grip 124 vs ram ht.one

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

grip 124 vs ram ht.one

Мнениеот radostinVn » Сря Юни 03, 2015 7:45 pm

здравейте взех си кросс грип 124 за 630 лв но малко не съм доволен от движението от време на време ми прескача а ми смениха касета и средно движение но пак се получава така рядко доста но го има
и се чудех дали да го махна и да си взема рам ht.one 850 lv с дискови спирачки
което ще ме вътре с 400 лв защото мога да го продам мойто за 400 някъде макар и да е на 1 месец
та въпроса ми е кое би било по добре да си карам мойто и след време да му напрая 1 ъпдаит на вилката и движението общо за към 400-500 лв
или да мина на рама
radostinVn

Рейтинг: 1160

Re: grip 124 vs ram ht.one

Мнениеот kobso1245 » Сря Юни 03, 2015 8:38 pm

Ъъъъ да си ползваш гаранцията?
Не е нормално да го прави това, а и като си имаш гаранция-ползвай си я..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот radostinVn » Сря Юни 03, 2015 8:50 pm

kobso1245 написа:Ъъъъ да си ползваш гаранцията?
Не е нормално да го прави това, а и като си имаш гаранция-ползвай си я..

прав си ползвах я и пак не се оправи ,ще отида просто ми писна да се занимавам с тея хора с 300 зора и писане до кросс успях да ги накарам да сменят курбел и касета и пак така прави....нямам нерви вече,,,
radostinVn

Мнениеот kobso1245 » Сря Юни 03, 2015 9:00 pm

А ти първо занесе ли го при техния сервиз(или оттам, откъдето си го взел), за да се види дали наистина е от това проблемът?
Принципно както чета Крос си имат доста стабилна гаранционна поддръжка(и аз карам Крос, но съм я ползвал само веднъж просто защото сервизът им е на г/д 10км от нас, а на 500м пък има друг сервиз и често там си го нося, че е по-близко :д), та ако наистина е от това не би трябвало да имаш проблеми, ама щом не се е оправило може и да не е просто това проблемът...
пс: На вуйчо ми на велосипеда прескачаше при набиране понякога(като го натисне повече), оказа се просто кофти настройка на дерайлъора(а той се беше засилил за нова касета...), може и тук това да е проблемът...
kobso1245

Мнениеот yohan » Сря Юни 03, 2015 9:01 pm

Като за начало слагай тук там по някоя запетая и точка поне! :eyebrow: А относно въпроса ти трябва да си знаеш правата при рекламация.Ако даден дефект не бъде отстранен след ремонт са длъжни да сменят продукта,който си закупил.Само трябва да се провери при колелата как седи въпроса.Прочети си гаранционните условия.
Няколко теми преди твоята имаше една,в която едно момче беше супер доволен гаранционното обслужване от Крос,а пък друг беше нахранил яко Рам,че отказали да му сменят нова дефектирала главина.Така,че си търси правата докрай! :smash:
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Мнениеот radostinVn » Сря Юни 03, 2015 9:07 pm

аз от КРосс съм доволен когато им писах човека ми се обади на другия ден и оправи нещата с магазина
сега искам да кажа,че тва се получава при набиране ,можеби тук грешката е при настроитката.
но от Кросс компанията съм супер доволен ,човека си ми прати 2 те части веднага просто явно е в настроиката .....но механика от магазина ми прави настроика близо 6-7 пъти вече....на предния дерейльор....
radostinVn

Мнениеот kobso1245 » Сря Юни 03, 2015 9:11 pm

Wuuut? Те така ли процедират вече?
Ся ще има пиша да ми пратят някви части и на мен(тва в кръга на шегата :Д)
Най-вероятно който ти ги е слагал не ти е настроил като цяло скоростите като хората. Носиш го пак да ти ги настроят като хората и би трябвало да се оправи, ако не..нямам идея.
kobso1245

Мнениеот joroblob » Сря Юни 03, 2015 9:27 pm

Никакъв смисъл от смяната, само ще се набуташ излишно. И за мен както и колегите по горе ти писаха, проблема е в настройките, но според мен на задния дерайльор. Случва се понякога и командите да дават проблем.
joroblob

Рейтинг: 1320

Мнениеот Vorac » Чет Юни 04, 2015 9:52 am

kobso1245 написа:Wuuut? Те така ли процедират вече?

Искам и аз :Д

Или е настройка, или това "напъване" представлява голям венец отпред, най-малък венец отзад, изправяш се на педалите, дърпаш кормилото и натискаш смело. По принцип би трябвло дори при такива обстоятелства нови части да не прескачат, но все пак това си е извън екплоатационните условия както на велосипеда, така и на коленете на велосипедиста (ака "Gross abuse of the product").
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот radostinVn » Чет Юни 04, 2015 12:34 pm

Vorac написа:
kobso1245 написа:Wuuut? Те така ли процедират вече?

Или е настройка, или това "напъване" представлява голям венец отпред, най-малък венец отзад, изправяш се на педалите, дърпаш кормилото и натискаш смело. По принцип би трябвло дори при такива обстоятелства нови части да не прескачат, но все пак това си е извън екплоатационните условия както на велосипеда, така и на коленете на велосипедиста (ака "Gross abuse of the product").

ми мисля ,че точно както ти го описваш се получава на голям венец отпред и малък отзад ,но понякога така става и на средния
radostinVn

Мнениеот kobso1245 » Чет Юни 04, 2015 3:06 pm

Vorac написа:

И тук идва въпросът защо някой би карал така...
Освен да те мързи да смениш скоростта на по-ниска и да се мъчиш така друга причина не виждам... Кой знае.
Според мен си е просто кофти настройка, ама трябва да се види, за да е сигурно...
kobso1245

Назад към Продукти за крос-кънтри