Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте, скоро купих един Скот Монтана внесен от автоджамбазин от Германия. Всичко е наред, но задния обтегач работи на обратно. По-точно казано, когато жилото се натяга, веригата се мести към най-малките зъбчатки. Обтегача е Shimano DeoreLX (виж прикачената снимка). Това нормално ли е, или нещо е пипана пружината в по него?
Тази серия LX има вариант с "обратно дърпане", или "low-normal" както го наричат от Shimano. Означава точно това - че пружината избутва дерайльора към по-голямо венче / по-лека предавка. Не е проблем, направено е да работи по този начин. Или свикваш, или си купуваш "top-normal" дерайльор.
"джамбаз" разговорно се използва за "крадец".
Последна промяна marsa на Пет Юни 12, 2015 2:58 pm, променена общо 1 път
Напълно нормално е, както и при хората от време на време изскачат обратни Сериозно, шимано правят и обтегачи с обратна пружина, карал съм такъв, и за няколко часа не можах да му свикна като хората. Ако на теб не ти е проблем си го карай с кеф.
Там е проблема и при мен, че не мога да му свикна. Карам колелото често, но ако все пак свикна и след това сменя колелото с нормален обтегач ... пак трябва да отвиквам. Тъпа работа!
marsa написа:"джамбаз" разговорно се използва за "крадец".
Знам от турчин, че думата означава "търговец"
Хаха, това сигурно ти го е казал докато ти продава нещо? И аз имам един комшия турчин "търговец", носи с бусовете "стоки" от Германия, но все без документи, телефоните без зарядни, сеш' се, търговец..