ЗДРАВЕЙТЕ, колеги карам един твърдак, но съм с много лоша задна главина (QUANDO). Лесно се разхлабва автомата, оста е крива и т.н. Мисля да сложа един QUAD като този http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=414. Aко може да ми дадете мнение, акъл.. Благодаря!
Карам с подобна Quad главина, само че е 10-ка ос и се води QDH-03. За година и нещо, не толкова сериозно каране, съм много доволен от нея. Не ми е правила никакви проблеми. Цъкането е доооста готино, което може да дразни някои, пък други да ги радва. Вече не се водят Quad, а RP Respon или Respons, не съм сигурен точно, но иначе са същите цени и продукти. При мен се случи, когато ми наплитаха каплите задната главина да ми е с новото име и надписи, но това не промени цената.
Quad или Octane one. Всичко друго за тези пари не е толкова добро. Quad- 6 лагера - захващането към рамката е на QR Octane one - 4 лагера. -Захващане към рамката е на 6-ни болтове- Държат доста добре. Formula - 2 лагера.- Захващане на QR А за Формула изобщо над 100 лв няма смисъл. А посочената по горе е от мен, изобщо не е на машини/капсуловани лагери. Като цяло пари на вятъра.
Те всички тия модерни главини с по 4-5-6 лагера имат недобро позициониране на носещите лагери. Това че е с 4, 5 или 6 лагера не означава, че всички носят тялото на главината, а обикновено това са 2-3, а останалите са само за фриихъба и носещите лагери са изместени спрямо средата на оста по този начин:
Така че в този смисъл една евтина Формула ще е по-здрава и надеждна от хай-тек главините, понеже носещите лагери са разпложени по-добре (симетрично в двата края на оста), а ако е малко по-скъпа (с лагери) - още по-добре. Само дето ще е по-тежка (основно заради различните материали).