Octane one Zircus vs Ram 4x

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Octane one Zircus vs Ram 4x

Мнениеот krisko_pinkbike » Пет Апр 24, 2015 9:30 pm

Здравейте, много се колебая коя рамка да избера... Ще съм адски благодарен, ако шернете някое друго мнение относно тези рамки. Щом темата ми е в раздела за спускане и фрийрайд значи рамката ще се кара в тези стилове. Обичам твърдаци, а и те мен хаха :D не знам каква информация би ви трябва за мен и карането ми, за да ме консултирате правилно, но съм висок 183 мм тежа 72 кг целта на сглобяването е боен твърдак, който първо ще се кара с късо ходова вилка от порядъка на 100мм, а след това нещо от 140 мм нагоре. Octane one ще бъде купен нов от магазин, а рам-а втора ръка от форума и не става дума за най-новия рам-а 4х, а за предишния модел. Ще уважа всякакво мнение :) Благодаря предварително :))
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Re: Octane one Zircus vs Ram 4x

Мнениеот peter1509 » Сря Апр 29, 2015 8:23 pm

Попринцип винаги новото е по-добре(лично мнение!).Също зависи и от ценовия клас.Аз съм превържаник на 4х-то ,но на твое място бих избрал Octan-а! :beer: :agree: :D
peter1509

Рейтинг: 1038

Мнениеот msniki » Пет Май 01, 2015 8:51 am

Октане оне е алуминиева рамка за Дърт предимно.
С над 140 вилка ще я отпишеш доста бързо,понеже не си лек.
Хром Дърт джъмп рамките понякога издържат на големи вилки, но това е доста относително.
А тази даже не е хром.
Рам-а си е макс 140 мм вилка, с повече умира.
Поне един приятел точно за 4 дена на Сопот я пръсна с боксер. А той може да кара доста технично.
Има доста прилична геометрия като сложиш голяма вилка, но от към здравина има какво да се желае.
По добре като ще даваш повече пари си вземи: Ns Bitch, Ns Core, Norco Torrent, DMR EXALT ,
Това са рамки предназначени за големи вилки, уви с малката не знам как ще са.
Казано с две думи : Тези по трудно ще ги спукаш от Октане оне-а или Рам-а.
Надявам се поне малко да съм помогнал с избора.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Май 02, 2015 9:17 am

Да прав си, че вероятността за спукване ще бъде доста по-голяма. Относно рамките, които си ми предложил са ми добре познати, но за съжаление са малко скъпички... Спрях се на дартмоор хорнет новият модел с 12-ка ос отзад. Сега идва новият ми въпрос дали да взема хорнет 4х или хорнета, който е 16 инча, но пък за него най-малката подходяща вилка е 120мм. Ако взема хорнет 16 инча и го карам с 100мм вилка как ще се отрази на самата рамка, геометрия и тн.
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд