Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот msniki » Вто Яну 27, 2015 1:10 am

marsa написа:Като начало разбери точно какво ти трябва от тук:
http://www.skf.com/group/products/seals ... index.html

После се свържи с конкретно запитване директно към SKF:
http://www.skf.com/group/our-company/sk ... index.html
или дистрибутор, например:
http://www.at96bg.com/?&show=item&usbid=16974
Аз съм взимал лагери през АТ96 в София.

Предполагам, че ако ги намериш по веломагазините ще са със съответната надценка.

Благодаря !
Още един въпрос : (може малко тъп да ви се стори)
Понеже никъде не намерих на Fox 40 дали се слага грес за вилки във ботушите. При боксер се слагаше.
Ако сложа грес Weldtite червена за вилки специална, дали ще пречи на маслото за смазване ?
2-ри въпрос : Ако повече сложа, проблем ли ще е ?
Повече грес = по малко съпротивление и по мазна работа. (затова питам )
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот dviktor » Вто Яну 27, 2015 8:56 am

Здравейте, замислил съм да закупя спирачки XT -M785 или SLX BR-M675 (все още не съм се спрял на точният модел), и да ги използвам с дискове Avid HS1, дали ще имам някакви проблеми? Някой дали и пробвал тази комбинация?
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот msniki » Вто Яну 27, 2015 11:11 am

dviktor написа:Здравейте, замислил съм да закупя спирачки XT -M785 или SLX BR-M675 (все още не съм се спрял на точният модел), и да ги използвам с дискове Avid HS1, дали ще имам някакви проблеми? Някой дали и пробвал тази комбинация?

Няма проблеми, пробвах XT m785 с avid HS1 203 mm
По 1 шайба от най тънките само трябваше да сложа, иначе леко опираше в калипера на спирачката.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот LUDIO » Вто Яну 27, 2015 5:34 pm

Официалния вносител/дистрибутор за България на продуктите на Sram, RockShox, Avid, Trivativ, Lezyne, Maxxis, Renthal, Motorex, Kore, Jagwire, Sapim, E13, 661, Kali, Notubes, Spank, Odi е УАН АД и те предлагат услугата Pricematch.
Някой знае ли дали същата услуга се предлагат за продукти на Shimano и къде ?
Аватар
LUDIO

Рейтинг: 1300

Мнениеот gosh6o » Вто Яну 27, 2015 7:54 pm

LUDIO написа:Официалния вносител/дистрибутор за България на продуктите на Sram, RockShox, Avid, Trivativ, Lezyne, Maxxis, Renthal, Motorex, Kore, Jagwire, Sapim, E13, 661, Kali, Notubes, Spank, Odi е УАН АД и те предлагат услугата Pricematch.

screambikes?
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот Vorac » Вто Яну 27, 2015 10:14 pm

gosh6o написа:
LUDIO написа:Официалния вносител/дистрибутор за България на продуктите на Sram, RockShox, Avid, Trivativ, Lezyne, Maxxis, Renthal, Motorex, Kore, Jagwire, Sapim, E13, 661, Kali, Notubes, Spank, Odi е УАН АД и те предлагат услугата Pricematch.

screambikes?

Мисля, че от няколко месеца има _втори_ официалне дистрибутор на Shimano за България. Не зная кой.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот LUDIO » Сря Яну 28, 2015 8:52 am

Vorac написа:
gosh6o написа:

screambikes?

Мисля, че от няколко месеца има _втори_ официалне дистрибутор на Shimano за България. Не зная кой.

"Новия" вносител на Shimano е BG EUROTRADE Ltd., но те нямат сайт или аз (Google) не мога да го намеря.
Според статията, Веломания (Dragbicycles/Screambikes) е бил досегашния вносител и техния Pricemach е ограничен само за български магазини.
Какво представлява Price Match?

Price Match е често срещана практика, особено при големи физически или виртуални магазини, които поддържат голямо количество продукти на склад.
Единственото, което трябва да направите, за да се възползвате от услугата Price Match е да ни посочите друг онлайн магазин, опериращ и продаващ стоки на територията на Република България, където в момента има обявена по-ниска цена на един или повече продукти, идентични с тези в Screambikes.
Аватар
LUDIO

Рейтинг: 1300

Мнениеот TheB!tch » Чет Яну 29, 2015 11:13 pm

Някой може ли да ми каже колко г/д е височината на втората корона на марзочи 888 07г, под височината разбирайте "stack height" тоест колко е дебела в сантиметри.
TheB!tch

Рейтинг: 1225

Мнениеот troll4et0 » Пет Яну 30, 2015 9:23 pm

Как може нещо да се направи временно водоустойчиво :D ,ако не се увива в найлонови торби :dontknow:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот marsa » Пет Яну 30, 2015 9:25 pm

Зависи от нещото и времето на временното.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот tedko:mtb » Пет Яну 30, 2015 10:23 pm

Здравейте,ще си взимам маска 100% Accuri Mirror(с огледална плака).Подаряват и прозрачна плака към маската.Тъй като за първи път ще си взимам маска въпроса ми е,дали мога когато си искам за различни карания да си сменям плаките? Защото не ми се вярва да ми е добре навсякъде с огледална пък и да видя дали с прозрачна ще ми е добре.Та как ще отговорите на въпроса ми?Мерси предварително.МОЛЯ ИЗКАЖЕТЕ МНЕНИЕ :beer:
NO PAIN,NO GAIN!!!
tedko:mtb

Рейтинг: 1215

Мнениеот floydogi » Съб Яну 31, 2015 7:25 am

А ти как мислиш? Че ти подаряват друга плака да си я гледаш ли?!?
floydogi

Рейтинг: 1260

Мнениеот troll4et0 » Съб Яну 31, 2015 9:40 am

marsa написа:Зависи от нещото и времето на временното.

Нещото е една ел.джаджа на врата на кучето,състояща се от 2 части,т.е. там не бива да пропуска вода ,носела на капки дъжд,на пръски кал и т.н.,ама по каталог не издържала яко газене във водоеми :D .А относно временно-трябва да е в рамките на едно двучасово каране да речем,където няма гаранция,че песа няма да нагази до шия в някоя огромна локва,имайки предвид какво е времето сега :dontknow:
П.п.Ако може да се направи и за постоянно водоустойчиво... :dontknow:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 31, 2015 9:59 am

Ползвай презерватив.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот m30b25 » Съб Яну 31, 2015 4:26 pm

Има ли начин на вилка rock shox domain r 180mm да и се вдигне хода примерно на 200мм ?
m30b25

Рейтинг: 1210

Мнениеот Petar_vn » Нед Фев 01, 2015 9:35 pm

LX BR-T660 или Deore BR-T610 ?
Аватар
Petar_vn

Рейтинг: 1182

Мнениеот pesho29 » Пон Фев 02, 2015 6:18 pm

Здравейте!
Искам да попитам рамките от типа SCOTT Aspect 600 series / Alloy 6061 издържливи ли са за каране в гора по пътеки с корени, камъни и т.н..
Благодаря предварително.
pesho29

Рейтинг: 1200

Мнениеот penmark » Пон Фев 02, 2015 9:00 pm

На 37T капацитет, дали може да се сложи дерайльор със средно рамо с капацитет 35T ?
11-34 на 22/36
Аватар
penmark

Мнениеот bio » Пон Фев 02, 2015 9:52 pm

penmark написа:На 37T капацитет, дали може да се сложи дерайльор със средно рамо с капацитет 35T ?
11-34 на 22/36

може, но ще трябва да се лишиш от 36/34 ... демек да караш с леко по-къса верига. или да се откажеш от 22/11 ... ти си реши.
има вероятност да хване и всичко ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот gosh6o » Пон Фев 02, 2015 11:17 pm

Малко не е в тази тема мястото, но някой с износена касета 11-36? ЛС? :peace:
Аватар
gosh6o

Мнениеот emo_gp » Вто Фев 03, 2015 3:28 am

bio написа:
penmark написа:На 37T капацитет, дали може да се сложи дерайльор със средно рамо с капацитет 35T ?
11-34 на 22/36

може, но ще трябва да се лишиш от 36/34 ... демек да караш с леко по-къса верига. или да се откажеш от 22/11 ... ти си реши.
има вероятност да хване и всичко ...

Колеги аз съм с 22/36 на 11-36 с x5 средно рамо ще тествам и ще Ви кажа от първа ръка! Инак комбинация 22/11 е неприемлива(според мен), 36/34 по време на спускане е желателна! Със старите си курбели 26/39 си спусках на 39/32 спокойно! :beer:
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот connann » Вто Фев 03, 2015 9:49 am

Здравейте,
Искам да си направя два комплекта капли - едни с гуми за града и едни за планинско каране.
Идеята ми е, като ги сменям, да не се налага да регулирам всеки път накладките на дисковите спирачки, скоростите и т.н.
Въпросът ми е трябва ли да търся точно същите главини или може и сходен модел?
И, ако може, някакви препоръки за компонентите, горе-долу подобен клас като сегашните ми:

Hubs Front: Scott Pro Disc, Rear: Shimano FH-M525 SL disc-6 bolts
Rims: Alex XC-55 Disc, 32-hole
Cassette: Shimano CS HG-50 -9 11-32 Teeth

Вече си намерих ротори същия размер, останаха само останалите неща.
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот po_taka » Вто Фев 03, 2015 10:12 am

Сметни си дали си заслужава инвестицията.
Пък, ако не се лъжа това са 9мм оси, при тях има много голям шанс да се разместят нещата, даже при махане и слагане на една и съща.
Другото което е, че ще трябва да имаш или 2 комплекта задни венци или да въртиш. Ако имаш 2 - има вероятност единият да се изхабява повече и после веригата да започне да прескача.
И дали няма да се наложи и скорости да понагласяш ? ....Помисли си пак дали си заслужава.
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот connann » Вто Фев 03, 2015 11:00 am

po_taka написа:Сметни си дали си заслужава инвестицията.

