Нов XC велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов XC велосипед

Мнениеот nikolaysh33 » Вто Мар 17, 2015 1:39 pm

Здравейте,

Казвам се Николай на 29 години съм и преди около месец реших, че искам да си закупя нов XC велосипед. Досега карах 26-ца (която ми беше доста малка) и реших, че трябва да премина на 29-ка. Висок съм около 194, тежа 85кг. Живея в София и мисля да карам доста по Витоша, а в по-мързеливите дни из парковете. Лятото също така мисля да правя преходи от по 80-100км в които ще има и не малка шосейна част. След проучване на пазара, разговори с консултанти в различни специализирани магазини, четене на форуми и разговори с приятели които карат се ориентирах основно около 4 велосипеда които са ми във фокуса в момента. Основните елементи които търсех са: 1. Качествена рамка 2.Добра геометрия. С второстепенна важност на този етап поставих на добра окомплектовка (вилка, скорости, команди и тн.) - имайки предвид, че тези елементи могат да бъдат ъпгрейдвани в последствие. На последно място оставих външния вид и дизайна на велосипеда (предпочитам по изчистени без много шарении рамки. Не държа велосипеда да "крещи вижте ме" , даже напротив. Максимално семпъл и изчистен.)

Велосипедите които най-много отговаряха на критериите които търся са тези:
1. http://www.cube.eu/uk/bikes/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-hpa-pro-29-blackngreynflashred-2015/
2. http://www.cube.eu/uk/bikes/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-gtc-race-29-carbonngreen-2015/
3. http://www.cube.eu/uk/bikes/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-hpa-sl-29-black-anodized-2015/
4. http://www.cube.eu/uk/bikes/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-gtc-sl-29-carbonnflashred-2015/

Геометрията на всички модели ми допада. Рамките на два от велосипедите е алуминиева, на другите два е карбонова. Вилките са RockShox Reba в два от вариантите и RockShox SID и FOX 32 Float в другите два варианта. Окомплактовката на скорости команди и тн. на всичките велосипеди е почти еднаква Shimano XT. Цените варират от малко под 3000лв. за варианта с алуминиева рамка и RockShox Reba вилка, до около 4000лв за карбонова рамка и FOX вилка.
Бих искал да попитам и вас за вариантите които съм изброил, какво бихте ме посъветвали за това кое си заслужава най-много като съпоставим цена качество. Като искам само да спомена, че началния бюджет който бях определил беше 1500лв. В крайна сметка реших, че не искам да правя компромиси, но искам да знам дали си заслужава цената все пак. Имайки предвид, че парите в повече който ще дам за байк, ще са за сметка на лятната ми почивка примерно :)
И разбира се ако някой може да предложи и други модели и марки които мисли, че са подходящи с радост ще ги разгледам и ще съм благодарен да можем да ги коментираме.

Поздрави от мен и приятен ден.
nikolaysh33

Рейтинг: 1340

Re: Нов XC велосипед

Мнениеот penmark » Вто Мар 17, 2015 1:52 pm

Ram XC One 1.1 - 2599лв
Лек велосипед с леки колела готови за безкамерни. REBA на 15-ка ос и X9 монтаж. Цвета на рамката и стикерите по твое желание. Останалите пари прибавяш към почивката. :agree:
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот TheUndertaker » Вто Мар 17, 2015 3:04 pm

Само да допълня колегата от по-горе колелото си е с безкамерни гуми. Тази година Рам гледам масово предлагат топ моделите си готови безкамерни с намотани ленти венитли и сложена боза... Notubes. Реално доказано колело. +1
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот evin » Вто Мар 17, 2015 4:55 pm

Моят съвет е да вземеш най-лекия велосипед за дадения бюджет. Това значи обикновено и добро съчетание на висок клас компоненти. 250 грама надолу се усещат страшно много, до не говорим за 1 кг. Имаш бюджет, с който можеш да си позволиш 10-килограмов велосипед без проблем.

Но говоря за реално тегло в магазина, не какво пишат по сайтовете
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот bigchicken » Вто Мар 17, 2015 5:07 pm

Аз бих заложил на мекица за XC. Като се изключи теглото на твърдаците не им остават кой знае колко плюсове. Или поне аз не се сещам за нито един.
Имам прекрасна 29" твърда рамка и докато бях с кофти вилка не ми правеше впечатление, че е твърда. Сложих едно Марцоки и истината ме блъска. И преносно и буквално :)
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот evin » Вто Мар 17, 2015 5:18 pm

Какви са плюсовете на "мекица" за ХС?
Аватар
evin

Мнениеот victortrt » Вто Мар 17, 2015 6:00 pm

Само да припомня, има някаква причина да не е "мекица" - "Лятото също така мисля да правя преходи от по 80-100км в които ще има и не малка шосейна част"
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот perun » Вто Мар 17, 2015 8:30 pm

Това за лятната почивка много ме разтрои,ето защо ще си позволя да попитам колко км. на година ще минете на велосипед?(ориентировъчно).
perun

Рейтинг: 1240

Мнениеот nikolaysh33 » Вто Мар 17, 2015 11:38 pm

perun написа:Това за лятната почивка много ме разтрои,ето защо ще си позволя да попитам колко км. на година ще минете на велосипед?(ориентировъчно).

Да кажем, че активно ще карам Април-Октомври средно по около 350-400км на месец. Това са 7 месеца. И нека километри да ги направим 300 средно месечно. Цифрата става на 2000км годишно, а надявам се да имам възможност да карам и повече.
bigchicken написа:Аз бих заложил на мекица за XC. Като се изключи теглото на твърдаците не им остават кой знае колко плюсове. Или поне аз не се сещам за нито един.
Имам прекрасна 29" твърда рамка и докато бях с кофти вилка не ми правеше впечатление, че е твърда. Сложих едно Марцоки и истината ме блъска. И преносно и буквално :)

Мислих си за пълно окачване, но не знам доколко си заслужава. Ще карам не малко по "леки" участъци, но от друга страна мисля в средата на лятото да се кача и до Черни Връх и да там една мекица ще ми е по добре, но мисля, че и с твърдак ще се справя. Не знам ако някой опит в това да каже.

evin написа:Моят съвет е да вземеш най-лекия велосипед за дадения бюджет. Това значи обикновено и добро съчетание на висок клас компоненти. 250 грама надолу се усещат страшно много, до не говорим за 1 кг. Имаш бюджет, с който можеш да си позволиш 10-килограмов велосипед без проблем.

Но говоря за реално тегло в магазина, не какво пишат по сайтовете

Не съм сигурен дали ще може да е толкова лек за размера който мисля да си взема, а именно 21" или 23" рамка ще ги пробвам към края на седмицата. Предполагам, че 21-цата ще ми е по-добре, но не знам все още. Относно това за грамовете като ми казаха, че карбоновото е по-леко от алуминиевия вариант с 500г си помислих, че не е кой знае колко, но явно има голямо значение.

TheUndertaker написа:Само да допълня колегата от по-горе колелото си е с безкамерни гуми. Тази година Рам гледам масово предлагат топ моделите си готови безкамерни с намотани ленти венитли и сложена боза... Notubes. Реално доказано колело. +1

Според теб гумите на Рам по добри ли са от тези на Кюб ( Schwalbe Racing Ralph Kevlar LightSkin 2.25)?

penmark написа:Ram XC One 1.1 - 2599лв
Лек велосипед с леки колела готови за безкамерни. REBA на 15-ка ос и X9 монтаж. Цвета на рамката и стикерите по твое желание. Останалите пари прибавяш към почивката. :agree:

Заради съотношението цена/качество ли предлагаш този велосипед? Предполагам, че си заслужава парите, но ако го съпоставиш с велосипедите които съм посочил мислиш ли, че е по-добър като вариант? Честно казано Рам ги пропуснах така, че не съм много запознат с тях. От българските разглеждах основно Крос и Драг.
Лек велосипед с леки колела готови за безкамерни. REBA на 15-ка ос и X9 монтаж. Цвета на рамката и стикерите по твое желание. Останалите пари прибавяш към почивката. :agree:[/quote]
nikolaysh33

Мнениеот penmark » Вто Мар 17, 2015 11:42 pm

Заради цена/качество/тегло/геометрия :agree: И каплите на Рам-а са много голям +
Аватар
penmark

Мнениеот TheUndertaker » Сря Мар 18, 2015 9:22 am

nikolaysh33 написа:
Според теб гумите на Рам по добри ли са от тези на Кюб ( Schwalbe Racing Ralph Kevlar LightSkin 2.25)?

За мен лично да.Но ти не купуваш само гуми, а цял велосипед. Като цяло е хубаво да разгледаш Рам-а и да си го сравниш с Кубчетата. Колелото определено си заслужава цената. Мекица не виждам смисъл за това което описваш.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот nikolaysh33 » Сря Мар 18, 2015 11:36 am

Ще отида до представители на Рам за да пробвам въпросния модел. Ако имате още предложения с радост ще ги разгледам. Плана ми е до края на месеца да си закупя байка (който и да е той) :liplick: Така, че ще разгледам всички възможни предложения и ще претегля плюсовете и минусите. И все пак за въпросните Кюбове кой от тях си мислите, че си заслужава най-много?
nikolaysh33

Мнениеот nesretnika » Сря Мар 18, 2015 4:17 pm

nesretnika

Рейтинг: 1298

Мнениеот perun » Сря Мар 18, 2015 10:05 pm

Велосипед за една торба с пари за 2000км. на год. е почти същото като нова кола за 10000-15000км. годишно.Проблем няма, стига да не ти се налагат лишения да не говорим пък за почивка.
perun

Мнениеот evin » Сря Мар 18, 2015 10:08 pm

А айфон за 1000 лв да го показваш на аверите в кафето? :crazy: :D
Аватар
evin

Мнениеот dob111 » Сря Мар 18, 2015 10:47 pm

nesretnika написа:Погледни и тези двете карбонови.
https://www.canyon.com/en/mountainbikes ... tml?b=3649
https://www.canyon.com/en/mountainbikes ... tml?b=3650

Първият Кенън кърти...само командите, макар и Х0, не са палцови, а grip shift и е хубаво някой колега, който е ползвал такива да се изкаже. Ако може да се вярва на сайта на DT Swiss комплекта колела тежи под 1700г, което е много добро тегло за 29 инчови колела.

perun написа:Велосипед за една торба с пари за 2000км. на год. е почти същото като нова кола за 10000-15000км. годишно.Проблем няма, стига да не ти се налагат лишения да не говорим пък за почивка.

Ако ще и 1000км да го кара, това си е работа на човека, и аз винаги се кефя на хора, които могат, и си позволяват такива велосипеди.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот perun » Сря Мар 18, 2015 11:26 pm

dob111 написа:
nesretnika написа:Погледни и тези двете карбонови.
https://www.canyon.com/en/mountainbikes ... tml?b=3649
https://www.canyon.com/en/mountainbikes ... tml?b=3650

Първият Кенън кърти...само командите, макар и Х0, не са палцови, а grip shift и е хубаво някой колега, който е ползвал такива да се изкаже. Ако може да се вярва на сайта на DT Swiss комплекта колела тежи под 1700г, което е много добро тегло за 29 инчови колела.

perun написа:Велосипед за една торба с пари за 2000км. на год. е почти същото като нова кола за 10000-15000км. годишно.Проблем няма, стига да не ти се налагат лишения да не говорим пък за почивка.

Ако ще и 1000км да го кара, това си е работа на човека, и аз винаги се кефя на хора, които могат, и си позволяват такива велосипеди.

За Кенън се сещам, че има такъв удар в играта снукър, а що се отнася до конкретната марка велосипеди Каньон, което и в превод означава същото, то това е моят фаворит.
perun

Мнениеот nikolaysh33 » Чет Мар 19, 2015 4:54 pm

За мен инвестицията в добър велосипед си заслужава. Ще мога да го карам надявам се доста време без да ми се налага да ъпгрейдвам. Да не говорим, че карането на колело е едно от най - приятните неща за правене, здравословно е и е изпълнено с положителни емоции. В момента карам Cross Romero 26" и си го карам с кеф. Като си го взех не бях много наясно с това какво трябва да си купя. Просто един ден покарах байка на един приятел и си припомних колко е хубаво. В следващия момент реших, че ще си взема нещо евтино за да видя дали ще си покарам известно време и ще ми писне...., но не. Кара ми се все повече и повече.
Малко ме притеснява скока който мисля да направя от байк за 300-400 лв за такъв който да кажем е 10 пъти по - скъп. И не ме разбирайте погрешно, знам че ще ми е голям кеф много ясно, но не знам дали няма да пропусна важни етапи скачайки направо на топ модели и окомплектовки. Спокойно един Cross Traction G29 или Drag 29er Pro, ще ме направят много щастлив ако ги притежавам. То това това ми беше и първоначалния план, но нали все искаме нещо повече и повече....
nikolaysh33

Мнениеот zoltek » Чет Мар 19, 2015 9:29 pm

И аз като теб преди 3 години се подсетих за удоволствието от карането на колело с качването ми на старата ми стоманена "мекица".И понеже времето и беше минало отдавна си взех един нов Cross Grip 924 с идеята,че всичко си му е на място и едва ли ще го обновявам откъм компоненти.Е с все по-сериозното каране от тогава и кое-как точно влияе на карането на самия велосипед доста от частите му са вече сменени.Разбира се не съм влагал кой знае какви пари в обновяването му с по-висок клас такива като се дръпне чертата накрая ще е по-добре да съм си купил нов.Надявам се вече тази година да мога да си го позволя.
От предложенията по-горе бих подкрепил това за XC ONE.1 29" и бих добавил това на Canyon:
https://www.canyon.com/en/mountainbikes ... tml?b=3690
Като аз лично бих избрал това на Canyon,заради карбоновата рамка и компонените на Shimano.

п.с. Разбира се парите са си твои и ти си решаваш как да ги похарчиш,но като съвет не удряй тавана който си поставил (колкото и да е той) просто,защото при велосипеди на цена около и над 3000лв и сравнително начинаещ в по-сериозното каране едва ли ще усетиш особено разлика в окомплектовката.Успех
zoltek

Мнениеот perun » Чет Мар 19, 2015 9:37 pm

Точно така е както го казвате.Искаме повече и повече, изкушаваме се, лишаваме се, и в един момент като погледнеш назад се оказва, че всичко това носи дивиденти на някой друг но не и на теб.
perun

Мнениеот nesretnika » Пет Мар 20, 2015 7:03 am

Аз такива съмниния нямам. Живота е твърде кратък за да пестя за неща, които ме кефат и мога да си ги позволя дори и с напъване. Парите на един човек са тези, които е изхарчил за себе си, а не кво е събрал и какво друг ще му харчи. Прави си кефа, защото втори шанс няма!
nesretnika

Мнениеот victortrt » Пет Мар 20, 2015 3:19 pm

nikolaysh33
Според мен щастлив могат да те направят и велосипеди на цена около 2000 лева на българските производители /пропускаш Рам, към който ти обърнаха внимание и който предлага леки качествени велосипеди в този ценови сегмент, както Спринт и Шокблейз http://bikesport.bg/bg/products/c/%D0%B ... 0%B8/b/all / та дори и скот.
Най накрая, но не на последно място, с твоя бюджет поне рам могат да ти сглобят каквато конфигурация поискаш. В големите магазини също сменят компоненти с приспадане на цената на нежелания от теб.
Това е както при виното - до 50 лева плащаш за него, след това - за теб. При велосипедите май тази разумна граница е около 2 000 лева.
victortrt

Мнениеот hitar_potar » Пет Мар 20, 2015 4:39 pm

Я пак аргументи защо да не се купи мекица за XC??? :popcorn:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот victortrt » Пет Мар 20, 2015 6:22 pm

От мен :beer:
victortrt написа:Само да припомня, има някаква причина да не е "мекица" - "Лятото също така мисля да правя преходи от по 80-100км в които ще има и не малка шосейна част"

Тази тема май вече на никого не е интересна, а ти пуканки си приготвил.
victortrt

Мнениеот nikolaysh33 » Пет Мар 20, 2015 10:36 pm

victortrt написа:nikolaysh33
Според мен щастлив могат да те направят и велосипеди на цена около 2000 лева на българските производители /пропускаш Рам, към който ти обърнаха внимание и който предлага леки качествени велосипеди в този ценови сегмент, както Спринт и Шокблейз http://bikesport.bg/bg/products/c/%D0%B ... 0%B8/b/all / та дори и скот.
Най накрая, но не на последно място, с твоя бюджет поне рам могат да ти сглобят каквато конфигурация поискаш. В големите магазини също сменят компоненти с приспадане на цената на нежелания от теб.
Това е както при виното - до 50 лева плащаш за него, след това - за теб. При велосипедите май тази разумна граница е около 2 000 лева.

Тази Неделя мисля да се запозная подробно с Рам на място. И да се опитам да разбера защо трябва да ги предпочета пред другите бг и чуждестранни марки велосипеди.

П.С. Не знам защо за 4-те Кюбовете, които съм показал никой не изказа подробно мнение. Качествена ли е марката, добри ли си отзивите на хора които карат такива велосипеди. Доволни ли са от качеството на изпълнение и окомплектовките. Има ли причина да не ги предпочитам пред РАМ, СКОТ, Каньон и останалите марки които ми препоръчахте? И ако има такава причина в какво се състои.
nikolaysh33

Мнениеот dudelgrincen » Съб Мар 21, 2015 12:42 am

Не е лесно да приемеш съвет след като вече си се навил за нещо :).
Скот не знам защо може да предпочетеш пред Кюб. Имат добри high end модели, но какви и дали имат предимства иначе не знам. Във форума има хора, които карат Кюб и са доволни. Може би някой ще пише.

Всичките, които си посочил са чудесни XC машини и няма някаква коренна разлика. Разликите са икрементални. Едната рамка е карбонова, по-скъпа, по-лека и т.н (gtc), а другата е алуминиева. Компонентите варират като класове, но са сравнително еквиваленти - това променя общото тегло от 10.4 до 11.4.
1кг може да е страшно много, но най-вече при активно каране, състезания и т.н, а и зависи къде е - ако е в колелата, то това е много лошо, но едва ли е така (вероятно е сравнително равномерно разпределено навсякъде).
Разликата, която евентуално ще усетиш ще е малка. Единствено си мисля, че може да усетиш разлика между Reba и въпросния Fox (монтиран на топ модела).
Не знам какво очакваш да ти кажат за 4те Кюб-а. Разликите не са радикални.

Топ модела е много приятен и няма нищо лошо да вземеш него, но не и ако разликата в цената ще я плащаш със зор. И най-обикновения от 4те повече от чудесен.

Каньоните ти ги препоръчват защото лев за лев имат много добра стойност. Производителя ги продава директно и без посредници и това допринася за този фактор. Освен това предложенията на Каньон са доста балансирани и добре измислени в повечето случаи. Тези които имат Каньон ще ти кажат повече, но наистина има защо да ги споменават.

Причината да ти препоръчват Рам е изключително основателна и тя е че ще спестиш много и отново ще караш много лек, класен и балансиран велосипед. Рам можеш да пробваш у нас за разлика от други марки. Знам, че има дилър на Кюб у нас, но не съм сигурен дали можеш да пробваш всичките им модели, дали ще трябва да чакаш много за доставка и т.н. От моделите на Рам би трябвало да може да пробваш почти всичко.

Рам, както ти казаха предлагат и цветове по избор, а това според мен е много готино. Малко са производителите, които го правят. Може да ти го боядисат в напълно custom цветове и да избереш между мат и лак.

Ако правим сравнение между БГ производителите, то вероятно Рам са тези с най-много разбиране / ноу хау по отношение на планинското колоездене. Това което предлагат Рам е измислено и направено с цел. Останал съм с впечатлението, че при другите въпроса е просто да изкарват масова продукция, ширпотреба - създават нови модели заради самото им създаване и основно заради парите в конкретната ниша, а не за да задоволят потребителите. При Рам мога да кажа, че има мисъл (разумна мисъл) и отношение към клиента/потребителя.

Ако звучи, че ги хваля прекалено, то и те си имат недостатъци, но си заслужава да ги погледнеш.
Последна промяна dudelgrincen на Съб Мар 21, 2015 1:27 am, променена общо 3 пъти
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот dudelgrincen » Съб Мар 21, 2015 1:03 am

dob111 написа:Първият Кенън кърти...само командите, макар и Х0, не са палцови, а grip shift и е хубаво някой колега, който е ползвал такива да се изкаже. Ако може да се вярва на сайта на DT Swiss комплекта колела тежи под 1700г, което е много добро тегло за 29 инчови колела.

Карал съм с 9 скоростния X0 - стария модел. Бяха си много добри командите. Макар на основното ми колело да съм с палцов X9 не разбирам защо повечето хора въобще могат да предпочетат палцови команди. Единственото, което ми хрумва е, че се карат с по-дълги грипове, но на мен дори най-добрите палцови команди са ми неудобни и тромави, ако ги сравнявам дори с евтин грипшифт. Дългите грипове не са достатъчни за да оправдаят неудобството.
Старите модели имаха склонноста да изпускат, но повечето които имат този проблем и за които става въпрос са някои супер, супер евтини модели.

Новия X0/XX (мисля, че са едно и също) е нещо много по изпипано от 9 скоростния X0, с който съм карал. Срам твърдят, че са го изградили от нулата. Старите модели нямаха лагеровка за разлика от него. От ревютата, които съм чел разбирам, че новия 10 скоростен X0 работи изключително гладко и прецизно, а в сравнение със стария X0 работата му била феноменално по-добра. Аз от стария съм много, ама много доволен, така че силно се съмнявам някой да е разочарован, освен ако не е фанатичен фен на палцовите команди.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот victortrt » Съб Мар 21, 2015 10:01 am

nikolaysh33 написа: Тази Неделя мисля да се запозная подробно с Рам на място. И да се опитам да разбера защо трябва да ги предпочета пред другите бг и чуждестранни марки велосипеди.

По скоро пробвай днес, защото нещо магазините, в които се продават рамове и има по-голям избор /Тру райдърс например/ май не работят в неделя. В неделя можеш да видиш по скоро кюбовете в Байкцентъра и моделите на Скот до американското посолство.
В неделя може да си останеш само с гледането през витрината. Разбира се ако намериш работещ магазин на дистрибутор, можеш да си поръчаш модел и окомплетковка и без да са налични, но трябва да пробваш.
П.С. Недостатъците на рам, за които спомена предния колега най-често се свеждат до проблемни спирачки на Авид, но при твоя бюджет може директно да поискаш да ти сложат други, например на шимано, които казват са много по надеждни, но и малко по-тежки или да ги смениш при проява на проблеми.
Аз карам драг и то хибрид, след като проумях, че това ми трябва, за да карам и по шосе и по черно и не мога да дам мнение за кюбовете. Мисля, че така е по-честно, отколкото да си чеша езика, че са скъпи например.
victortrt

Мнениеот hitar_potar » Съб Мар 21, 2015 3:49 pm

dudelgrincen написа:Карал съм с 9 скоростния X0 - стария модел. Бяха си много добри командите. Макар на основното ми колело да съм с палцов X9 не разбирам защо повечето хора въобще могат да предпочетат палцови команди. Единственото, което ми хрумва е, че се карат с по-дълги грипове, но на мен дори най-добрите палцови команди са ми неудобни и тромави, ако ги сравнявам дори с евтин грипшифт. Дългите грипове не са достатъчни за да оправдаят неудобството.
Старите модели имаха склонноста да изпускат, но повечето които имат този проблем и за които става въпрос са някои супер, супер евтини модели.

Новия X0/XX (мисля, че са едно и също) е нещо много по изпипано от 9 скоростния X0, с който съм карал. Срам твърдят, че са го изградили от нулата. Старите модели нямаха лагеровка за разлика от него. От ревютата, които съм чел разбирам, че новия 10 скоростен X0 работи изключително гладко и прецизно, а в сравнение със стария X0 работата му била феноменално по-добра. Аз от стария съм много, ама много доволен, така че силно се съмнявам някой да е разочарован, освен ако не е фанатичен фен на палцовите команди.

Потвърждавам за стария ХО грип-шифт - страхотна работа, невероятно удобен, превключването в комбинация с ХО-дерайльор беше перфектно и бързо. Ако новия е наистина толкова по-добър от стария, колкото казва колегата, то тогава аз не бих карал Срам с палцова команда!!!
Жалко, че Шимано така и не изкараха 1 конкурент на високия клас грип-шифтове. :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот hitar_potar » Съб Мар 21, 2015 7:58 pm

victortrt написа:От мен :beer:
victortrt написа:Само да припомня, има някаква причина да не е "мекица" - "Лятото също така мисля да правя преходи от по 80-100км в които ще има и не малка шосейна част"

Тази тема май вече на никого не е интересна, а ти пуканки си приготвил.

Ами кво да ти кажа... отдавна съм се отказал от идеята за твърдак. Единствено чистокръвна крос-кънтри мекица не съм карал, но трейл-такава имах. Като знам колко лесно вървеше и колко по-лесно би вървяла една xc-мекица - за мен лично няма проблем прехода от 80-100км. Кеф ти леки рамки, кеф ти шокове със заключване ( при наличието на такъв не знам защо някой би избрал твърдак). :)
Аватар
hitar_potar

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри