Коледни намаления? - кога и къде?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Коледни намаления? - кога и къде?

Мнениеот novice » Съб Ное 26, 2005 11:51 pm

Здравейте!
Като повечето от вас и аз чакам намаленията, за да напазарувам нещо повече.Нека в тази тема се пускат новини за коледните намаления, които магазините правят, за да знаем кога да и къде да харчим.

Да попитам, ако някой знае дали в БАС ще правят подобни намаления и кога ще започнат те?Защото искам да си взема или само рамка или цял РАМ АМ, но моментната цена на рамката не ме топли особено...;)Та ще бъда благодарен, да давате инфо за намаленията по байк магазините!
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Admin » Нед Ное 27, 2005 5:30 pm

Наскоро имаше подобна тема, но явно си я пропуснал...:)
Разбирам нетърпението ви, обаче имайте предвид, че ако някой реши да прави коледно намаление, със сигурност ще го съобщи по подобаващ начин, така че не е нужно да питате всяка седмица по веднъж ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ThEUfO » Нед Ное 27, 2005 7:47 pm

а като стана въпрос за коледните намаления искам да питам и аз откъде да си взема на намаление нещо така без пари автомобил на малко километри със сменяно масло, да харчи малко, да е като чисто нов, да е запазен отвън/отвътре, да е с газова уредба и да е така на по-народни цени, нещо до 1000лв? А също искам и фото апарат до 8-9мегапиксела с 1гб памет да е тъничък, да не е повече от 150-60лв?
Питам ги тея нешта штото ония ден си купих чадър от Руския пазар на намаление за 1 лев...
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот nikitzo » Пон Ное 28, 2005 12:17 am

[img]http://www.bgphoto.net/photos/3737/o632687338688750000.jpg[/img]
[quote]автомобил на малко километри със сменяно масло, да харчи малко, да е като чисто нов, да е запазен отвън/отвътре, да е с газова уредба и да е така на по-народни цени, нещо до [b]1000лв?[/b][/quote]
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот ThEUfO » Пон Ное 28, 2005 7:05 pm

май забравих да спомена че искам да е ЗАПАДЕН! не шкода :bawling:
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Мнениеот nikitzo » Пон Ное 28, 2005 7:18 pm

Мииии .... за тия пари ..... западнал ..... :disagree::disagree::disagree:
Аз ти предлагам чешко качество, а не някое си съветско недоразумение.
Само АГУ-то е 35% от цената.
:rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
nikitzo

Мнениеот Rotting » Пон Ное 28, 2005 7:29 pm

[quote="ThEUfO"]

май забравих да спомена че искам да е ЗАПАДЕН! не шкода :bawling:
[/quote]
Чехия да не е на изток?:deal::jump2::spin:
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот novice » Съб Дек 10, 2005 3:00 pm

Използвам случая да изкажа недоволството си(не че ще променя нещо с това, но ако мълчим като риби и не изразяваме мнението си е още по-глупаво) от "намалението", което Оne Distribution са обявили за рамката РАМ АМ 2005!Защото през лятото същата тази рамка се продаваше за 799лв. в каталога на ScreamBikes, после някой загрижен за печалбата си човечец от Оne Distribution реши, че печалабата която взимат за рамката не е достатъчна и, че понеже тя се търси много, можем да правим клиентите на маймуни, да вдигнем цената на 999лв. и тя пак да се търси!!!А сега ни продават същата рамка на цената от лятото и ни казват, че била на разпродажба - т.е., господа, от Оne Distribution НАМАЛЕНИЕ НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ!И не заблуждавайте хората!Действате като пълни монополисти и в разрез с всякакви търговски норми, защото на запад, когато видят, че един продукт се харчи добре, не му вдигат цената за да печелят от надценката, а напротив, свалят я, за да печелят от оборотаааааааааааааааа!!!:(!: Е, сега вие ще ми кажете, че сте източноевропейска компания и за вас това не важи, обаче ние се стремим към Европа, тъй че рано или късно ще свикнете, че не може да слагате едни и същи или приблизително еднакви цени на рамките в България и Англия!Поне докато доходите на англичани и българи не станат поне в съотношение 2:1...
Както и да е, губите ме като клиент, както предполагам и доста други хора, очаквали по-разумна ценова политика от вас.Вероятно това не ви интересува особено, но се пак знайте, че няма винаги да сте единствен играч на пазара - Веломания също се развива...Успех в "разпродажбата"!
ПС:Странно защо не сте дали е-мейл за контакт...сигурно не ви се четат писмата на такива подбиващи цената хора, като мен...
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Admin » Съб Дек 10, 2005 3:21 pm

@novice
Не си съвсем прав. :nono: Надявам се да приемеш думите ми не толкова като защитана One Distribution, колкото като уточнения, за да помислиш ти самия над думите си ;)

[quote]Защото през лятото същата тази рамка се продаваше за 799лв. в каталога на ScreamBikes, после някой загрижен за печалбата си човечец от Оne Distribution реши, че печалабата която взимат за рамката не е достатъчна и, че понеже тя се търси много, можем да правим клиентите на маймуни, да вдигнем цената на 999лв.[/quote]

Не следя редовно стоките н онлайн магазините, но отговорът на въпросът ти предполагам е, че там си гледал модела pd 2004г., който беше с амортисьор X-Fusion. Моделът за 2005г. си струва 1000лв.!

[quote]Действате като пълни монополисти[/quote]

Не знам как става това, при положение че не са монополисти ;)

[quote]в разрез с всякакви търговски норми, защото на запад, когато видят, че един продукт се харчи добре, не му вдигат цената за да печелят от надценката, а напротив, свалят я, за да печелят от оборотаааааааааааааааа!!![/quote]

Това са общи приказки. Понякога е така, понякога не е, но по-често не е! Най-реномираните марки и модели "държат цена", т.е. техните цени намаляват най-малко именно защото хората са готови да дадат повече пари за качеството им.

Съветам те да изчетеш многото теми за цените и магазините в България, там е изписано какво ли не и от кой ли не, но поне ще имаш повече информация, преди да пишеш такива неща :thumb:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот novice » Съб Дек 10, 2005 3:38 pm

Eми ОК, аз искам рамка беш шок, а не с тези, които те ми прелагат.Защото шок си имам.А при положение, че ще педлагат новия модел, който освен подсилките няма почти нищо различно, за 999лв., нормално е миналогодишния да е с по-голяма отстъпка.
Абсолютни монополисти поне за момента са, защото знаят, че аналога - евтиния Драг Ф5, е със сгрешена геометрия и не прави конкуренция на тяхната рамка.И заради това дуят и цените безпроблемно.
А това за общите приказки...еми дай ми пример за цена на продукт, която в резултат на търсенето се е повишила!Всеки ормален търговец най-малкото не пипа цената, когато търсенето е голямо, а някой дори почват да правят отстъпки от началната цена(която не са увеличавали преди това)Защото е нормално да оставят и вариант с X-Fusion, дори такъв без шок, така че клиента да може да избира, какво да си вземе.
Темите за цените съм ги изчел, уверявам те - нищо ново под Слънцето!;)
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот shaggy86 » Съб Дек 10, 2005 4:08 pm

вилка маниту станце кингпин 170 мм 20мм ос е 175$ *без доставката* в дженсон
а при басаджийте е 630 лв,правете си сметката,при мен в германия е 400Е и така човек трябва да мисли преди да си купува нещо :angel:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот shaggy86 » Съб Дек 10, 2005 4:12 pm

[quote="novice"]

А това за общите приказки...еми дай ми пример за цена на продукт, която в резултат на търсенето се е повишила!
Темите за цените съм ги изчел, уверявам те - нищо ново под Слънцето!;)
[/quote]

ет ти пример:beer: за приблизително 450/500 Е в немския йбеи ще си вземеш

http://www.canyon.com/mountainbikes/index.html?b=65

без доставката

или
http://cgi.ebay.de/Fully-Rahmen-DROSSIG ... dZViewItem
Аватар
shaggy86

Мнениеот nikitzo » Съб Дек 10, 2005 4:38 pm

@novice - :agree:
Аватар
nikitzo

Мнениеот C_Mo » Съб Дек 10, 2005 5:24 pm

Видях One Distribution i за малко да отговоря на мнението на novice... ама го прочетох цялото и се отказах.
Аватар
C_Mo

Мнениеот TOYAGA » Съб Дек 10, 2005 7:04 pm

@ shaggy86

Рамката на Droesseger, дето я рекламираш, е от транжиран тест-байк на Magura, на който само Пешо, Гошо, Атанас и аз не сме му се изредили по три пъти... :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Съб Дек 10, 2005 8:35 pm

@TOYAGA: забрави доктор Гарабед :D

[quote="novice"]
...защото на запад, когато видят, че един продукт се харчи добре, не му вдигат цената за да печелят от надценката, а напротив, свалят я, за да печелят от оборотаааааааааааааааа!!!
[/quote]

Имаш ли реална представа за какъв оборот иде реч, за да си позволи търговеца да смъкне цената при увеличаване на търсенето???????

За OneDistribution - вярно не си заслужава да се коментира, но имам какво да кажа, например:

Какво значи разиграване? Цените винаги са обект на промяна и никой не е длъжен да те уведомява предварително. Дори често си го пише в smallprint. Затова има интернет и уебсайтове - за да си проверяваш сам цените и то моментално. Като не си уцелил момента да си купиш изгодно рамка, не виждам защо да са ти виновни OneDistribution??? Или е по-лесно?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот elfa » Съб Дек 10, 2005 8:38 pm

@novice
Питаш за Коледни-Новогодишни намаления!
Кога - СЕГА.
Къде - в БЪЛГАРИЯ в http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/.
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот novice » Нед Дек 11, 2005 12:39 am

shaggy86, хубав пример, но виж с какъв шок е рамката...а и тук(в примера ти) очавидно говорим за фрийрайд рамка, не за АМ;)
bikerider, не казвам, че някой ми е виновен за каквото и да било, просто казвам, че с този си ход One Distribution ме губят като клиент.А когато рамката е била на добра цена, може да не съм имал парите на куп, нали?!?Просто изказвам възмущение от една видна манипулация - рамката се продаваше на тази цена през лятото с X-Fusion, но за да вдигнат цената и' слагат по-скъп шок.Е, защо не оставиха версията с X-Fusion, и да и направят намаление от 799 надолу???Няма значение, хората си имат политика, за нищо не ги обвинявам, както казах не очаквам да постигна нещо.Просто изразявам реакцията на една част от потенциалните клиенти на One Distribution.
И последното което искам да отбележа - в Германия рамката може да струва 900 евро, но германецът не получава 400лв. заплата, а 4000 евро...
ПС:elfa, благодаря, ама ще има да взимат тоя път...онзи ден, когато току що бяха обявили тоя ТРЕК за 4 бона+ имаше един отзив на човек, живеещ в Щатите, който каза, че за тези пари ще си купи цялото колело...но тъй като отзивът бе трърде дискредитиращ, бързо, бързо бе изтрит...В тази връзка адмирации за Admin-a, че не цензурира теми като тази, в която се обсъждат рекламодателите на форума!:thumbu:
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот tailor » Нед Дек 11, 2005 2:14 am

[quote="novice"]

shaggy86, хубав пример, но виж с какъв шок е рамката...а и тук(в примера ти) очавидно говорим за фрийрайд рамка, не за АМ;)
bikerider, не казвам, че някой ми е виновен за каквото и да било, просто казвам, че с този си ход One Distribution ме губят като клиент.А когато рамката е била на добра цена, може да не съм имал парите на куп, нали?!?Просто изказвам възмущение от една видна манипулация - рамката се продаваше на тази цена през лятото с X-Fusion, но за да вдигнат цената и' слагат по-скъп шок.Е, защо не оставиха версията с X-Fusion, и да и направят намаление от 799 надолу???Няма значение, хората си имат политика, за нищо не ги обвинявам, както казах не очаквам да постигна нещо.Просто изразявам реакцията на една част от потенциалните клиенти на One Distribution.
И последното което искам да отбележа - в Германия рамката може да струва 900 евро, но германецът не получава 400лв. заплата, а 4000 евро...
ПС:elfa, благодаря, ама ще има да взимат тоя път...онзи ден, когато току що бяха обявили тоя ТРЕК за 4 бона+ имаше един отзив на човек, живеещ в Щатите, който каза, че за тези пари ще си купи цялото колело...но тъй като отзивът бе трърде дискредитиращ, бързо, бързо бе изтрит...В тази връзка адмирации за Admin-a, че не цензурира теми като тази, в която се обсъждат рекламодателите на форума!:thumbu:
[/quote]
novice, къде тази рамка може да се купи по-евтино?
и защо смяташ, че отзивът е на "човек, живеещ в Щатите"
Аватар
tailor

Мнениеот RaveUnit » Нед Дек 11, 2005 9:39 am

BTF получих писмо че на стоките в screambikes има 12% отстъпка, по-точно на всички стоки които не са със специални цени, тия търговци навсякъде започват коледната зарибявка все по-рано и по-рано, добре че screambikes още не станали като ония уроди с мобифоните от средата на Ноември да ми наливат какво и колко
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот uha_rampage » Нед Дек 11, 2005 5:52 pm

Ххахах рамка за 4 и кусур бона :)
Тия добре ли са :)
Сигурно е със златни нишки :)
Я накой да ми каже, защо ще предпочета тази рамка пред Banschee Scream или нещо от сорта?

А за цените на рамките, които се продават в България :)
Колко мислите, че е действителната цена на една рамка?
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Nymphetamine » Нед Дек 11, 2005 6:14 pm

Не знам, но небоядисано Аполо в Пловдив мернах за 60лв или нещо такова. Предполагам, че заводската цена би била мноого по-ниска, специално за рамката на Трек. Има-няма едно 3500лв. :Р
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот RaveUnit » Нед Дек 11, 2005 6:15 pm

разбира се, готов си да предложиш пълно, изчерпателно и приемливо за поне 4 купувача и 1 продавач дефиниране на 'действителна цена', ъ ?
може би нещо като:
най-ниската цена на която може да се продава продукта без краткосрочна загуба за никой от веригата производител-търговец на дребно ?
щото примерно може някой да реши че е готов да понесе загуби в краткосрочен план за по-големи печалби в дългосрочен, това май му се вика инвестиция и става така че виждаш да се продава рамка за 600лв която преди това се е продавала за 800 и която за да няма загуба за момента трябва да се продава на 680, само че хитрия пич си е сметнал че така че събере 95% от всички пари, обаче ще инвестира в нещо друго и в дългосрочен план ще реализира не 5% загуба а 8% печалба, а тъпия юзър (за да не става грешка - в тази роля записваме доброволец дибелуту котье) си пее на акъла ееей ский тоя колко свали цената леле как лапа мааму), пък той човечеца (мастития капиталист де) лавира като ейся прибрал се родител след купон на децата и таковата що никой не ще да се позаяждаме, котако аре бе аре ако тряа и ще напсувам едно качествено, а ? аре аре баси скукатаааа
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот novice » Нед Дек 11, 2005 6:41 pm

В Бг не знам къде.А човекът си беше написал, че е от Щатите и в момента е тук за кратко или нещо от сорта.
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот AgentOrange » Пон Дек 12, 2005 12:38 pm

RAM AM никога не се е продавал за 799лв. Цената в ScreamBikes е резултат от грешка и като такава беше коригирана.
Вариант с X-Fusion или изобщо без амортисьор не се предлага, защото не искаме да правим компромиси с качеството и държим тези рамки да се карат САМО с хубави амортисьори.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот PtD » Пон Дек 12, 2005 1:46 pm

[quote="AgentOrange"]

Вариант с X-Fusion или изобщо без амортисьор не се предлага, защото не искаме да правим компромиси с качеството и държим тези рамки да се карат САМО с хубави амортисьори.
[/quote]

Това значи ли, че ще ми я продадете без амортисьор, ако ви донеса своя Fox DHX 5.0 и си го монтирам пред вас? ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот shaggy86 » Пон Дек 12, 2005 7:49 pm

[quote="PtD"]

Това значи ли, че ще ми я продадете без амортисьор, ако ви донеса своя Fox DHX 5.0 и си го монтирам пред вас? ;)
[/quote]

грубо,грубо
@Новис живея в Германия от някой друг месец.
но ти нещо не може да погледнеш от гледната точка на хората които продават рамки.Ако си на тяхно място би искал да печелиш повече пари нали?Защо тогава да се интересуват кой колко и къде получава?
Споко пич това да не ти е Япония(където е развит маркетинга както никъде другаде):agree:
пък хората ти казаха ако ще си даваш парите поне да знаеш защо......
Аватар
shaggy86

Мнениеот flat-6 » Пон Дек 12, 2005 11:07 pm

[size=67]az namerih druga dalavera
za sujalenie v plovdiv zatvoriha ediniq magazin i razprodavaha nali4nite broiki s 30-40% i taka se zdobih s ka4estveni ne6ta
no e jalko 4e zatvoriha magazina [/size]
Винаги [color=red]отгоре, и винаги надолу!!![/color]
Аватар
flat-6

Рейтинг: 1540

Мнениеот novice » Вто Дек 13, 2005 12:48 am

[quote="AgentOrange"]

RAM AM никога не се е продавал за 799лв. Цената в ScreamBikes е резултат от грешка и като такава беше коригирана.
[/quote]

Искаш да ми кажеш, че рамката е стояла 1 година с грешна цена?!?Не го вярвам.В Screambikes не работят невменяеми хора все пак!

shaggy86, не, не ми е Япония и именно в това е проблемът!В България от едно време насам цените са европейски, а заплатите - като в Близкия Изток - в това ми е проблемът!Нямам против да дам 1000лв. за рамка, но ако заплатите бяха по 3000лв.Еуементарно, науи?!?
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 13, 2005 9:09 am

[quote]В България от едно време насам цените са европейски, а заплатите - като в Близкия Изток - в това ми е проблемът![/quote]

Ехаа, как обичам нЕкой да се изпъчи и да изкЪка нещо от този род... Абе, аланкоолу, като срещаш проблеми в България, иди в Близкия Изток бе! Там цените отговарят на заплатите. [i]Еуементарно, науи?!?[/i]
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Следваща

Назад към Архив