Разхлабена верига дере рамката![Помощ]

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Разхлабена верига дере рамката![Помощ]

Мнениеот evgeni776 » Чет Дек 25, 2014 11:57 pm

Помощ!Преди 2 дена си взех drag XC ,а вече рамката му е надраскана ужасно от веригата която постоянно я удря и при сблъсъка се чува ужасно тракане!Моля ви кажете ми как да я затегна или какво да правя."21 скорости" :praying: :thanks:
evgeni776

Рейтинг: 1205

Re: Разхлабена верига дере рамката![Помощ]

Мнениеот Ozzie » Пет Дек 26, 2014 12:01 am

Сложи си протектор на рамката.
Веригата трябва да е с определена дължина, за което е помислено при сглобяването на велосипеда.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vacho07 » Съб Дек 27, 2014 5:49 pm

сигурно караш на неправилна предавка,ако на спусканията си на най-тежката или караш отпред на 1-ва и отзад на най-малкото венче веригата се отпуска и удря по рамката,иначе не е зле и да си вземеш протектор
vacho07

Рейтинг: 1200

Мнениеот MacLeod » Нед Дек 28, 2014 11:26 pm

Протекторът на чейнстея е задължителен. Няма как веригата да не удря там. Така работят скоростите. Като се сложи протектор няма никакъв проблем.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот Vorac » Чет Яну 08, 2015 11:41 am

MacLeod написа:Протекторът на чейнстея е задължителен. Няма как веригата да не удря там. Така работят скоростите. Като се сложи протектор няма никакъв проблем.

Чак задължителен...

В момента карам един спринт без протектор и с амортизиран дерайльор асера (втулките са се износили и играе като луд, включително в посока към спиците). За експеримента. За сега за 2-3 месеца каране боя отдавна няма по чейнстея и в алуминия си личат браздички по части на милиметъра от всеки отделен удар на веригата. Но ме съмнява _някога_ да се счупи само заради това.

Отделно не съм сложил меки гумички (шлаух) на жилата. Единия маркуч е изстъргал челото до горе-долу същото ниво на провреда - свалена боя, под нея свалена долната боя и отдолу свалена част от алуминия.

По темата: Въпросните протектори се купуват за по 5 китна (в Крос) или се пе прави от стара вътрешна гума и 1-2 свински опашки.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот Ozzie » Чет Яну 08, 2015 3:22 pm

Vorac написа:За сега за 2-3 месеца каране боя отдавна няма по чейнстея и в алуминия си личат браздички по части на милиметъра от всеки отделен удар на веригата. Но ме съмнява _някога_ да се счупи само заради това.

Аз също не вярвам, че би довело до повреда, ама да си правим рамката на гъз, заради едното нищо?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик