Пиша, като да споделя опит повече и за момичешката гледна точка на карането по ръмбави терени. Наблюдавал съм жена ми де...
Та тя е карала цял живто колело много, но главно градско. В това отношение шапка ѝ свалям, железна е! Незнам твоята девойка какъв предварителен опит има.
Сглобих ѝ твърдак ram ht2, направих го възможно най-лек, стана супер колело. Направо ХС мечта! Та излязохме да караме веднъж само по черни пътища на преход и стана ясно, че нещата няма да се получат. Много ѝ друсало! Заболя я дупенцето

Та това го разбирам щото и аз като карах твърдак ми друсаше и беше досадно, ама аз търпя много, а повечето хора не могат! Ако ти е мила момата, спести ѝ го, щото инак може и да я откажеш от карането, особено както казах, ако не е свикнала ще ѝ се изкърти задницата, а това да е по добре твоя заслуга, отколкото на седалката...
В последствие намерих една рамчица ram ndruo със 120 ход от старите (лекичка е), колкото да обира неравностите и да направи нещата по-удобни. От тогава всичко е наред.
Оглеждай се за рамки мекици инак няма да просъществува тая идея с карането с мацката в планината. Бъди подготвен да се сблъскаш с абсолютната ѝ неспособност да преминава през елементарни препядствия и наклони, както нагоре, така и надолу и в крайна сметка за един сигурно дълъг период, каранията ти с нея всъщност няма да са никакви карания, а много бавни разходки с колело, в които ще чакаш много.
Също като е 50 кила, вилката и шока трябва да са хубави, защото иначе все едно няма да ги има! Въобще няма да реагират на тежестта ѝ.
При мен се получиха нещата с много ръчкане по един raidon x1, за да става горе-долу. Шокът X fusion въздухарка се справя отлично.
Ти познаваш момата, и можеш да прецениш колко от това което написах важи и за теб.
Друг приятел за жена си, след няколко карания с твърдаче на Рам, което ѝ бе взел за 1ви колело, мина най-скоростно на мекица, след като ѝ се пораздрусаха меките части, ( които като цяло са повече при нежните създания, това също да се вземе впредвид) .
Те взеха Ram Am от предишната генерация, незнам дали има още нови такива.
При всички положения успех с начинанието.