Хардтейл до 1.000 лв.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Хардтейл до 1.000 лв.

Мнениеот Novak2015 » Съб Апр 04, 2015 8:38 pm

Здравейте!

Хората, търсещи съвет, се умножават с още един :D
Искам да си купя велосипед за леки до средно трудни планински маршрути, като за начало нищи екстремно. Насочила съм се към хардтейл, нещо на Драг (за сега Hardy или Hepta). Търся като цяло по-лек велосипед, нещо до към 13кг, което да съответства и на височината ми - 1,63м. Като бюджет съм определила до 1.000, максимум 1.100лв. Иска ми се да е нов велосипед, да не се налага да сменям части, понеже колелото веднага заминава за чужбина. Ще съм благодарна за мнения и препоръки!

Поздрави и лека вечер!
Novak2015

Рейтинг: 1200

Re: Хардтейл до 1.000 лв.

Мнениеот irgnet » Нед Апр 05, 2015 3:00 pm

ами в момента най изгодната оферта е за Cross C20 за 900 лв.
Рамката е мъжка, но с по-малък размер рамка не би трябвало да имаш проблем.

Drag Hardy Pro e 990 лв, а е с доста по-лоши компоненти спрямо кроса
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот mariko » Нед Апр 05, 2015 9:40 pm

Това за мъжки и дамски рамки, когато става дума за планинско колело са глупости. Да не би с пола да тръгне го кара това колело из планината, че да може да прекрачи? Съществената разлика се явява при седалките, а не при рамките.
Иначе офертата за Кроса е добра, но най-малката рамка, с която го предлагат е М (17") би могла да се окаже една идея голяма за човек с ръст 163cm, добре е да идеш да го пробваш на място.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот irgnet » Нед Апр 05, 2015 10:20 pm

Да не влизаме в излишни спорове, но си има и типични дамски рамки за мтб. Но си прав че няма значение каква е рамката, важното е да и пасне размера.
Мисля че 17-ката ще е добра като размер, все пак ефективната горна тръба е само 551
примерно Драг Харди също е с най-малък размер 17-ка, но там ефективната горна тръба е 592 /цели 4см по дълга, което за нисък човек никак няма да е удобно/
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот Novak2015 » Нед Апр 05, 2015 11:56 pm

Благодаря за мненията!
Погледнах офертата и колелото и смятам, че не е никак лоша идея! Освен това намерих във форума една тема специално за Cross C20 и като цяло отзивите бяха положителни. Тъй като не съм особено висока :D рамката е доста важна за мен, ще отида и ще пробвам колелото на място, да видя как ще се чуствам на него. На Драг не държа особено, просто моя позната от България ми препоръча марката. Но в края на краищата е важно колелото да е стабилно и да е с добри части, а не какво пише на него :) Дано промоцията важи още някоя и друга седмица докато се прибера в България!

Още веднъж благодаря на групата!
Novak2015

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vorac » Вто Апр 07, 2015 8:36 pm

mariko написа:Това за мъжки и дамски рамки, когато става дума за планинско колело са глупости.

Чувал съм, че има две малки разлики. Едната е, че дамските модели се предлагат в по-малки размери. Втората е, че някакво си осреднено женско тяло има по-късо тяло, ръце а по-дълги крака от осреднено по същия начин мъжко тяло със същия ръст. Това може да се види от следните два линка. Проследете как за ефективна горна тръба 550мм, дамският модел е значително по-висок.

http://www.specialized.com/us/en/bikes/ ... 6#geometry
http://www.specialized.com/us/en/bikes/ ... p#geometry
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот mariko » Сря Апр 08, 2015 11:53 am

Vorac написа:
mariko написа:Това за мъжки и дамски рамки, когато става дума за планинско колело са глупости.

Чувал съм, че има две малки разлики. Едната е, че дамските модели се предлагат в по-малки размери. Втората е, че някакво си осреднено женско тяло има по-късо тяло, ръце а по-дълги крака от осреднено по същия начин мъжко тяло със същия ръст. Това може да се види от следните два линка. Проследете как за ефективна горна тръба 550мм, дамският модел е значително по-висок.

http://www.specialized.com/us/en/bikes/ ... 6#geometry
http://www.specialized.com/us/en/bikes/ ... p#geometry

Да, знам, че има дамски рамки. Когато имам възможност за избор и аз бих дала предимство на дамска рамка, НО имайки предвид като цяло какво е предлагането на дамски стоки свързани с колоездене в България, били те велосипеди или дрехи, не бих се занимавала с това, а ще пробвам докато намеря удобно колело - без значение мъжка или дамска рамка. При това положение, поне за мен, довода за мъжка/женска рамка напълно отпада като фактор при избора на колело, дори и да приемем, че съм се изхвърлила да го определям като "глупост".
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти