Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот windv » Пет Окт 31, 2014 8:50 am

iFkata написа:Какъв е начинът RS Totem coil да се направи или върне от 160 на 180 mm? Защото един приятел ще купува от pink-a и собственика й му иска 40 паунда да му я направи.

Щом е свален от 180 на 160 може и да е рязана пружината...Питайте го това. Коя година е тотема? 40 паунда са си много и принципно в сервиз в Бг също може да се направи подобно нещо и ще е за по-малко пари, ако е възможно, но намерих и това

Hi guys,
Well, its official, Rock Shox UK are totally against lowering a totem coil to 160mm. They just said 'No'. They weren't unfriendly, just that 'no' was their final answer.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот jungleraver » Пет Окт 31, 2014 10:28 am

marsa написа:Каква е рамката? 27мм звучи като ретро 28-ца (стоманена), но за това тегло трябва да е доста хай-енд следователно тънкостенна следователно по-дорбе да не отнемаш материал. Виж, ако е алуминиева, особено ако е 26'' това тегло далеч не е изстискано и спокойно може да я престържат.

Алуминка е, 26, http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=148949
Но си мисля, че не са много рамките с такова тегло, гледам, че повечето съвременни рамки тръгват от около 1.7 и нагоре, така че не ми се иска да стържа, още повече че нямам доверие, че някой ще го направи като хората. Карбоновото колче исках да сложа заради тегло, а и защото ми изпадна евтино, но явно ще си карам с настоящото, и без това има много по-належащи компоненти за олекотяване.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот jungleraver » Пет Окт 31, 2014 10:31 am

windv написа:
iFkata написа:Какъв е начинът RS Totem coil да се направи или върне от 160 на 180 mm? Защото един приятел ще купува от pink-a и собственика й му иска 40 паунда да му я направи.

Щом е свален от 180 на 160 може и да е рязана пружината...Питайте го това. Коя година е тотема? 40 паунда са си много и принципно в сервиз в Бг също може да се направи подобно нещо и ще е за по-малко пари, ако е възможно, но намерих и това

Hi guys,
Well, its official, Rock Shox UK are totally against lowering a totem coil to 160mm. They just said 'No'. They weren't unfriendly, just that 'no' was their final answer.

Да, най вероятно толкова му искат за нова пружина в байк магазина до тях.
jungleraver

Мнениеот bio » Пет Окт 31, 2014 1:06 pm

jungleraver написа:Алуминка е, 26, http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=148949
Но си мисля, че не са много рамките с такова тегло, гледам, че повечето съвременни рамки тръгват от около 1.7 и нагоре, така че не ми се иска да стържа, още повече че нямам доверие, че някой ще го направи като хората. Карбоновото колче исках да сложа заради тегло, а и защото ми изпадна евтино, но явно ще си карам с настоящото, и без това има много по-належащи компоненти за олекотяване.

добро добро ...
иначе Easton Elite tubing звучи зловещо. Карам една рамка с подобни тръби, която е с седалкова тръба 30.0 и наскоро попаднах на една, която беше райберована на 30.9 с изричното позволение на производителя. Мисля, че няма да е голям проблем ако я шибнеш до 27.2 ама не със шкурки, а с райберче.
Истината е, че от колче няма да свалиш много максимум 50g.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот jungleraver » Пет Окт 31, 2014 2:46 pm

@bio
Много благодаря за съветите, наистина за момента няма да се занимавам, няма смисъл за толкова малко тегло, ще си следвам плана - ще сменя курбели (вече ги имам) и гуми - по мои сметки отивам на или под заводските 10.5
jungleraver

Мнениеот iFkata » Пет Окт 31, 2014 3:14 pm

windv написа:

Hi guys,

Не знам точно коя година е, но ето снимка. Писах на познатия ми, ще чакам отговор. Той има идей и мисли, че нещата могат да се оправят със спейсър, възможно ли е?
Последна промяна iFkata на Пет Окт 31, 2014 3:46 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот jungleraver » Пет Окт 31, 2014 3:41 pm

iFkata написа:
windv написа:

Hi guys,

Не знам точно коя година е, но ето снимка. Писах на познатия ми, ще чакам отговор. Той има идей и мисли, че нещата могат да се оправят със спейсър, възможно ли е?

