Cro-mo ръжда

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Cro-mo ръжда

Мнениеот rodi1i » Сря Май 13, 2015 10:26 pm

Здравейте колеги,
Карам dmr exalt, който има стабилна ръжда от вътрешната част на седалковата тръба, като сигурно не е само там. Пребоядисах рамката прахово в J*ster, но казаха, че от вътре няма какво да се направи. Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Как мога да забавя ръждясването и евентуално да махна ръждата, която се е образувала?
Благодаря :)
rodi1i

Рейтинг: 1200

Re: Cro-mo ръжда

Мнениеот skulboy » Чет Май 14, 2015 2:48 pm

Можеш да премахнеш ръждата със този вариант, но не се знае дали ще се премахне напълно.
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот rodi1i » Пет Май 15, 2015 9:03 am

Благодаря, ще го пробвам тоя вариант. А има ли някъде в София вани, в които може да се потопи и да се боядиса отвътре?
rodi1i

Рейтинг: 1200

Мнениеот jungleraver » Пет Май 15, 2015 10:44 am

rodi1i написа:Благодаря, ще го пробвам тоя вариант. А има ли някъде в София вани, в които може да се потопи и да се боядиса отвътре?

Твърде много се задълбаваш....и ако се боядиса как ще се завре колчето после според теб? Виждал съм нещо, което правят на праговете на колите - взимаш спрей със смазка, или против корозия, слагаш тънко и дълго маркуче на накрайника, набутваш навътре до където може, и започваш да пръскаш постоянно, като през това време бавно издърпваш маркучето. Това трябва да е напълно достатъчно да спре корозията.
BTW не знам каква сплав е тва CR-MO, но аз имам една Univega 1994, на няколко места съм олющил боята до гол метал, и вече години няма абсолютно никакъв помен от ръжда, корозия или каквото и да е.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Назад към Веломеханик