Помощ за избор на ротори за AVID DB1

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на ротори за AVID DB1

Мнениеот slav_j » Сря Юни 24, 2015 6:35 am

Здравейте, карам RAM HD1, моделът е от преди 4-5години.
Сега реших да сменя v-break-a с хидравлични спирачки, започнах да карам повече из планини и пътеки.
Видях че новите HD1 са с този модел спирачки и реших и аз да си купя такива. Въпросът ми е, мога ли да сложа два ротора от 180мм и трябва ли да купувам някакви преходници, за да фитната рамката, вилката, апаратите и дисковете.

Благодаря предварително.
slav_j

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за избор на ротори за AVID DB1

Мнениеот jungleraver » Сря Юни 24, 2015 10:04 am

Здрасти,

Изобщо главините ти за диск ли са, защото ако не са, трябва да смениш първо тях?
Преходници за апаратите също ще ти трябват, но първо виж какво идва в комплект със спирачките, преходниците са различни за различните диаметри дискове.
Самите дискове имат два стандарта за закрепяне към главината - 6 болта или център-лок, така че трябва да съобразиш и това.
Дай да изясним тези неща, пък после ще продължим нататък.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Re: Помощ за избор на ротори за AVID DB1

Мнениеот slav_j » Сря Юни 24, 2015 11:09 am

Така, главината на предната гума ми е с място за дискова спирачка и е от типа с 6 дупки.
Така си поръчах колелото. Въпреки че е с v-brake. Предполагах че ще се стигне до тук, ще си сменям само задната главина, мисля да е със същия тип от тези с 6 дупки. Вилката ми е Rock Shox dart 2, а рамката е HT ONE.
slav_j

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум