Новата линия 2006 на Балкан

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот axelmax » Сря Дек 21, 2005 10:08 am

[quote="C_Mo"]

[quote="sci"]
50 годишен опит във "велосипедостроенИето" и е сертифицирана все пак по ISO9001[/quote]

Без да ми се обижда никой ама това няма почти никакво отношение към правенето на подходящи за планина колела...
Нещо като "майсторите", които цял живот са се занимавали със стари технологии и набиват ISIS касета директно с чук в рамката...
[/quote]

:agree:така е
аман от хора с мислене преди 89 година,те незнаят къде се намират

Произвоство зависи най вече от конструкторите дали ще е успешно
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот PtD » Сря Дек 21, 2005 12:04 pm

[quote="axelmax"]

[/quote]

Производството - да, но не и продажбите... А кое е по-важно?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот thekidtwist » Сря Дек 21, 2005 12:12 pm

[quote="NoNe"]

...да ги пуснат под друга марка. "Rocky Balkans" примерно :roll2:
[/quote]

:lol::lol::lol:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот bikerider » Сря Дек 21, 2005 6:13 pm

[quote="PtD"]
Да кажем hi-end според разбиранията на производителя ;)
[/quote]

:evil:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ene » Сря Дек 21, 2005 6:28 pm

[color=beige][size=67]e tiq ot Balkan sa e*ati [color=pink]mastiite[/color]!!!predi ~10meseca si bqh naumil da si pravq ramka i gledah taszi na ORANGE(v tehniq sait) i nakraq na web stranicata na orange ima 4ertej na ramkata im!az si q izpriontih i [u]iz4islih[/u](s pomo6ta na ba6ta mi)[u]vsi4ki[/u]razmeri i poneje firmata Balkan e ot edno vreme i ba6ta mi e imal zemane-davane s tqh i im izpratihme 4ertejite na ORANGE sas [u]vsi4ki[/u]razmeri!te ni kazaha,4e NE mojelo da q napravqt i iskaha da ni probutata nqkva smotana stomanene!i taka az ne sam se zanimaval pove4e s "pravene" na ramki!i kakto sega vijdame te sa [size=16]KOPIRALI[/size]tazi na ORANGE ot moq 4ertej i sa napravili malki promeni(za da ne si li4i(uj de))!e tva ako ne e nahalstvo kvo mi kajete?!?!garantiram,4e taka se razviha sabitiqta:):banghead: e tva e bulgarska rabota:(!:

izvinete za latinicata[/size][/color]
DaRe To DrEaM
Аватар
ene

Рейтинг: 1198

Мнениеот axelmax » Сря Дек 21, 2005 8:12 pm

[quote="PtD"]

[quote="axelmax"]

[/quote]

[/quote]

и продажбите,защото ако са направи ли некво недорозомение ,кои ше го купи
ако е добър дори с по малко реклама би се продавал успешно,все пак и клиетите за един вид рекламно средтсво
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bodo » Сря Дек 21, 2005 10:02 pm

Sorry Harka, ма ми стана интересно![quote="ene2005"]

[size=100]е тия от Балкан са е*ати мастиите!!!преди ~10месеца си бях наумил да си правя рамка и гледах таци на ORANGE(в техния сайт) и накрая на уеб страницата на orange има чертеж на рамката им!аз си я изприонтих и [у]изчислих[/у](с помоща на баща ми)[у]всички[/у]размери и понеже фирмата Балкан е от едно време и баща ми е имал земане-даване с тях и им изпратихме чертежите на ORANGE със [у]всички[/у]размери!те ни казаха,че НЕ можело да я направят и искаха да ни пробутата няква смотана стоманене!и така аз не съм се занимавал повече с "правене" на рамки!и както сега виждаме те са [size=16]КОПИРАЛИ[/size]тази на ORANGE от моя чертеж и са направили малки промени(за да не си личи(уж де))!е тва ако не е нахалство кво ми кажете?!?!гарантирам,че така се развиха събитията:)[:-бангхеа е тва е българска работа:(!:

izvinete za latinicata[/size]
[/quote]
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот EmZo » Чет Дек 22, 2005 1:22 am

:bigeyes::bigeyes2::crazy2::eek::eek2::eek3::hearts::hot::hypnoti:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот PtD » Чет Дек 22, 2005 3:02 am

[quote="axelmax"]

[quote]
[/quote]

и продажбите,защото ако са направи ли некво недорозомение ,кои ше го купи
ако е добър дори с по малко реклама би се продавал успешно,все пак и клиетите за един вид рекламно средтсво
[/quote]

Явно живееш в един по-добър свят от мен...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот sci » Чет Дек 22, 2005 12:29 pm

[quote="axelmax"]

[quote="C_Mo"]

[quote="sci"]
50 годишен опит във "велосипедостроенИето" и е сертифицирана все пак по ISO9001[/quote]

Без да ми се обижда никой ама това няма почти никакво отношение към правенето на подходящи за планина колела...
Нещо като "майсторите", които цял живот са се занимавали със стари технологии и набиват ISIS касета директно с чук в рамката...
[/quote]

:agree:така е
аман от хора с мислене преди 89 година,те незнаят къде се намират

[/quote]

Именно за това става дума. Не може да отречете, че традицията и опита имат значение. Едно е да си в крак с новите технологии, съвсем друго е да познаваш САМО тях.
sci

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Дек 22, 2005 4:37 pm

Говориш глупости да ма прощаваш за изказа...

Какво общо имат технологиите за дизайн и производство на стоманена градска рамка с технологиите за дизайн и производство на мека планинска алуминиева ЕКСТРЕМНА рамка????????

Все едно да ми кажеш, че като програмист не важа, щото не мога да смятам със сметало :dunno:

Edit: Ако наистина има нещо общо (като опит и традиции), то би следвало да е преподавано там, където инженерите им за завършили. Като са завършили обаче преди 15 години кел файда от такъв опит и такива традиции? Тогава нито е имало такива рамки, нито нищо...

За добро или лошо днешния свят се развива и променя толкова бързо, че дори да се говори за опит и традиции в такъв широк контекст е най-малкото нереалистично...
Аватар
bikerider

Мнениеот sci » Чет Дек 22, 2005 5:40 pm

Щом търсиш аналогии с програмистка работа, ето :
това е все едно да кажеш, че програмист, който е завършил преди 15 години вече за нищо не става, защото тогава не е имало Java, C# или .NET ;)
Всеки който е писал на машина с 1MHz процесор и 48KB RAM (от които достъпни не-повече от 32), знае много добре как да използва всички възможности на един съвременен P4, повярвай ми (при това доста по-добре от човек, който почва на такъв компютър сега).
Не искам да ме разбираш погрешно : говорим за опит + това да си в крак с времето, не да стоиш и тъпчеш на едно място.
sci

Рейтинг: 1200

Мнениеот GOA » Чет Дек 22, 2005 5:51 pm

[color=beige]Kvo vi stava be, haimani?
Ve4e vtora stranica na tema za Balkan e kum kraq si i o6te nqma seriozni ebavki s bg velosipedite!!!
Stegnete se malko![/color]

[quote="sci"]

защото тогава не е имало Java, [color=red]C#[/color] или .NET ;)
Всеки който е писал на машина с 1MHz и 48KB, знае много добре как да използва [color=red]всички[/color] възможности на един съвременен P4, повярвай ми
[/quote]

[color=beige]be az noo ne vqrvam :)
sory za bla-bla-to[/color]
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот bikerider » Чет Дек 22, 2005 5:53 pm

[quote="sci"]

Щом търсиш аналогии с програмистка работа, ето :
това е все едно да кажеш, че програмист, който е завършил преди 15 години вече за нищо не става, защото тогава не е имало Java, C# или .NET ;)
[/quote]

Теглим локуми, щото силно зависи от контекста. Има нови технологии, за които динозавърския опит нищо не помага - например мрежовите технологии спрямо програмист писал цял живот на Фортран за големи машини... mindset-a е различен.

Аз поне нямам информация за инженерите на Балкан, но за мен технологиите за мека планинска екстремна рамка нямат нищо общо със старите технологии, освен неща, които всеки инженер знае от обща култура...
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Пет Дек 23, 2005 10:53 am

Bikerider, бих желал малко да те коригирам. Според мен, няма значение, преди колко време е завършил човек, а до каква степен продължава да се обучава след това. Бих могъл, да ти дам пример с тъста ми, който е завършил преди има - няма 40 г., но в момента, нищо не му пречи да проектира оръжейни технологии, които учреждението му продава съвсем адекватно на страни членки на НАТО, включително САЩ. По същия начин, инженер, занимаващ се велосипеди, при достатъчно желание, може да е в крак с технологиите.
Brave

Предишна

Назад към Архив