Спейсъра беше първото, което ми дойде на ум, ще стане, вилката ще се разпъне, но най-вероятно няма да може да си прави целия ход - спейсъра няма как да се свие.
Другия вариант е в момента да е намален хода със спейсър и 40 паунда да му искат за профилактика на вилката и премахване на спейсъра - все пак не сме сигурни дали е срязана пружината.
jungleraver

Мнениеот iFkata » Пет Окт 31, 2014 3:48 pm

Собственикът на тотема преди да я изпрати я оправил, благодаря за отзивите! :agree:
Аватар
iFkata

Мнениеот joro_98 » Пет Окт 31, 2014 8:25 pm

Здравейте, имам marzocchi z1 sport 2006 и ме интересува жълтата пружина за колко килограмов колоездач е..
:beer:
joro_98

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 31, 2014 8:57 pm

yellow spring
rider weight 120-155lbs

което в килограми ще рече от 54 до 70 кг.

>>източник<<
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот iFkata » Пет Окт 31, 2014 9:16 pm

po_taka написа:@KristiqnK не е така.
@iFkata защо ще слагаш по-мека гума отзад, ST е 42а !?!?!?!?

Ами не съм обърнал внимание за неговата твърдост,но щом е ST е логично... Нужна ми е и двуслойна, и по-малка от 2.50 гума за отзад, защото в момента съм с Nevegal 2.50 и каплата ми е леко крива,гумата също е леко крива и след доста опити и начини за оправянето й, неуспех. Бях споменал някъде по-назад, че опира в болта на ролката на водача, борда от едната страна се дере доста и вече има напукано. Имам още 1-2 идеи за оправянето на проблема, но все пак ако се стигне до смяна да съм готов. :lol:
Аватар
iFkata

Мнениеот jafiso » Съб Ное 01, 2014 4:22 am

Здравейте,

Смених кормилото, като взех такова с дължина 700 мм.

Знам, че е много относително, но бих искал да попитам за насоки относно кой размер лапа е най подходящ за тази дължина на кормилото? :beer:

В сайта видях пример, че за 700 мм подходящата дължина на лапата би била 80 мм. :magnify:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Мнениеот marsa » Съб Ное 01, 2014 7:03 am

Зависи каква дисциплина караш и как си усещаш велосипеда като настройка. 80-100 (че и повече) е подходяща дължина за XC, но трябва да е по-къса за нанадолните стилове.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Downhill_01 » Съб Ное 01, 2014 1:00 pm

Бърз въпрос: Някой да е карал Kenda Nevegal 2.5 отпред на сняг? Защото зимата ще карам с такава гума отпред и Geax lobo mas loco 2.5 отзад и не знам дали ще държи :D
Колега, ся ти пожелавам много здраве.
Поздрави жената и децата, бате,
и стига си писал по тея форуми бе глупак.
Аватар
Downhill_01

Рейтинг: 1159

Мнениеот tedko:mtb » Съб Ное 01, 2014 3:02 pm

Здравейте,въпроса ми е дали мога да махна курбели(тип квадрат)с млатене с чук знам,че мога да си взема екстрактор ,но толкова пари не ми се дават при положение,че курбелите не ми трябват.Та възможно ли е? :dontknow:
NO PAIN,NO GAIN!!!
tedko:mtb

Рейтинг: 1215

Мнениеот jungleraver » Съб Ное 01, 2014 3:17 pm

Моля ако някой знае дали 66-цата със скъсаните патрони има някакви отличителни белези, да казва, защото се чудя дали да купя една - човека твърди че е перфектна, но няма как да я разглобя в Еконт, за да видя дали не е тази лепената.
jungleraver

Мнениеот Downhill_01 » Съб Ное 01, 2014 3:33 pm

tedko:mtb написа:Здравейте,въпроса ми е дали мога да махна курбели(тип квадрат)с млатене с чук знам,че мога да си взема екстрактор ,но толкова пари не ми се дават при положение,че курбелите не ми трябват.Та възможно ли е? :dontknow:

Дам, онзи ден ги махнах сравнително лесно едни на квадрат с чука :D
Аватар
Downhill_01

Мнениеот Downhill_01 » Съб Ное 01, 2014 3:44 pm

Втори въпрос: Днес взех една капла на 20мм ос сравнително евтино, почти без пари :D Шината е кросер някаква, главината е novatec. Някой има ли опит с тези главини? Като здравина, живот на лагерите и тн. Ето и снимка: Изображение
Аватар
Downhill_01

Мнениеот msniki » Съб Ное 01, 2014 4:37 pm

Downhill_01 написа:
tedko:mtb написа:Здравейте,въпроса ми е дали мога да махна курбели(тип квадрат)с млатене с чук знам,че мога да си взема екстрактор ,но толкова пари не ми се дават при положение,че курбелите не ми трябват.Та възможно ли е? :dontknow:

Най добре с ексрактор... или отиди в сервиз най добре.
Друга идея караш без болтове докато се разлуфти единия после другия.
По възможност кръгчета в квартала, само лек луфт да отворят, след това ги вадиш на ръка.
Като падне единият, го слагаш с болта и леко завиваш, повтаряш процедурата докато падне и 2-ят.
Това с чука е супер рисковано, голям шанс да изкривиш курбела !!!
Изобщо не е препоръчително !
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот taurus13 » Съб Ное 01, 2014 5:12 pm

jafiso написа:Здравейте,

Смених кормилото, като взех такова с дължина 700 мм.

Знам, че е много относително, но бих искал да попитам за насоки относно кой размер лапа е най подходящ за тази дължина на кормилото? :beer:

В сайта видях пример, че за 700 мм подходящата дължина на лапата би била 80 мм. :magnify:

Щуротии - дължината на лапата ще се отрази на управлението на велосипеда, няма отношение към ширината на кормилото.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот tedko:mtb » Съб Ное 01, 2014 9:20 pm

msniki написа:
Downhill_01 написа:

По възможност кръгчета в квартала, само лек луфт да отворят, след това ги вадиш на ръка.
Като падне единият, го слагаш с болта и леко завиваш, повтаряш процедурата докато падне и 2-ят.

Пояснявам ,че курбелите не ми трябват и да ги изкривя и да не ги изкривя не ми пука.Живея в малък град и няма сервизи тук па за един шибан курбел не ми се бие толкова път.Това с карането и разлуфтването ми хареса,но по колелото няма нищо защото ще го правя snow scoot затова искам да махна курбелите които са пълен ментак. :beer:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот tedko:mtb » Съб Ное 01, 2014 9:33 pm

Downhill_01 написа:Втори въпрос: Днес взех една капла на 20мм ос сравнително евтино, почти без пари :D Шината е кросер някаква, главината е novatec. Някой има ли опит с тези главини? Като здравина, живот на лагерите и тн. Ето и снимка: Изображение

Имам я същата за парите си става моята я взех април месец,защото си взех вилка 20мм ос и еи така само да карам ама издържа повече от очаквано.Сега е крива и има луфт ама и така се кара. :beer:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот Speedmaster™ » Съб Ное 01, 2014 9:45 pm

tedko:mtb написа:
msniki написа:
Downhill_01 написа:

Пояснявам ,че курбелите не ми трябват и да ги изкривя и да не ги изкривя не ми пука.Живея в малък град и няма сервизи тук па за един шибан курбел не ми се бие толкова път.Това с карането и разлуфтването ми хареса,но по колелото няма нищо защото ще го правя snow scoot затова искам да махна курбелите които са пълен ментак. :beer:

Най добре е да посетите сервиз или метода да карате без болтове,ако чукате има голям шанс да си прецакате ос касетата.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот taurus13 » Съб Ное 01, 2014 10:51 pm

Най-вече касетата може да иде. :), но и аз съм съумявал да махам така курбели много пъти - едно време нямахме екстрактори. АКо можеш да подпреш с един дълъг болт оста и така да чукаш за да има опора, ще е по-лесно.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 9teen8t9 » Нед Ное 02, 2014 2:01 am

много тъп въпрос ще задам, но какво да се прави:

При рамките с 10 мм задна ос , шишчето което минава през главината и което реално я захваща за рамката, стандартно ли е при всички марки колела?

И ако не са стандартни от къде мога да намеря за demo 8 (2006)?
Аватар
9teen8t9

Рейтинг: 1158

Мнениеот SLAVI2531 » Нед Ное 02, 2014 8:16 am

Още един сигурно тъп ,може ли дължината на шок 190мм примерно да се намали на 165мм
SLAVI2531

Рейтинг: 1216

Мнениеот bio » Нед Ное 02, 2014 8:50 am

SLAVI2531 написа:Още един сигурно тъп ,може ли дължината на шок 190мм примерно да се намали на 165мм

всичко е възможно ... но по-добре си купи "правилния" шок.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marsa » Нед Ное 02, 2014 11:15 am

9teen8t9 написа:При рамките с 10 мм задна ос , шишчето което минава през главината и което реално я захваща за рамката, стандартно ли е при всички марки колела?
Еднакви са. По възможност избягвай такива с пластмасова втулка, но иначе като размери QR-ите са стандартни.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Downhill_01 » Нед Ное 02, 2014 1:33 pm

http://olx.bg/marzocchi-888-rc3-world-c ... -i61571814 Някой знае ли нещо за тази вилка, защото цената ми се струва прекалено ниска и се чудя дали да не рискувам.
Аватар
Downhill_01

Мнениеот up side down » Нед Ное 02, 2014 5:01 pm

Търся мнения за Dartmoor raider / revolt, за нови шини съм и се колебая,ако ме разубедите,взимам Spank и толкоз :dontknow:
up side down

Рейтинг: 1280

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум