Мнение за три велосипеда

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за три велосипеда

Мнениеот victortrt » Пон Окт 13, 2014 5:29 pm

Здравейте, искам да се допитам за мненията ви относно следните три велосипеда.
1. Крос тракшън Г 29 27.5 цола - http://koleloto.bg/product/868/cross-27 ... -2014.html
2. Крос паралакс 2 дб - http://koleloto.bg/product/30/cross-26- ... speed.html и
3. Рам нт3- http://store.trueriders.bg/kolelo-ram-h ... -2014.html
Не става въпрос за мен, а за познат, който си е харесал /визуално и ценово/ тези три модела, тъй като ги открива по-евтини и горе-долу са негов размер.
Ще кара основно до и във планината /Витоша/.
Велосипедите могат да се купят от него на цени, които горе долу правят съотношението между тях същото като посочените в линковете цени, с тази разлика, че рама се връзва 40 лева по евтин от крос паралакс.
Аз вече изказах мнение, че е по-добре хидравлики, но ме интересува според по-запознатите от вас дали паралакса си струва повече от тракшъна, предвид по-добрите като клас спирачки и цялостната скоростна група аливио и като цяло има ли голяма разлика между вилките xcm и xcr, при положение, че все пак се заключват.
На мен ми направи впечатление, че всички нови кросове са с един и същ модел хидравлични спирачки, които явно са по-нисък клас и очевидно имат даунсайзинг моменти, от които спестяват цена.
Предварително благодаря за отговорите. Приемат се и други добри предложения до 800 лева.
victortrt

Рейтинг: 1759

Re: Мнение за три велосипеда

Мнениеот peshodh » Пон Окт 13, 2014 7:01 pm

ДА НЕ СИ ВЗИМА КРОС
Ако си взима рам да е хт2
А най добрия вариант (според мен) е драг харди или зх4 теам едишон :beer:
peshodh

Рейтинг: 1098

Мнениеот victortrt » Вто Окт 14, 2014 9:52 am

Човек, с какво драговете са по-добри от кросовете и на хардито и на зх4 ТЕ вилката им е като на паралакса, който е и с пълно аливио например. Нещо аливиото на крос не е по-хубаво от това на драг, че бяха вносител ли. Специално рамката на паралакса мисля, че не отстъпва на никоя друга от този клас.
И драг и крос /в случая с тракшъна/ хитруват като слагат висок клас дерайльор за сметка на по-нисък клас други компоненти.
victortrt

Мнениеот victortrt » Вто Окт 14, 2014 4:45 pm

Явно продавачите са доста убедителни, че е по-добре по-скъпо, така че за това какво ще кажете - http://store.trueriders.bg/kolelo-ram-h ... -2014.html
victortrt

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Вто Окт 14, 2014 9:49 pm

Крос според мен предлагат в повечето случаи повече за цената си от Драг и РАМ. Но това си е мое мнение. Само не знам каква е тази омраза към Крос напоследък, аз от Еуфорията ми съм повече от доволен че от от предишните два кроса които съм имал(единия го карах 8 години).
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот victortrt » Сря Окт 15, 2014 9:22 am

Неадекватен, явно форумът се възприема от много тинейджъри като място за ........ мерене и затова е така.
За съжаление възрастните хора, които сами си изкарват парите и знаят стойността на стоките не са мнозинство. Така или иначе проблемът е решен, моят познат си взе паралакса, но доплати за смяна на вилката с XCR.
victortrt

Мнениеот Boyan1984 » Сря Окт 15, 2014 2:04 pm

Напълно подкрепям мнението за надценените РАм-ове и Драг-ове. :agree:
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот AmaTamA » Сря Окт 15, 2014 3:30 pm

ами то години наред политиката на форума беше такава всяко негативно мнение срещу рам и драг се наказваше жестоко
AmaTamA

Рейтинг: 933

Мнениеот victortrt » Сря Окт 15, 2014 3:44 pm

Абе човека си си купи вече.
Аз не искам да критикувам никого, просто ми се струва, че когато някой, дори да е Лидер /примерно/, предлага за по-малко пари същото като други марки, човек има право да направи разумния избор, без да робува на марки.
В крайна сметка това води до конкуренция на пазара, от която печелим всички.
В момента според мен дори и драг и рам са се усетили и предлагат на по-ниска цена своите продукти.
Вижте колко струваха миналогодишните модели на харди и 29-ера на драг и колко са сега.
Рамовете 29 и 27.5 цола, които сега са на 899 и 999 лева също не са лоши за парите си, особено 29-ката, която е с много добро тегло и добра според мен периферия /кормило, лапа, грипове, колче, седалка, педали, протектор за веригата на чейнстея/ и хубави гуми /максис икон/.
Между другото днес имах път към Манастирски ливади и поразгледах магазина на Макс байк, където с изненада установих че почти еднакви велосипеди ако са с надпис Шокблейз, са поне 300 - 400 лева по скъпи, както мтб-тата, така и хибридите, а отделно не поддържат асортимент от по-евтините модели. Това резонно поставя въпроса каква изгода имат да предлагат спринт аполон елит 29-ка или 27.5 ца за 799 лева, като имат и същия /поне като основни компоненти/ шокблейз за 1100 лева.
victortrt

Назад към Продукти за крос-кънтри