Въпрос относно fox 36/40 и съвместимост с Xfusion vengeance

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос относно fox 36/40 и съвместимост с Xfusion vengeance

Мнениеот windv » Пон Дек 15, 2014 10:49 am

Здравейте,
Поради невъзможността в търсачакта да се търсят теми относно FOX и други трибуквени словосъчетания, което ми се струва малко абсурдно, ще се наложи да пусна една темичка за съвместимостта на някои части.
Притежавам вилчица vengeance, която също като фокс 36 има дебелина на стеншъните от 36мм. Конкретно ме интересува някой ако има или знае, на вилка фокс 36 с пружина, над пружината има врътка за preload. това нещо:
Изображение
http://activesport.co.uk/shop/article_820-05-069/Fox-Forx-36-Van-Preload-Topcap-Assembly.html?shop_param=cid%3D3398%26aid%3D820-05-069%26
На моят vengeance също съм с пружина, но капачката отгоре няма настройка за preload.
тапата изглежда така :
http://windv.snimka.bg/sports/x-fusion.682677.27488563.big
Изображение
До колкото разбирам тази тапа е еднаква на фокс 36 и фокс 40, но не съм сигурен.
Самият захват на капачката, както и надолу много ми напомня на моята, а и както съм чувал , по някои неща двете фирми много ис приличали.
Всичко това е свързано с много рпедположения, а под ръка нямам такъв фокс, зато бих искал да помоля, койито има или знае, ако може да си отвърти на фокса горната тапа, нищо не коства, и с един шублер да измери резбата и диаметърана отвора, за да го сравня с моя и дали ще може да се навие.
В най-добрия случай може да се срещнем на живо в софия да опитам дали ще стане работи въобще:)
Ефекта от цялата работа няма да е гоялм, но Vengeanc-a , който карам вече претърпя много ъпгрейди навсякъде и още един много ме изкушава, а пък и синята врътка ще докара нова "визия" :)

Да обобщя. Търся Fox 36 coil preload cap или размерите ѝ, за да сравня с моята тапа от x fusion vengeance.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик