Мнението ви за два модела велосипеди

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнението ви за два модела велосипеди

Мнениеот v.venev » Пет Май 08, 2015 6:37 pm

Здравейте,
Казвам се Венци и съм от Перник. Нов съм тук и както повечето хора в този форум се двоумя как да постъпя.
С жена ми си търсим велосипеди за съботни разходки в близките и не толкова села както и евентуално лек офроуд. Аз съм 193 висок и около 110кг. Пробвах няколко вида рамки по магазините и стигнах до извода: 29" гуми и рамка 20". Не съм луд маниак на тема колоездене, но ме разтоварва и е доста приятно с приятели да се пораздвижиш. Видях доста, изчетох също доста поразгледах и по магазините и засега се спрях на два модела за мен. Едното е :
http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/29-grx-9-124.html
А другото:
http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=1029

Нека някой по-запознат да сподели мнението си за двете колела!
За жена ми се спряхме на :http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/275-fusion-lady-108.html
Тя е 180 висока и не знам колко тежи :D. Но след като роди малката има какво да сваля.

Благодаря за съветите и отговорите ви,
Поздрави!
v.venev

Рейтинг: 1200

Re: Мнението ви за два модела велосипеди

Мнениеот V.Georgiev » Пет Май 08, 2015 7:16 pm

За мен Спринта е с една дума по добър от към окомплектовка, поне вилката е с едно ниво по висока от на Кроса! :)
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Мнениеот Senzi » Пет Май 08, 2015 9:07 pm

Аз си взех Фюжъна преди две седмици. Висока съм 170 и взех най-малкия след като пробвах средния. Принципно ми се вижда височък в опасната зона и макар разликата да е минимална се радвам, че го направих въпреки убеждаванията. Доста съм доволна, но май седалката не е точно моята, пък и скоро трябва да го прегледат, че като ускоря се чува дрънчене отпред. Иначе си е направо лимузина. Ама пък бялото иска чистене, което е полезно за мързел като мен. Няма друг вариант :)
Senzi

Мнениеот victortrt » Пон Май 11, 2015 11:23 am

Моделите на аполона от тази година са с дерайльор деоре с технология Шадоу + и преден дерайльор Аливио, останалото е Ацера. Като сложим и това, че вилката е клас нагоре от тази на кроса, а и това, че е - по-лек, Аполона е по-на оферта.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот v.venev » Вто Май 12, 2015 11:01 pm

Мда, ама нямат APOLON ELITE в наличност с 29". Предлагат ми 27,5, ама нещо се зачудвам, нече ми е малък, ама нещо се бях навил за по-голямото. Единствено ECO-то го имат с 29-ки. Ще мина пак да ги разгледам и ще го измисля. Иначе се навих на спринта някак си по-издокаран ми се видя.
v.venev

Мнениеот V.Georgiev » Сря Май 13, 2015 8:10 am

29тката няма да ти е много маневрена в планината, но хубаво ще гази на дърветата корените, препятствията и т.н. :) :beer:
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Мнениеот v.venev » Нед Май 17, 2015 8:30 pm

Здравейте пак,
Купихме намен един Аполон 29"а на жената Синтеро 28". Приятни колела като изключим седалките за съжаление. Но както и да е. По-неприятното е че на моето още след първите 5 километра по асфалт му се появи луфт във вилката. Другото което ме притеснява е че много трудно качва на най-големия венец на средното движение - трябва уникално бързо въртене и то на ръка за да успее да качи. Задната спирачка при спускане по павирана улица да речем ако я задържя подва някакво похлопване и един странен звук като на кипяща течност или нещо такова, все едно че нещо бълбука. Надявам се, че след първия преглед в сервиза на Т. Каблешков ще ги откоригират тези проблеми. При покупката ми казаха да ги закарам за "преглед" след малко каране.
Най-много ме стресна тая вилка! Нормално ли е според вас да има луфт, който се чува като хлопане при спиране и дори има видимо отместване при уплътнението отгоре?
v.venev

Мнениеот Ozzie » Нед Май 17, 2015 8:39 pm

v.venev написа:Нормално ли е според вас да има луфт, който се чува като хлопане при спиране и дори има видимо отместване при уплътнението отгоре?

Не, изобщо не. По- добре иди в сервиза още утре.

Качването на веригата на по- горен венец не зависи по никакъв начин от скоростта на въртене. Помоли ги да проверят настройката на декланшора. Ако всичко е О.К., то проблема със смяната на скоростите е някъде другаде. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот V.Georgiev » Сря Май 20, 2015 12:54 pm

То за сервиз при ново колело в гаранция не е ли по добре да си го занесеш от магазина, от който си го закупил колелото?
Качването на най големия венец отпред може да е от болтчето, което регулира декланшора! :)
Вилката може да си има пазарски дефект не е изключено, спирачките може пак да ти ги проверят да не би да смучат въздух знае ли се :)
Ама по това което чета направо си помислих, че е някакво колело сглобено с ползвани чарколяци! :D
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Назад към Продукти за крос-кънтри