Admin написа:То не е въпрос само за широчината, а и за формата, която добива протекторът.
Съгласен. И все пак профилът на балона при мен си е достатъчно плосък на вид, макар че самата гума по принцип има леко закръглен профил. Иначе има доста голяма разлика в сцеплението при повече и съответно по-малко напомпана гума, но това си е съвсем естествено и не го отдавам на тясната шина. Може би действително Ханс-а е гума, която се държи добре и с тесни шини. Всъщност повечето от днешните гуми съществуват отпреди манията по широките шини да добие такива размери. При мен комбинацията шини/гуми е заводска и не съм имал проблеми от никакво естество включително и при каране с много ниско налягане в гумата (имал съм snakebite де, така че горното вероятно не е съвсем вярно). Тук е важно да подчертая, че аз карам само с вътрешни. В посочената по-горе статия се изтъкват предимствата на по-широките шини при тюблес варианта. Иначе по-широките шини по всяка вероятност намаляват и вероятността от snakebite, но както и да е, въпроса не е за и против широките шини. Тук две мнения май няма. Мисълта ми беше, че голямата гума си е голяма гума и на тесни шини. Поне Ханс-а няма проблем в това отношение. Даже си мисля, че колегата surr3a1 може да е малко шашнат в началото, ако вземе Ханс, тъй като гумата изглежда огромна, ако не си свикнал с подобен размер гуми. Поне аз не бях
Ето обаче нещо от
статията на Pinkbike, което все пак в голяма степен ме оборва:
Schwalbe calls the Hans Dampf a 2.35-inch tire. Mounted to an XC width 24-millimeter rim, the casing measures 2.25 inches, and the width of the tire at the edging blocks is 2.35 inches on the money. Mounted to all-mountain-width 28-millimeter rims, the casing measures a full 2.35 inches while the outer blocks measure only slightly wider, at 2.37 inches.
В момента не мога да измеря размера на балона без грайферите при мен. С грайферите съм го измервал 2.35
Edit: Виждам, че колегата вече е взел Ханс и даже го е тествал.
surr3a1 написа:Направих днес маршрута до ловната хижа и обратно.
Аз пък направих едно каране на стената. Тюх, на косъм съм бил да го видя на живо тоя звяр. По-стръмната пътека ли слезе, че преди около месец беше цялата в паднали (или съборени) дървета и съвсем некараема?