Коледни намаления? - кога и къде?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Вто Дек 13, 2005 9:38 am

@novice: моето мнение е, че нещата не винаги са такива каквито ги описва най-лесното обясненение.
дори почти никога не са такива.

също така мисля, че ако си искал да си купиш рамката изгодно в някакъв момент, а не си имал пари е било редно да прибегнеш до услугите на някоя финансова институция. има потребителски заеми и лихвите са поносими. не можеш да искаш от някого да държи цените непромеменени. Ами представи си, че OneDistribution държи на реномето си, а има проблеми с X-Fusion - прекалено много гаранционни претенции и прочие. Тогава защо наистина да не искат да се карат рамките само с хубави шокове?

По въпроса за заплатите - те наистина са различни. Само че завода производител има едни единствени разходи за производство, които са константни. Не виждам как може да стане това рамките да са по-евтини от в Германия да речем.
Ми нали ще спрат да се продават в Германия? :bulb:
Има локализирани цени, но разликите са минимални, точно защото големите разходи са еднакви независимо дали се продава тук или в Полша.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот tailor » Вто Дек 13, 2005 8:15 pm

[quote="novice"]

В Бг не знам къде.А човекът си беше написал, че е от Щатите и в момента е тук за кратко или нещо от сорта.
[/quote]
novice, ако си серьозен?! - 20% отстъпка при капариране на какъвто и да е TREK до края на януари!
Аватар
tailor

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 13, 2005 11:08 pm

Доста сериозно предложение...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот novice » Пет Дек 23, 2005 9:48 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]В България от едно време насам цените са европейски, а заплатите - като в Близкия Изток - в това ми е проблемът![/quote]

Ехаа, как обичам нЕкой да се изпъчи и да изкЪка нещо от този род... Абе, аланкоолу, като срещаш проблеми в България, иди в Близкия Изток бе! Там цените отговарят на заплатите. [i]Еуементарно, науи?!?[/i]

[/quote]

Нема какво да ми се репчиш, като селянин!И не ми казвай къде да ходя, защото това е най-малко твой проблем.Там може да не отговарят, но в Щатите и в западна Европа отговарят, ясно?А след като се стремим към тях, ще трябва и при нас да започнат да си пасват едни на други.
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Admin » Съб Дек 24, 2005 12:42 am

Бе тия неща не стават само с трябване :DТова първо. Второ, не знам защо точно по този начин трябваше да възобновяваш темата, ама щом си решил... И трето, има над какво да се замислиш от репликата на TOYAGA, която пък бе предизвикана от твоето твърде неточно обощение...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот novice » Съб Дек 24, 2005 1:28 am

Ами реших да я възобновя така, защото не съм от хората, които като ги ударят по едната буза, си дават и другата.А ако TOYAGA си мисли, че със посташките изцепки из форума, като горната, е много интересен, е в дълбока грешка!
Не виждам кое му е неточно на твърдението ми - нима не е истина, че в западния свят, към който между впрочем и ние се стремим, има баланс на приходите и разходите?!?
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Admin » Съб Дек 24, 2005 3:18 pm

Истина е, но не е истина, че в България всички са бадни и доходите на всички не съответстват на цените. Има и хора, които печелят добре, надявам се, че TOYAGA е сред тях и съм сигурен, че това не му е коствало никак малко усилия. Затова за мен не е чудно, че му е неприятно общи твърдения и обобщения като твоите да слагат хора като него в един кюп с някакво мнозинство. Между другото, "селското" му изрепчване може да даде повод за доста сериозни разсъждения, но теняма как да не засегнат състоянието на обществото ни, манталитета и цял куп други такива въпроси, обсъждането на които знаем до какво води, затова не смятам го подхващам отново. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот GECKO » Съб Дек 24, 2005 3:59 pm

[quote="novice"]

... защото не съм от хората, които като ги ударят по едната буза, си дават и другата...[/quote]

Явно не си запознат с Уин Чун, колкото до великия :offtopic: мога да кажа само, че в тази България която всички плюят има повече от достатъчно възможности за реализация с прекрасно заплащане (аз принципно съм песимист д'ге) та спора се поддържа от хора които ги мързи да работят а искат да имат пари - да ама не!!! Точно защото "влизаме" в Европа трябва да се научиме да работиме като европейци, който успее си просперира който не си намира подходящо кашонче и се нанася.

Не мога само да си обясня защо тази тема, която иначе е с добра идея бива омърсена с тия глупости, мога да предложа да се изтрият но... абе к'во значение има вече почнах да съжелявам, че си загубих времето да пиша вместо да си окрася елхата! Ае :peace: и весели празници
Аватар
GECKO

Мнениеот PtD » Съб Дек 24, 2005 6:51 pm

[quote="GECKO"]

Точно защото "влизаме" в Европа трябва да се научиме да работиме като европейци...
[/quote]

Сигурно се шегуваш? Бил съм насам-натам из Европа и смея да твърдя, че що се отнася до упражняването на труд, нещата са както тук, че в някои отношения и по-зле. Голяма част от служителите симулират труд, ама като истински актьори, направо да повярваш, а резултати - нищожни.

Това да работиш на 2, на 3 места? Да бе! Да работиш по 12-14 часа на ден? Свърши ли работния ден си взимат шапката и кой откъде е. Иначе профсъюзите ще разсипят работодателя!

Имаше един път в Сблъсък "Мит ли е трудолюбието на българина?". Не е мит. Дай точни изисквания и добра заплата и работим, та пушек се вдига. Съвсем доскоро имаше период в който работех по 80 часа на седмица. Не защото някой ме кара насила.

Та Европа има да ни догонва в някои отношения.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mih » Съб Дек 24, 2005 7:26 pm

факт.
западните общества са разглезени на тема труд в сравнение с нас (освен може би Германия).
аз на последната си работа изработвах около десетина пъти повече, отколкото ако същата работа се работи на "Запад" от "западняк", при това го правех за по-малко пари, отколкото се плаща там, а работех за английска фирма. Ама нали за стандарта на България кинтите си бяха доста, та се понасяше... Е, до време...
А като се има предвид, че заплатите в София са доста по-различни от тези в останалата част на страната...
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот novice » Съб Дек 24, 2005 10:40 pm

Еми факт е, че българинът може да работи много, но като му плащат.За какво да ставаш вишист и да си скъсваш за*ника да учиш, като после ти дават 250лв., колкото дават и на неквалифициран персонал?!?
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Shady™ » Нед Дек 25, 2005 10:48 am

[quote="novice"]

Еми факт е, че българинът може да работи много, но като му плащат.За какво да ставаш вишист и да си скъсваш за*ника да учиш, като после ти дават 250лв., колкото дават и на неквалифициран персонал?!?
[/quote]
:thumbu:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Openeye » Сря Дек 28, 2005 11:00 pm

[quote="novice"]

[/quote]

Висшиста рано или късно все пак може и да има своя шанс да получи нещо повече, като работа и доходи. Заради висшето.
Докато неквалифицирания персонал си остава винаги такъв... т.е. на 250 лева.

Някой беше кзал, че: "Шанса е на страната на подготвения...."
Ride Out Of The Ordinary
Аватар
Openeye

Рейтинг: 1200

Мнениеот shaggy86 » Сря Дек 28, 2005 11:13 pm

[quote="mih"]

факт.
западните общества са разглезени на тема труд в сравнение с нас (освен може би Германия)
[/quote]

повечето държавни служби на милите немци работят от 12 до 14 или от 10 до 12
има закон(защитаващ конкуренцията) който забранява дасе работи в неделя и след 20 вечерта освен ако не искаш да ти съдерат задника от данъци :agree:
то ако го нямаше турците щяха да работят денонощно...:angel:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Предишна

Назад към Архив