Помощ при избор на колело?!? / 500лв/

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор на колело?!? / 500лв/

Мнениеот Accipier » Вто Май 19, 2015 3:13 pm

Здравейте колеги, нов съм в това поприще и искам да си купя нещо с което да започна. Колелото ще се кара по смесени терени, както градско, така и по горите.
Бюджета ми не е много голям / 500лв./ Моя избор за сега е http://maxcombike.com/bg/news/402-FERRINI-R4-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BC%D0%B0%D0%B9_
Ще ви помоля за мнения за колелото и предложения ако мислите, че мога да постъпя по-добре.
Поздрави!
Accipier

Рейтинг: 1200

Re: Помощ при избор на колело?!? / 500лв/

Мнениеот Илиян_Илиев » Сря Май 20, 2015 9:17 am

Здравей, много правилно си се ориентирал към Феринито- за толкова пари по-хубав велосипед няма да намериш. Какво по точно имам предвид- хидравлични дискови спирачки, алуминиева рамка, прилична скоростна система, вилката е Сънтур- нисък клас, но по-добре от разни Zoom, Logan и други такива. Естествено има неща които след време могат да бъдат сменени с по-хубави, но почти при всички стандартно комплектовани байкове е така.
Илиян_Илиев

Рейтинг: 1220

Мнениеот Accipier » Сря Май 20, 2015 9:42 am

Благодаря за отговора, велосипеда вече е вкъщи понеже намалената цена важи само още няколко дни и за това избързах. Мисля да покарам така известно време, след което да премина към ъпгрейдите, по мнението ти разбирам, че ще трябва да започна от вилката и така и така сме захванали темата, може ли да ми дадеш някакви конкретни преложения за вилка, коята ще е в по-горния клас.
Поздрави!
Accipier

Рейтинг: 1200

Мнениеот Илиян_Илиев » Чет Май 21, 2015 4:09 pm

Най-добре е да покараш и да прецениш какво да му сменяш. Може да не ти хареса я лапа, я кормило, седло, гуми- хубаво ще е ако имаш приятел с по-хубав велосипед за да можеш да пробваш и евентуално усетиш кое е приоритетно. Относно вилка, то може след време да сложиш нещо с въздух за да е по-леко и да увеличиш хода на 120 мм ако имаш желание разбира се. Може да погледнеш Suntour Raidon да речем или по-добрият (според мен поне), но и доста по-скъп Rock Shoxx Recon. Честно казано много е индивидуално като решение какво точно да се коригира, а и с не много високият жизнен стандарт тук е още по-сложно. Важното е да караш с удоволствие и да не задълбаваш много много:)
Илиян_Илиев

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти