Колело за спускане. DH предимно

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело за спускане. DH предимно

Мнениеот fR0NTEz » Нед Юли 19, 2015 9:42 pm

Кажете си мненията за някое хубаво колело за DH (лек).
Бюджет от някъде 800-900 лева.
Сега съм хвърлил погледна на една рамка.
OLX линк към рамка
OLX линк към вилка
OLX линк към вилка2
VELOSIPED.BG спирачки [предна]
VELOSIPED.BG спирачки [задна]
SCREAMBIKES Лапа
SCREAMBIKES Преден дерайльор
SCREAMBIKES Заден дерайльор
SCREAMBIKES Кормило
SCREAMBIKES Команди
SCREAMBIKES Верига
Седалка + колче от старото колело ще си ги зема. Ако нещо липсва ми кажете. На 15 съм висок съм доста :smash: :D
Търся лек тип колело по-натам ще минавам към по-голям клас колело. Сега съм с DRAG THE BOMB с онази китайска вилка Zoom 360 gordo там какво беше. :crazy:
fR0NTEz

Рейтинг: 1200

Re: Колело за спускане. DH предимно

Мнениеот creapfog » Нед Юли 19, 2015 11:00 pm

Според мен щом си отделил 800 може да се наложи да заделиш още малко ,защото все пак дори и да ти е прохождащ велосипед ще е добре да е боен!
1 - рамката е абсолютен шит ,на времето и аз замалко да се излъжа с подобна ,дори може и същата да е била :rofl:
щом държиш да е леко c1 ,но според зависи е каква вилка ще сложиш.А нещо което все пак би ти свършило работа за дълга експлоатация dartmoor hornet (дори и phantom) независимо коя година пак ще е по здрава от този апогей.Други алтернативи според мен са dmr и NS bitch ,но е в ценови диапазон 300-400лева (според зависи).

2 - тази вилка доколкото прочетох е не изправна и ще се наложи смяна/ремонт
Щом казваш лек дх защо ти е този ход :dontknow: в комбинация с тези рамки не че няма и сполучливи ,ама до кога ...
Другото е че за тези пари само половината ще отидат за по-читава вилка.А е хубаво да обърнеш внимание на задвижването и спирачките.
Друго ,че щом искаш нещо леко защо тези боксери забога? вземи нещо 140-160 и ще заспи.

3 - За спирачките ,ако тежиш към 40-50 кила смятам ,че ще вършат работа .Аз лично пък и съм чела доста отзиви за шмано ,лесна поддръжка и определено имат спирачна сила друг е въпроса ,че нямам преки наблюдения от тректо освен от форума.

4 - Лапата е хубава ,но според мен може да намериш по-добро решение ,като купиш 2ра ръка и с това заделиш някой лев за спирачките и задвижването. Алтернатива е труватив хъсевелт аз карам с такава и е доста здрава поне за сега :D

5 - Такова нещо като преден дерайльор не ти е нужно ,предполагам ще си с 1 плоча а не 2-3 ,защото не ти е нужно.За тази цел ако искаш да минеш тънко водач prowheel и всичко е ток .. донякъде :D

6 - От тази страна на шимано аз съм супер не доволна имах ужастни проблеми със същия дерайльор ,но от както смених с ниския клас на срам x3 нямам проблем

7 - За кормилото нямам преки впечатления ще оставя друг да допълни по - обстойно ,а аз веднага бих ти предложила fireeye или kore

Смятам че изпускаш доста неща като едно от най важните и то е средното движение.Тук ще кажа ,че аз жестоко сбърках и затова сега си патя с това което си сглобих и по-точно ,че не отделих никакви пари за средно курбели оптегач и верига и определено въртенето е малко кофти,но пък за това отделих за страхотни спирачки и не съжалявам изобщо.
Друго шини главини спици ако ще се мяташ по-добре недей да минаваш тънко ,съвета ми е да изчакаш за другия сезон ,защото след 2-3 месеца във форума ще почнат да валят оферти и съответно ще намериш нещо качествено за по малко пари.

Извода от всичко е или намери някое цяло колело ц1 ,колкото да проходиш.Или просто събери още малко ,чети ,рови ,наблюдавай и следи за оферти.

viewtopic.php?f=30&t=175551 и все пак да натретя чети форума ще се ориентираш най-добре какво да купиш.
creapfog

Рейтинг: 1165

Мнениеот kobso1245 » Пон Юли 20, 2015 12:36 am

Извода от всичко е или намери някое цяло колело ц1 ,колкото да проходиш.

Подкрепям с 2 ръце. За тия пари сглобяване на части не си е хич на оферта, освен ако не се хванеш и не събираш 2-3-4 месеца части от форума или ибей. Ама тогава тамън ще го събереш и ще свърши сезона, и ще излезнат такива оферти...
Таа и според мен си е най-добре да търсиш втора ръка, като предварително попрочетеш малко, за да знаеш какво да търсиш все пак(ако имаш приятел, който е по-навътре с нещата-идеално).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот fR0NTEz » Пон Юли 20, 2015 9:13 am

Благодаря за помощта.
Ама казват че C1 чупила доста рамката отпред.
Също така какво ще кажете за това OLX link.
Сега намерих и това нещо OLX link
fR0NTEz

Мнениеот kobso1245 » Пон Юли 20, 2015 10:28 am

Второто е само рамка(надявам се да си видял), а първото си е ентри левъл мазало...
Иначе всичко се чупи, просто с твоя бюджет няма какво що-годе читаво нещо да си вземеш...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот creapfog » Пон Юли 20, 2015 11:13 am

fR0NTEz написа:Благодаря за помощта.
Ама казват че C1 чупила доста рамката отпред.
Също така какво ще кажете за това OLX link.
Сега намерих и това нещо OLX link

'Чупи се отпред заради неправилната експлоатация най-вече с двукорни извращения.Ако намериш някой с оригиналната окомплектовка би трябвало да ти свърши работа до някакво време... дадох ти други алтернативи на здрава рамка..
Блокхеда не си заслужава отникъде ,а да неговорим за мекицата -----------> viewtopic.php?f=30&t=80672 и пак да кажа чети форууумааа!!!!
creapfog

Рейтинг: 1165

Мнениеот fR0NTEz » Пон Юли 20, 2015 11:04 pm

Май ще е C1, а по-натам ще зимам друго по-хубаво колело.

Ако намера някое по-хубаво ще питам тук че аз много не разбирам.

А тази вилка http://olx.bg/ad/rock-shox-boxxer-2012- ... 96e963bce4 колко пари е оргинален ботуш и ако карам с този дето е сега ще се повреди ли вилката ?

Тази рамка добра ли е за лек dh/fr . http://walkmaner.snimka.bg/sports/orang ... 2.35555488 Ще сложа 200mm или 140-160. HELPPPP meh
fR0NTEz

Мнениеот fR0NTEz » Чет Юли 23, 2015 3:01 pm

fR0NTEz

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд