XC гуми

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

XC гуми

Мнениеот Amidala » Вто Юни 16, 2015 7:10 pm

Здравейте,

Искам да попитам, ако някой от вас има конкретни впечатления за тези модели гуми. Теренът, по който биха се карали е от сорта на Витоша 100.

По ваше мнение, кой модел е оптималния избор (2,10, 2,25):

1) Nobby Nic
2) Rocket Ron
3) Racing Ralph

Има опции PaceStar, GateStar - това какво ще рече?

И накрая, на колко си помпите гумите?
Amidala

Рейтинг: 1185

Re: XC гуми

Мнениеот bushonez » Вто Юни 16, 2015 11:08 pm

Здравей,

В момента карам с гуми Schwalbe Nobby Nic 2.25 и честно да ти кажа съм доста доволен от тях въпреки, че бях доста скептично настроен. Спокойно можеш да разчиташ на всякакъв терен - асфалт, пясък, камъни, чакъл, трева, кал и т.н. Просто си лягаш на завоите като пич и даваш газ :) . Единствено ми се струва, че малко бързо се търкат, ама какво да се прави, живот майка :)

Предишните ми гуми бяха Maxxis Larsen TT 2.35 и само суперлативи мога да кажа. Карал съм ги доста сериозно по всякакав терен - главно в района на НЦ Централен Балкан и издържаха доста дълго (2,5 сезона).

Лично аз бих си взел Максис-а , но тъй като Швалбето ги получих като подарък и останах с доста добри впечатления, мога да те уверя, че няма да сбъркаш.

Весело :)
bushonez

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vertigo » Сря Юни 17, 2015 6:16 am

Карал съм и Рон 2.25 - 510гр - (в момента съм с тях) и Ралф - 2.25 - 535гр (миналите ми) и като возия и скорост (мое усещане, нямам вело комютър) - Ралф ми допадат повече. Много стабилна гума. Също така виждал съм, че доста хора и производители обичат да комбинират Ралф отзад и Ник отпред, така, че можеш да обмислиш и този вариант ако си на пазара за гуми.

Според производителя май също Ралф са "по-бързи", така че за Витоша 100 или като цяло ХС май клоня към Ралф - БЕЗ да съм карал Ник все пак...

http://www.schwalbetires.com/bike_tires/off-road_tires/racing_ralph_425
http://www.schwalbetires.com/bike_tires/off-road_tires/rocket_ron438

Относно налягането, то си е лично предпочитание и дали караш с вътрешна или без. Без можеш да караш на по ниско налягане, но трябва да имаш съвместими гуми и капли (шини). Аз карам на 35psi задната и 30 предна, но това е и щото така ми е удобно и съм тежък.
Vertigo

Рейтинг: 1200

Мнениеот zImage » Сря Юни 17, 2015 7:12 am

Тази година минах изкачването (и съответно спускане обратно) на връх Ботев, както и обиколката на Витоша със Scwhalbe Thunder Burt 29 x 2.1" (Evo, SnakeSkin, TL-Easy) отзад и се държат съвсем задоволително като сцепление. Със сигурност приплъзват малко повече от Schwalbe Racing Ralph или Continental RaceKing с които също съм карал за задна, но поне за тази категория терени при тези метеорологични условия никакъв проблем.

За отпред е добре нещо малко по-сериозно да се сложи – минимум Schwalbe Rocket Ron.
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот Absimuto » Съб Юни 20, 2015 11:30 am

Карал съм и с трите гуми, една година с racing ralph и на двете, после с nobby nic отпред и rocket ron отзад. Нобито е много добра предна гума с добро сцепление. Не съм я пукал за една година, нито се е пързаляла. Много мразя да ми се хлъзне предната гума, почти винаги падам. Ако ми се хлъзне задната дрифтя :D Затова и си взех рокет рона, гонех тегло да се върти лесно, но съм я пукал няколко пъти. Ралфа лично за мен като усещане е някъде посредата между нобито и ракетата. За помпенето, когато карам по черно ги правя 2.8 атмосфери ако съм на бензиностанция иначе изпускам на око :) За града карам 3.2-3.5 но това си е лично предпочитание, както и за налягането по черно. Пробвай и виж баланса между комфорт и скорст - по твърди гуми=по-бързи, но усещаш повече дребните камъчета; по-меки гуми=по удобно за задника, но по-бавни.
Absimuto

Рейтинг: 1240

Мнениеот bigjoe » Сря Юни 24, 2015 10:13 am

Аз карам отпред с Ardent 2.25 и Conti X-King 2.2 отзад, комфорта е добър, а лимита на сцеплението още не съм го намерил. Ардента има голям балон и седи супер отпред, контивевтала е бърза гума с добро сцепление, но понеже е от ентивтиния и се търка бързо - като eвтиното schwalbe. Maxxis за мен са най - добрите гуми откъм цена/качество - никакви проблеми с тях. Иначе ако си решил schwalbe - Nobby отпред и Ralf отзад - добър компромис за скорост/стабилност.Не взимай гума под 2.2, ако не караш много на асфалт.
bigjoe

Рейтинг: 1230

Назад към Продукти за крос-кънтри