Marzocchi rc2x 2006 въпрос по настройките

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Marzocchi rc2x 2006 въпрос по настройките

Мнениеот rodi1i » Чет Яну 08, 2015 2:27 pm

Питането е свързано с Marzocchi 66 rc2x 2006. Поиграх си с ребаунда, но не работеше. В началото беше сработил и след това изпусна. Има една врътка във врътката на ребаунда, която се развива за да се напомпи вилката. Доколкото разбрах, ако тази врътка се отвие малко, ребаунда не сработва. Някой имал ли е сблъсък с тая вилка? Може ли да сподели мнение? Не може ли по време на каране да се развие вътрешната врътка и да се развали настройката на ребаунда? Въобще ако някой е имал сблъсък/проблеми/мнения по въпроса да споделя. Благодаря :)
rodi1i

Рейтинг: 1200

Re: Marzocchi rc2x 2006 въпрос по настройките

Мнениеот exiteyes » Чет Яну 08, 2015 2:44 pm

Да, аз съм се срещал с този проблем. Как точно ти отказа, при прекалено многото въртене, нали?
Процедурата е адски лесна и проста... но не знам дали ще можеш да ме разбереш с писане. Трябва да откачиш патрона, който се завива на стеншъните, става с ключе 12" мисля. Трябва да остане само пружината със шиша, а самия 'патрон' се вади. Тогава на шиша ще видиш един шестогрон който се завива на самия него, щом ти е отказал ребаунда най-вероятно се е развъртял - идеята е да го завъртиш на средно положение и да си сглобиш отново патрона.
Пак ще повторя, че на приказки е супер усукано и неразбрано, но процедурата е точно 3м с подходящите инструменти - стига да нямаш схрускани вътрешности в което се съмнявам, щом казваш че е работил преди това. Ако имаш допълнителни въпроси питай, аз някъде имах архив снимки на точно тези неща, но трябва да ги намеря. :agree:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот rodi1i » Чет Яну 08, 2015 2:50 pm

Спря да реагира. Тя вилката не е моя. Щях да я купя. Та идеята е, че в началото работеше, после развъртях ребаунда и нямаше разлика. После го врътнах на другата страна и пак видях, че няма разлика (не говоря за 1-2 завъртания все пак). В крайна сметка можех съвсем спокойно да си го въртя наляво-надясно, без да стигна до ограничение на въртенето (разбирай 2 минути постоянно въртене).
rodi1i

Рейтинг: 1200

Мнениеот msniki » Чет Яну 08, 2015 3:04 pm

Това което държи врътката като се развърти вече в хлабаво положение, просто няма какво да държи врътката.
Врътката така отваря луфт и не хваща на всеки клик или изобщо не хваща.
Подобен проблем имах с 888 рц3, врътката беше отворила луфт и изобщо не хващаше ребаунда.
Няколко завъртания на шесто грама и всичко беше 6.

@exiteyes поправи ме ако греша. :)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот exiteyes » Чет Яну 08, 2015 3:36 pm

Моята не е отваряла луфт или по спомен поне беше така, а и вилката вече не е моя, за да проверя. :D
Иначе ако говориш за шестограна на шиша, който се върти свободно и на ръка във вътрешностите, да точно за това говоря.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот msniki » Чет Яну 08, 2015 5:53 pm

exiteyes написа:Моята не е отваряла луфт или по спомен поне беше така, а и вилката вече не е моя, за да проверя. :D
Иначе ако говориш за шестограна на шиша, който се върти свободно и на ръка във вътрешностите, да точно за това говоря.

Да,де точно това казано с други думи.
Въпросната врътка има шестограм на нея отвътре, за да може да задвижва и този на ребаунда.
Като се разхлаби каплачката за въздуха( която държи врътката ), самата врътка отваря луфт и почти нищо не прави.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд