Драг пускат колело с безстепенни предавки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Драг пускат колело с безстепенни предавки

Мнениеот Vorac » Сря Фев 18, 2015 4:52 pm

http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2015.html

Може и да са известни с лошите части за цените си (въпреки, че в сегмента над 1000лв не са зле - примерно ZX6). Но пък пробиват с концептуално нови видове велосипеди. Първо Тундрата, а сега това колело с безстепенни предавки.

За същите съм чувал, че са тежки и неефикасни. Но пък - безброен брой скорости. Йей!
http://bicycles.stackexchange.com/quest ... ansmission
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: Драг пускат колело с безстепенни предавки

Мнениеот victortrt » Сря Фев 18, 2015 5:33 pm

Трябва да има разнообразие и избор. Това колело е перфектно за "еко кифла", която иска да изглежда еко, защото е с колело, но иска и да е с екстри като на кола, защото е кифла.
Иначе стандартните вътрешни скорости вършат същата работа. Това не съм сигурен, че ще изкачи Черни връх към Кемпински, защото и безброй предавки да има, като е тежко, не става, защото колкото е по-лека една предавка, толкова е по-неефективна.
Цената обаче кърти.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот agnostic » Сря Фев 18, 2015 9:12 pm

Като знам какви КЕНЕФИ са тия вариаторни предавки при колите не очаквам нищо по-различно и при колелетата :rofl:
agnostic

Рейтинг: 1248

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Чет Фев 19, 2015 1:22 am

Мен ми е интересна тая скоростна система но за 1500 лева има много по разумни варианти. Това си е чиста проба гъзария тип айфон/версачи и голф четворка.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот cyclopz » Чет Фев 19, 2015 11:45 pm

При положение, че колело от същия тип, с почти същите части (поне същия клас), но с примерно 7 вътрешни скорости в задната главина, може да се купи за 700-800 лв, искате да ми кажете, че само тая "безстепенна" кутия струва 800 лв ПОВЕЧЕ от системите с вътрешни скорости, тоест примерно 900 лв? :bigeyes: :crazy: Или има някаква свръхкосмическа надценка за голямата "гъзария"?? :rofl:
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот victortrt » Пет Фев 20, 2015 5:29 pm

Е, това е най-супер градския велосипед на драг и затова е най-скъп. Има даже и мека вилка. Явно потенциални купувачи са му кифли /млади и не толкова жени с този манталитет/ с пари и акъл, колкото да не могат да разберат, че меката вилка е напълно излишна при тази геометрия на рамката и форма на кормилото.
Обаче гледам не ги много карат и ако ги купуват, си ги държат в гаража.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот windv » Пет Фев 20, 2015 10:01 pm

вилката винаги обира неравности и омекотява нещата за китките на хора, които нямат опит, дори при всякакъв вид градски колела.

Иначе отдавна съм хвърлил поглед на такава главина - NuVinci N360. Винаги ми е бил интересен този тип скоростни кутии и с кеф бих разцъкал една, за да видя как се усеща. Чак тогава бих си позволил коментари, пък камо ли директно да оплювам нещо като в горните постове...

Интересно дали ще се предлага главината с командата отделно. Някой ако има информация да споделит :peace:
А командата от това видео просто ми обира всички точки хаехаехеа

https://www.youtube.com/watch?v=4wNcok8KdNE
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум