Cube Aim Disk 27.5 /2015/ или нещо българско до 800 лв?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cube Aim Disk 27.5 /2015/ или нещо българско до 800 лв?

Мнениеот aurin » Чет Апр 23, 2015 8:54 am

Здравейте!

Дойде време да намеря заместник на старият, стоманен 26” Reactor Explorer. Пасваше ми добре, но ми идваше доста тежък (мъкна го на всяко излизане по пет етажа), а и по чудо успях да го пласирам на добра цена. Не съм вело-маниак, карам по 20-30 пъти годишно по маршрут Бургас - Морска Градина - Сарафово и обратно. Маршрута е нещо от рода на 2 километра асфалт, малко павета, бордюри, чакъл, храсти и 6 километра добре отъпкано черно без особени препятствия /в едната посока/. Съзнавам, че по този маршут може би не ми е нужен планински велосипед, но все пак не искам да се лишавам от теоретичната възможност за разходка в планината. Бюджета ми е до 800 лв., но колкото по-малко, толкова по-добре. Ще съм благодарен на идеи, защото освен от дизайн от друго не разбирам. Единственото което искам е да е лек, с 27,5“ гуми (26“ ми се виждат вече детски, а 29“ предполагам ще ми дойдат твърде големи, защото обичам да имам винаги бърз досег със земята в седнало положение) и по възможност да не е прекалено шарен.

След бърз преглед в нета ми грабна окото CUBE AIM DISK 27.5 /2015/

Предполагам, че щом е немски би трябвало да е качествен? Има ли нещо, което трябва да ме притеснява относно качеството, изпълнението и окомплектовката? По възможност бих искал да нямам дори дребни проблеми като бързо падане на боя, ръждясване или калпави гуми. Едва ли някога ще му правя ъпгрейд и държа да нямам ядове за по-дълго време.

Възраст: 34, височина: 175, тегло: 65, чатал: ~78 см. Карам предпазливо в града и бързо на черно. Предполагам съм за размер на рамката 18”?
Има ли друг велосипед, който си струва съобразявайки се със скромните ми критерии? Благодаря на отзовалите се!

Линк към българският търговец: http://bikescenter.bg/velosiped-cube-aim-disc-27-5-2015-bg
И към модела в сайта на производителят: http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/aim/cube-aim-disc-275-whitenrednblue-2015/
aurin

Рейтинг: 1200

Re: Cube Aim Disk 27.5 /2015/ или нещо българско до 800 лв?

Мнениеот ЕAngel » Чет Апр 23, 2015 10:46 am

Здравей,

Ако не държиш да караш стикера CUBE, можеш да получиш по висок клас компоненти за същата цена:

http://bikesport.bg/bg/products/2164-sp ... %B4%D0%B8_

http://velosiped.bg/mtb-170/velosipedi/ ... -27-5.html
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот victortrt » Чет Апр 23, 2015 2:44 pm

Първият велосипед от линка в предишния пост е най-доброто, което може да се купи за до 800 лева ново.
Кроса е по-скъп, по-тежък и с по-нисък клас вилка при един клас по-добър дерайльор, но един клас по надолу останалите части от скоростната система.
По принцип кюба е с нисък клас компоненти /вилка и скорости/ и при чуждите марки по евтините /в сравнение с другите им модели не от наша гледна точка/ модели са нереално скъпи в сравнение с нашите за това, което предлагат като компоненти.
С Аполона няма да имаш проблеми като паднала без причина боя, калпави гуми /неговите обаче са за черен път, а не за асфалт/ и ръждясване, за което да не си виновен самият ти /почти всичко по велосипедите е алуминий, ръжда може да се появи само по непочиствана и несмазвана верига или по главата на болт за шестограм, оставен пълен с вода дълго време/.
Виж и полските велосипеди Kross във магазините Велозона поне в Бургас имате 2-3 такива и си помисли дали не е по-добре да си вземеш хибрид.
Размерът на гумите няма пряка връзка с досега да земята, но по принцип на планински велосипед не е нормално и желателно да можеш да стигаш земята от седнало положение, за щото това значи, че не ти е настроена добре седалката и не въртиш най-ефективно и правилно. Седалката трябва да е вдигната толкова, че да стигаш педала в най-долно положение с пета при напълно изпънат крак. Възможността да се стига земята седнал е типична за велосипеди с ниско средно движение като градските и някои хибриди.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот agrarina » Чет Апр 23, 2015 8:54 pm

Здравейте,

Нов член на форума тук!
За да не множа темите, ще използвам тази на колегата. И аз съм на път да пенсионирам стария байк и ще съм благодарен за малко помощ. Бюджета ми е същия като колегата. Освен предложените велосипеди обмислям и на Драг модела - 7R.

В допълнение, мисля да взема и велосипед на жена ми. Нейната употреба се ограничава до каране основно в паркове и алеи, и по-рядко излети в планината. Тука бюджета е около 4-500лв.

Би било добре да ги взема от едно място и да търся някаква отстъпка. :D

Благодаря предварително за помощта!

Поздрави,
Веселин
agrarina

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри