Vorac написа:connann написа:Но миналото лято си взех едни Schwalbe nobby nic Double Defense, мисля по 120 лв едната и през седмицата, като ходя на работа с колелото предимно по асфалт, и някой шофер като ме засече, ми се къса направо сърцето как грайферът остава по асфалта.
Ти, тазбира се, следваш класическия съвет - по асфатлт задна спирачка НЕ се ползва (изключае на мокро, лед, в завой).
http://sheldonbrown.com/brakturn.html
PtD написа:E защо, може да се ползва, стига човек информирано да борави със съотношението предна/задна
PtD написа:Vorac написа:connann написа:Но миналото лято си взех едни Schwalbe nobby nic Double Defense, мисля по 120 лв едната и през седмицата, като ходя на работа с колелото предимно по асфалт, и някой шофер като ме засече, ми се къса направо сърцето как грайферът остава по асфалта.
Ти, тазбира се, следваш класическия съвет - по асфатлт задна спирачка НЕ се ползва (изключае на мокро, лед, в завой).
http://sheldonbrown.com/brakturn.html
E защо, може да се ползва, стига човек информирано да борави със съотношението предна/задна
- тъй като при няколкото инцидента, които имах, беше доста повече от почти повдигане, вече съм много по-пестелив на предната спирачка. А задната гума повече вдига шум, отколкото да спира... защото сцеплението при задната гума е нулева, тя почти се надига
uBaH написа:Ха, не мога да ти кажа за конкретната гума, но и аз имам подобен въпрос. Тъкмо щях да пиша![]()
Коя година ще да се е произвеждала тая версия на Michelin WildGripper Comp S Tubeless Multisystem?
Мога да вземa две такива, за UST колелата си, ама и аз имам същите притеснения, като penmark.
ПП. Сега се сещам, че аз още търкалям един Racing Ralph 2.25 TL Ready, от 2010-2011 и шарката му е като на текущия модел
ПП2. Да, на него прилича. Ако е вярно, определено нямам желание да карам 6-7-8 годишна гума, била тя и чисто нова
connann написа: А и ако те засече кола странично на половин метър пред теб, премятането през кормилото си е сигурно с предната спирачка.
И после хората ще ми се смеят. Докато, като си занеса както си трябва със задната гума, ще почнат да цъкат с език и ще казват "ей, колко е добър тоя!!!"![]()
uBaH написа:Ха, не мога да ти кажа за конкретната гума, но и аз имам подобен въпрос. Тъкмо щях да пиша![]()
Коя година ще да се е произвеждала тая версия на Michelin WildGripper Comp S Tubeless Multisystem?
Мога да вземa две такива, за UST колелата си, ама и аз имам същите притеснения, като penmark.
ПП. Сега се сещам, че аз още търкалям един Racing Ralph 2.25 TL Ready, от 2010-2011 и шарката му е като на текущия модел
ПП2. Да, на него прилича. Ако е вярно, определено нямам желание да карам 6-7-8 годишна гума, била тя и чисто нова
Demolition написа:Здравейте, има ли разлика между стержен 1.8 и 1/1.8 ?
Demolition написа:Здравейте, има ли разлика между стержен 1.8 и 1/1.8 ?
mitko991 написа:Maxxis DHR попринцип си е задна гума.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта