От къде да намеря такива чашки??!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

От къде да намеря такива чашки??!

Мнениеот grigor_01 » Съб Яну 17, 2015 11:50 pm

Здравейте. Търсих из нета но нищо не намерих. Та когато сменяхме вилката се разпадаха лагерите от долната част на чашките :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: . И сега не мога да си намеря нови. Видях че размерът им е 1.2 (не ги разбирам много чашките) но никъде не мога да си намеря. Ако някой ми помогне ще му бъда много благодарен :agree: :agree: :beer: :beer: :beer: :dontknow: :bowdown: В снимката ще покажа за кой лагери имам предвид а мойте лагери са една идея по малки от тях (имам пробвах).
bb18-headset-bearing-races-wm.jpg
Показвам за какви лагери имам предвид. Но мойте са по малки.
bb18-headset-bearing-races-wm.jpg (42.29 KiB) Прегледано 332 пъти
grigor_01

Рейтинг: 1160

Re: От къде да намеря такива чашки??!

Мнениеот marsa » Нед Яну 18, 2015 12:09 am

Тези лагери, които си показал са част от най-обикновения тип чашки - които са напълно разглобяеми до съставните им части. Това на снимката е сепаратор със сачми. Популярни са в най-масовите стандарти:
по-големият: 1,125'' = 1-1/8'' = oversize = оувърсайз
по-малкият: 1'' = normalsize = нормал сайз

Горните размери означават диаметъра на тръбата на вилката (стержен) и се използват за наименоване на съответният стандарт.

Ако ти трябва това от снимката, би трябвало в почти всеки сервиз да ти го предложат за лев-два. Най-лесно е да носиш каквото имаш от лагера с теб и да го дадеш за сверка.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот grigor_01 » Нед Яну 18, 2015 3:04 pm

Благодаря за полезната информация! :agree: :agree: :agree: Но моят сепаратор е гумен и е по-малък от този на снимката. И не знам от къде да си намеря такъв. :dontknow: :dontknow: :bowdown:
grigor_01

Рейтинг: 1160

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Яну 18, 2015 6:43 pm

Можеш да спасиш положението като наредиш в чашката само сачми- същият диаметър . /мериш диаметъра на останалите здрави -не смачкани съчми./
Слагаш грес, достатъчно да се залепят сачмите и ги нареждаш плътно. След това махаш една и си готов. Караш и спокойно си търсиш оригиналните лагери. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Назад към Веломеханик