От финансова гледна точка със сигурност няма да съм на печалба :D
Но миналото лято си взех едни Schwalbe nobby nic Double Defense, мисля по 120 лв едната и през седмицата, като ходя на работа с колелото предимно по асфалт, и някой шофер като ме засече, ми се къса направо сърцето как грайферът остава по асфалта. Отделно да сменям само външната си е играчка, а и вътрешната гума е с "боза" и не мога постоянно да я спускам, че пръска навсякъде.
По принцип след сваляне и качване на същата капла пак има проблеми с накладките, но след няколко натискания на спирачките се донагласят сами.
Задните венци, предполагам, че имат стандартно отстояние и на теория не би трябвало да има проблем.
То и аз за това питам тук, ако някой го е правил, дали се получава.
Разпитах в един веломагазин и ми казаха, че не би трябвало да има проблем.
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот jungleraver » Вто Фев 03, 2015 11:25 am

connann написа:
po_taka написа:Сметни си дали си заслужава инвестицията.

От финансова гледна точка със сигурност няма да съм на печалба :D
Но миналото лято си взех едни Schwalbe nobby nic Double Defense, мисля по 120 лв едната и през седмицата, като ходя на работа с колелото предимно по асфалт, и някой шофер като ме засече, ми се къса направо сърцето как грайферът остава по асфалта. Отделно да сменям само външната си е играчка, а и вътрешната гума е с "боза" и не мога постоянно да я спускам, че пръска навсякъде.
По принцип след сваляне и качване на същата капла пак има проблеми с накладките, но след няколко натискания на спирачките се донагласят сами.
Задните венци, предполагам, че имат стандартно отстояние и на теория не би трябвало да има проблем.
То и аз за това питам тук, ако някой го е правил, дали се получава.
Разпитах в един веломагазин и ми казаха, че не би трябвало да има проблем.

Според мен трябва да пробваш с конкретна капла, диск и венци, за да видиш дали ще се разминават, което е по-вероятния сценарии. Има страхотни колела, подходящи за градски, на цената на едни капли :dontknow: а и няма да му береш страха, и да мислиш къде да со прибереш и заключиш.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот marsa » Вто Фев 03, 2015 11:26 am

connann написа:Въпросът ми е трябва ли да търся точно същите главини или може и сходен модел?
Не разчитай нещата да паснат на случаен принцип. Спирачките ако е малка разлиакта може и да се напасват, но за отстоянието на шлица за венците, със сигурност няма точен стандарт и е възможно да има съществена разлика. Според мен най-разумно е да си събереш едно максимално евтино градско колело. Едва ли ще ти излезе по-скъпо от уилсет със съответните консумативи.

11-34 на 22/36
Със същите диапазони на венците съм (само дето отпред съм 24/38) и съм сглобил с обтегач с 33t капацитет (стар 9 скоростен GS клетка) и нещата изглеждат ОК, всички караеми предавки не поставят обтегача в нетипично положение, всички теоретични могат да се включат без риск от повреда, разбира се без да се кара на усуканите.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот gosh6o » Вто Фев 03, 2015 10:16 pm

Та последната добра идея е, че независимо от това дали ще се кара 1х9 или 2х9 трябва да има касета която да е 11-36 като сегашната е 11-32 и така блесна прекрасната идея да си наредя сам касетата и това ми дойде на акъла
Изображение

Няма как да не стане със разместване на спейсъри, махане на нитове.. бе забавни работи все..
Въпроса е RD-M592 с дълго рамо може ли да качи 36?
Аватар
gosh6o

Мнениеот emo_gp » Вто Фев 03, 2015 10:21 pm

Според спецификациите в Screambikes да ще може! Ето ифо. http://screambikes.eu/bg/zadni-derailio ... tml#idTab1
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот Vorac » Сря Фев 04, 2015 8:28 am

connann написа:Но миналото лято си взех едни Schwalbe nobby nic Double Defense, мисля по 120 лв едната и през седмицата, като ходя на работа с колелото предимно по асфалт, и някой шофер като ме засече, ми се къса направо сърцето как грайферът остава по асфалта.

Ти, тазбира се, следваш класическия съвет - по асфатлт задна спирачка НЕ се ползва (изключае на мокро, лед, в завой).
http://sheldonbrown.com/brakturn.html
Vorac

Мнениеот Vorac » Сря Фев 04, 2015 10:16 am

Рекох да си сервизирам главините RM66. Предната добе - само един конус беше заминал. Задната в отлично състояние - тъкмо греста се беше примесила с кал, та на време съм я отворил.

Проблема е, че капчките, дето пазят лагерите от боклуци, отпред са метални, а отзад - пластмасови. И въоръжен със смелост от предната напънах едната задна и тя изпращя. Понеже ме съмнява да намеря таква (ще питам, докато търся конус за предната ама нейсе), кажете как да си направя.

Самата капачка е изтумбена в средата, за да има място за конуса, а по края е достатъчно широка, за да се захване след края на резбата за венците. Някой правил ли си е подобна изолация? Стара пластмасова бутилка, вътрешна гума ... ебаси в първия момент ми се щеше да цвръкна горещ силикон.
Vorac

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум