1. То хубаво благодариш, н с този въпрос много мнения няма да има, щото като го чете човек ще си помисли, че си се нафиркал или напушил

.
2. Хайде малко по-последователно, например: "Аз съм 1.75 см и тежа 110 кг. търся си подходящ за мен велосипед, който да ме издържи и който да карам по ................. /тук е най-важното, ако не се сещаш - асфалтови пътища, в града, по черни пътища, в планината/"
3. Да не се саморекламирам, но виж и тази тема -
viewtopic.php?f=30&t=175551 за основните насоки.
4. Иначе по същество за колчето ще ти кажа, че има различно дълги и колко межеш да го вадиш зависи от дължината, която остава в рамката, за твърдак - такъв е велросипед без заден амортисьор, а пълен твърдак е такъв и без амортисьорна вилка, алеминиеви рамки има и при трите вида велосипеди.
Друсането е относително нещо и зависи от настилка, седалка, гуми, дръжки на кормилото и други неща.
Седалката и д-то също са въпрос на свикване и анатомия.
Хибридите стават за асфалт, паваж и сравнително равни черни пътища, но за твоето тегло не съм сигурен.
От посочените по-горе мога да ти препоръчам последния изброен от теб, заради здравата рамка и размера на каплите, но при резервата, че не си казал къде и как ще се кара.