Нови спирачни дискове.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Нови спирачни дискове.

Мнениеот Parcaleste » Пон Апр 13, 2015 9:56 pm

Здравейте колеги,

Смятам да си ъп-на малко спирачките. В момента отпред съм с ротор 180mm, но смятам да мина на 200+, а задният ротор да стане 180-ка или да си остане 160mm. Дали трябва само удължители да взема за самия апарат или ще трябва да се смени всичко?

Става въпрос за Cross Grip 927.
"Мога да обобщя всичко, което съм научил за живота, в три думи: животът не спира."

Робърт Фрост
Аватар
Parcaleste

Рейтинг: 1220

Re: Нови спирачни дискове.

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 13, 2015 10:12 pm

Преходници (адаптори) ще са напълно достатъчни за смяната.
Ако велосипеда е все още в гаранция, препоръчително е да знаеш какъв е максимално допустимия размер диск, с който вилката (пък и рамката) може да бъде ползвана, с оглед на евентуални рекламации в бъдеще (да не се случва разбира се).
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Parcaleste » Пон Апр 13, 2015 10:25 pm

Да, още една година гаранция има. За съжаление не намирам тази информация, за която говориш. Явно ще се допитам към човека, който ще прави това нещо дали има тази възможност и т.н. :) :beer:

И други неща ще се сменят, но искам да почна от спирачните системи.
"Мога да обобщя всичко, което съм научил за живота, в три думи: животът не спира."

Робърт Фрост
Аватар
Parcaleste

Мнениеот Вилката » Вто Апр 14, 2015 9:12 am

При PM-PM монтаж(май при теб само отпред е така) ще ти потрябват и по-дълги винтове, но не се подвеждай да взимаш скъпите комплекти от байк магазините. Отиди в някой по-добре зареден магазин за крепежни елементи и ще ги намериш за стотинки.

edit: Малко дремя и не чета какво пишеш :D Това с по-дългите винтове важи за преминаване от 160 към 180 мм при PM-PM. При следващата стъпка от 180 към 203мм(например) вече се променя конструкцията на адаптера и вместо по-дълги винтове, ще ти трябва втори чифт винтове - един за адаптер-рамка и един за спирачка-адаптер. Ако към адаптера не вървят и винтове, ще трябва да си купиш, вече писах от къде е по-тънко. :beer:
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот Parcaleste » Чет Апр 16, 2015 10:06 pm

Лошото е, че от Cross ми казаха, че за моята вилка производителят препоръчва максимум 180mm, но зависело от начина на каране и спирачките.

Робърт Фрост
Аватар
Parcaleste

Мнениеот n0thing » Чет Апр 16, 2015 10:29 pm

По-добре си остани със сегашния размер ротори, за да си нямаш ядове после :)
Ако пък мислиш, че са за смяна, можеш просто да си купиш същия размер нови :agree:
Bисете отпуснато
Аватар
n0thing

Рейтинг: 1185

Назад към Веломеханик