2009 е най-добрата от серията, която съм играл до момента)
6. Heroes 3
7. Warcraft III TFT
8. Lineage 2
9. Duke Nukem 3D
10. Doom II
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот madsnake » Пет Май 29, 2009 11:20 am

1. Diablo II
2. Quake III
3. Starcraft/Broodwar
4. Warcraft II
5. Doom (поредицата)
6. World of Warcraft
Май толкова се сещам :) Общо взето класики.
Аватар
madsnake

Мнениеот Night_Falcon » Пет Май 29, 2009 11:25 am

Я, тука много колеги старкрафтаджиЙ, може да поцъкаме :D
И аз я чакам 2-ката, имам големи очаквания, дано не бъда разочарован, както с почти всичко ново напоследък.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот 25thframe » Пет Май 29, 2009 1:59 pm

За SC незнам, но с удоволстиве бих пробвал Antares на Quake II и madsnake на III. :eyebrow:
Аватар
25thframe

Мнениеот Crimson » Пет Май 29, 2009 3:17 pm

Baldur`s Gate, Knights of the old Republic, Icewind Dale, Alien Vs. Predator, S.T.A.L.K.E.R, Fable The Lost Chapters, The Withcer, Sillent Hill, Resident Evil, God of war, Fatal frame басиии колко много са ми любими :D Но най много време съм изгубил с Baldur`s Gate. А от онлайн бозите Age Of Conan и E.V.E :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот chill » Пет Май 29, 2009 3:25 pm

Мдааа, чалга и тука. :lol:

ПП. Само съжалявам, че не съм играл Baldur's Gate, опитах се преди 5-6 месеца, но просто не мога да издържам графиката в стил early 90s.

"Yes, you omnipresent authority figure" :lol: :lol: :lol:

PPP. Хей, Crimson, играеш EVE ? В кой алианс си (ако си в алианс) ?
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 29, 2009 4:48 pm

1. TES IV - Oblivion
2. TES III - Morrowind (Bolverk, не вярвах, че тук има фен на тази игра. Аз имам около 700-800 часа геймплей на нея, както и на 4-ката, но си прав, че може би Morrowind е малко по-добра като цяло. Няма друга игра с толкова голяма свобода на действие, определено. Не случайно 3 и 4, според много класации са най-добрите single-player RPG's ever. :) )

От тази позиция надолу не мога да се обременявам да ги подреждам по кеф затова малко по-свободно ще го давам:

3. Max Payne 1
4. Heroes 3 of Might&Magic
5. NFS 3
6. NFS 5
7. The Curse of Monkey Island (бахти играта с бахти логиката за минаване на куестчетата :D )
8. Neverwinter Nights 1
9. CMR 2
10. Football Manager (с един приятел много сезони сме избутали заедно, bluskanie :agree: )
11. Fable - The Lost Chapters (наскоро я почнах, но до момента много ме кефи, макар, че е малко лесничка и със сигурност ще ми влезе в ТОП 10)

Иначе за добрата стара SEGA имам някои много любими игрички, които ще спомена отделно:

1. MK 3 Ultimate (най-брутарната игра с бой и до момента според мен, въпреки 2-D графиката)
2. Bare Knuckle a.k.a. Streets of Rage 3
3. The (mis)adventures of Flink (най-готината фентъзи игричка за SEGA, много неизвестна)
4. ECCO the Dolphin (уникална и като геймплей и като графика и като всичко)
5. Jungle Strike (най-голямата, изпълняваш мисии с хеликоптер, на Еlectronic Arts)

Тези са ми най-любимите, а ето и още няколко, малко по-лигави, но бяха яки също:

6. Tiny Toons Adventures
7. Lion King
8. Aladin
9. Jungle Book
10. Wolverine
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Следваща

Назад към Други