Велосипед до 300лв-доживотна гаранция "btwin rockrider 300"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед до 300лв-доживотна гаранция "btwin rockrider 300"

Мнениеот Multimedias » Нед Мар 29, 2015 12:24 pm

Привет! Трябва ми здраво колело за максимално 300 лева за изминаване на около 20-30 км дневно и до 3-4 пъти седмично главно по междуградски пътища (Аз съм мъж висок приблизително 180 см и тежа 78-80 кг). Не разбирам от подбор на велосипеди за това първото което направих е да се консултирам с приятел който е запален колоездач и карата колело за над 1000 лева . Препоръча ми този модел предлаган в Декатлон http://www.decathlon.bg/btwin-vtt-rockr ... 84495.html ( имат проблем със сайта си и описанието отговаря на друг артикул ,но това е велосипеда на картинката който се предлага с доживотна гаранция на твърдите части ) като ми каза ,че за толкова пари задължително без амортисьори . Дайте мнение за този модел "btwin rockrider 300"
Изображение
подходящ ли е за целта и мястото където се предлага "decathlon" удачно ли е за покупката му както и какво мислите за тази "доживотна гаранция" предлагана от марката. Ако ми препоръчате друг модел ,бихте ли ми дали и линк към място от където да си го закупя както и какъв размер трябва да е колелото спрямо моите размери. Благодаря предварително :)
Multimedias

Рейтинг: 1200

Re: Велосипед до 300лв-доживотна гаранция "btwin rockrider 300"

Мнениеот NomadRider » Нед Мар 29, 2015 1:54 pm

Здравей, мисля, че този байк е със стоманена рамка, а това си е минус.

С гаранцията няма да имаш проблеми (ако не го потрошиш по нелеп начин), казвам ти го като бивш служител на Декатлон.

Аз бих ти препоръчал да заложиш поне на ROCKRIDER 340 - доста по-лек, гумите с които върви са полу-слик и ще са ти по-удобни за шосейни пътувания.

НО! Ако трябва да съм искрен за 20-30 км по шосе всяко изправно колело ще ти свърши работа :beer: Успех с избора

П.С - За размер на рамката трябва да прецениш на място - между М и L. От кой град си ?
"Ако искаш здрав и евтин за поддръжка мотор, купи си колело."
Аватар
NomadRider

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 29, 2015 2:18 pm

NomadRider написа:...мисля, че този байк е със стоманена рамка, а това си е минус.

и що да е минус?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот NomadRider » Нед Мар 29, 2015 3:13 pm

По-тежък е с 4-5кг. от модела, който предложих аз. Това е
"Ако искаш здрав и евтин за поддръжка мотор, купи си колело."
Аватар
NomadRider

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 29, 2015 5:10 pm

340-ката е 14 кг., според нашия "декатлон"
300-ката е 14,45, според b-twin.com

;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Мар 29, 2015 5:21 pm

Надявам се да не съм станал досаден- винаги едно и също споменавам за велосипеди -народен тип. Каплите да бъдат двойни /двустенни / :nono: . Тези от картинката ми изглеждат едностенни.Това предполага много ядове. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот Multimedias » Нед Мар 29, 2015 5:31 pm

MIKEY MOUSE написа:Надявам се да не съм станал досаден- винаги едно и също споменавам за велосипеди -народен тип. Каплите да бъдат двойни /двустенни / :nono: . Тези от картинката ми изглеждат едностенни.Това предполага много ядове. :wavey:

Би ли ми препоръчал велосипед с двустенни капли отговарящ на изискванията по-горе :)
Multimedias

Мнениеот victortrt » Пон Мар 30, 2015 10:18 am

Multimedias
"Здраво колело" е нещо доста относително. Хипотетично най-здраво би било колело с една скорост, просто защото няма какво да му се счупи толкова.
Това до 300 лева обаче води до извода, че всички компоненти са нисък клас, което важи и за най-критичните - капли и лагеруващи части. Та колело за 300 лева ще ти носи в бъдеще допълнителни разходи дори и да е най-здравото, защото веригата се разтяга, главините се разхлопват, каплите се кривят и т.н. Със сигурност на конкретното декатлонско колело частите от задвижването му са най-ниския възможен клас на шимано и обикновено се слагат на детски велосипеди.
Това при покупка на ново.

Ако не ти е проблем на старо, има доста добри предложения - само като пример.
http://olx.bg/aluminiev-ritter-singlspi ... -i55063468 може също така някое старо градско с багажник, пък да го махнеш, ако не ти трябва. Тези модели са според мен вечни или поне с голям потенциал.
http://olx.bg/aluminiev-fuji-pro-8-simp ... -i66950374
http://1bike.bg/product/bikes/ferrini-v ... isto-novo/
Всички тези ще ти вършат работа за шосе.

Поначало вече дори българските производители продават фикситата си за 399 и 405 лева, а това са велосипеди, по които няма нищо освен спирачки /евентуално/, така че не трябва да имаш големи очаквания.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Multimedias » Вто Апр 14, 2015 11:48 am

На този модел http://www.decathlon.bg/planinski-velosiped-rockrider-340-cherno-sinyo-tsiklameno-id_8302231.html#avantages каплите двустенни ли са ? (нещо не намирам да е писано в описанието ) ?
Multimedias

Мнениеот victortrt » Вто Апр 14, 2015 11:54 am

На снимка приличат на едностенни. По принцип това се познава по височината на профила и това, че откъм спиците е равен, а не триъгълен например.
victortrt

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 14, 2015 7:05 pm

victortrt написа:... че откъм спиците е равен, а не триъгълен например.

Което обаче не е задължително. Има и двустенни шини, които са плоски.
Аватар
Ozzie

Мнениеот MIKEY MOUSE » Сря Апр 15, 2015 8:30 am

Multimedias написа:На този модел http://www.decathlon.bg/planinski-velosiped-rockrider-340-cherno-sinyo-tsiklameno-id_8302231.html#avantages каплите двустенни ли са ? (нещо не намирам да е писано в описанието ) ?

... а ми , най вероятно -едностенни /така изглеждат/. Щяха да напишат, ако са двустенни- търговия - недостатъците се крият, предимствата се изтъкват. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот victortrt » Сря Апр 15, 2015 8:43 am

Да, щом спирачките са представени така "Ефикасна и свръхмощна спирачна система V-brake", ако каплите бяха двустенни, щеше да го пише със суперлативи от този род.
Щом бюджетът минава 300 лева, виж и това - http://olx.bg/kolelo-unikat-i74620398
или пък това - http://olx.bg/aluminiev-dzhaynt-rinkon- ... -i62720316
victortrt

Мнениеот Multimedias » Пет Апр 17, 2015 1:27 pm

Само информативно да попитам за този модел http://technika.bg/product/15205/velosiped-sprint-element-eco-26-dd-white-red.html как е възможно за тези пари да има всички тези екстри и какви отзиви можете да ми дадете за марката "Sprint". Това ли е ниския клас на спринт както по-горе "rockrider 300" е ниския клас на btwin и има ли някаква вероятност модела на спринт да ми свърши работа за изминаване на стотина километра седмично или би се разглобил още като си стои под навеса ?
Multimedias

Мнениеот victortrt » Пет Апр 17, 2015 1:47 pm

Човек първата статия в този раздел viewtopic.php?f=30&t=80672 стои винаги отгоре с идеята да не се налага да се отговаря на подобни въпроси често.
Този модел няма "всичко", макар така да изглежда, защото вилката му е на резба и почти не може да се смени с по-свястна, а ще се наложи, дисковите спирачки са най-нисък клас механични и с нищо не са по.добри от нормален ви-брейк защото пак се дърпа жило, но лостът на спирачката е доста по-къс, а "дискът", върху който се прилага спирачното усилие е с много по-малък диаметър от този на каплата. Окачването отзад изглежда толкова недомислено, колкото и си е.
Само за твоя информация, пружината като се сгъне, после се разгъва и вместо да те "ритне" дупката, ще те ритне седалката.
Приеми, че това е детски велосипед и толкова.
Иначе марката спринт си е добра марка, но при нея качеството започва от около 500 лева. Ето електронния им магазин, където можеш да ги подреждаш и по цена - http://bikesport.bg/bg/products/c/%D0%B ... /all/b/all. Както ще видиш правят велосипеди за няколко хиляди лева, правят и за по 300 лева.
Отделно такъв тип велосипед не е за дълги асфалтови карания.
Трябва да гледаш изцяло твърд 28 цолов велосипед като показаните от мен по-горе.
victortrt

Мнениеот Multimedias » Вто Апр 28, 2015 5:58 pm

Благодаря на всички за помощта :) Реших да си поръчам btwin rockrider 340 http://www.decathlon.bg/planinski-velosiped-rockrider-340-cherno-sinyo-tsiklameno-id_8302231.html през интернет от Декатлон и ще ми го доставят до 48 часа. Някакви съвети да ми дадете за какво да гледам при доставката за да не ми пробутат някаква дефекта стопа понеже старото ми колело имаше леко усукване на задната част което видях впоследствие след няколко месеца каране и гумата вървеше леко изместено от което се износваше повече в едната си час както и гумичките на спирачките ,но пък вари вече 8 година. Кои са основните неща които може да са прецакани фабрично за да проверя дали са наред? Примерно заради усукването на старото ми колело първото нещо което ще проверя е дали гумите се движат точно по средата на вилката.
Multimedias

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти