Маркирани МТБ маршрути и трасета в ПП "Витоша"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Маркирани МТБ маршрути и трасета в ПП "Витоша"

Мнениеот Admin » Нед Мар 23, 2014 12:10 am

Според написаното от организаторите ще има. Ако правилно съм го разбрал, новият маршрут от Ярема ще се спуска към пътя за с. Плана и по него ще излиза при ханче "Брезите".
Иначе, ако някой не е видял, вече започнах публикуването и на отделните маршрути - точно с Обиколката на Витоша. Там в описанието е обяснено къде маркираният се различава от състезателния:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... s-obikolka
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот capola » Нед Мар 23, 2014 5:00 pm

Може би не е тук мястото, но някой засичал ли е колко километра от Витоша 100 е по асфалт?
Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Мнениеот Zuk » Пон Май 26, 2014 9:30 pm

И аз не знам дали е тук мястото, но искам да споделя впечетления от вчерашното ми каране по маршрута. Не знам колко е асфалт, но останалото е предимно яка кал. Просто тази година, при тези валежи, трасето не е особено подходящо за момента. Не знам до колко ще се промени обстановката до състезанието.

Не знам дали и до колко правилно ще бъда разбран, не се глезя, просто има далеч по-приятни за каране маршрути в момента. Витоша 100 по-добре ще е август.

Ето и едно леко недоразумение - тук явно има опит да се удължи малко маршрута, но собстеника на ливадата е решил, че ще я прави нива.
Изображение

А това мостче да се надяваме, че ще издържи още около 1000 души да минат на състезанието по него.

Изображение

Но иначе новата маркировка е супер! Не се налага да се взираш в 40 годишни табелки, на които не е останало нищо освен ръжда.
Последна промяна Zuk на Пон Май 26, 2014 9:52 pm, променена общо 3 пъти
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Мнениеот MartinBG » Пон Май 26, 2014 9:43 pm

capola написа:Може би не е тук мястото, но някой засичал ли е колко километра от Витоша 100 е по асфалт?

По груби сметки около 35км, или около 1/3
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Admin » Вто Май 27, 2014 2:28 pm

За разораната нива и аз научих онзиден. Преди нея пътят се разделя на две - по-старият минава покрай една горичка, по-новият, който се ползваше за състезанието, се изкачваше по-поляната. Предполагам, че по-бързо изсъхва калта по него, затова е станал основен. Сега обаче явно е станал на нива...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MartinBG » Вто Май 27, 2014 4:02 pm

Да, неприятно ме изненанда и мен в събота, още повече, че изораният път се вижда едва когато се изкачиш до него.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Yavkata » Пет Май 30, 2014 7:41 am

За мостчето не се плашете. Издържало е толкова десетилетия, че баш сега ли ще падне :D Ако времето се позадържи такова, май се очаква римейк на есенната Обиколка от 2009 (кал и гняс), но поне няма да е жега.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот kotseto » Пон Авг 03, 2015 9:04 am

Опитах се да постна като коментар под маршрута, но не се получи, така че пускам тук.

Както написаха по-рано в тази тема по маршрута Бояна-Драгалевци-Бояна има няколко обърнати табели. Карах по маршрута често, но тази година за първи път се качих вчера.

След като се отклоним от Обиколната и продължим нагоре и надясно (4.1 км), достигаме и пресичаме пътя за Алеко (4.5 км). Табелата там сочи нагоре по пътя, към Алеко, а не в правилната посока, по пътека, водеща към серпентините на Драгалевския манастир! Опитах се да обърна табелата но беше закована.

Две мои познати момичета се бяха загубили заради тази табела преди месец, тогава се чудех как ми обясняват, че са вървели нагоре по пътя, вече разбрах защо...

Линк към маршрута:
http://mtb-bg.com/index.php/trails/gpst ... tes-boyana

Някой да има координати на хората от парка които отговарят за маркировката? Ще пиша на ПП Витоша по официалната поща, надявам се да не потъне в нечия пощенска кутия.
kotseto

Рейтинг: 1380

Мнениеот Admin » Пон Авг 03, 2015 11:47 am

Моля, който кара по-редовно по витошките маршрути, ако може, да сподели тук в тази тема къде има липсващи или повредени табели (поне за местата, за които знае със сигурност, че е имало, а сега няма) и аз ще предам тази информация към ПП Витоша. GPS координати на мястото или разстояние от началото на маршрута биха били много полезни, тогава дори няма да е нужно кой знае какво обяснение.
Аватар
Admin

Мнениеот Yash » Пон Авг 03, 2015 7:28 pm

Почти всички табели по пътеката Бояна - Железница не показват правилните посоки. Най-фрапиращ е случаят при заслона на Симеоновските езера. Табелата, указваща посоката за Железница, сочи към задънена пътека, която води към урвата на реката.

Отделно безумието всички табели са написани в една посока - сочеща наляво. И тези, които указват, че трябва да се поеме надясно, са сложени с гръб към четящия.
Аватар
Yash

Рейтинг: 1980

Мнениеот Sartor » Вто Авг 04, 2015 1:22 pm

Yash написа:Почти всички табели по пътеката Бояна - Железница не показват правилните посоки. Най-фрапиращ е случаят при заслона на Симеоновските езера. Табелата, указваща посоката за Железница, сочи към задънена пътека, която води към урвата на реката.

Отделно безумието всички табели са написани в една посока - сочеща наляво. И тези, които указват, че трябва да се поеме надясно, са сложени с гръб към четящия.

Това ми се струва, че е дело на дядовците и бабите разбойници, които не долюбват хвърчащите колоездачи. :crazy:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот floydogi » Вто Авг 04, 2015 4:49 pm

Днес видях, че и на Белата вода табелката липсва.
floydogi

Рейтинг: 1260

Мнениеот kotseto » Пон Авг 17, 2015 2:43 pm

ПП Витоша написа:Благодарим Ви, че се обърнахте към нас с информация за заблуждаваща маркировка по посочения от Вас веломаршрут. За голямо съжаление, и въпреки усилията на ДПП Витоша, табелите маркиращи велотрасетата много често биват повреждани, премахвани и тн. от недоброжелатели, като в някои от случаите частично премахнатиte табели част от маркировката, биват допълнително прикрепвани от случайни туристи, които са ги забелязали, но не винаги в правилната посока. Най - вероятно и случая, който Вие описвате е от подобно естество. Служители на ДПП Витоша, периодично обхождат влотрасетата, и се стараят да следят за подобни неточности.

Посочените от вас табели ще бъдат проверени в най-кратки срокове и посоката им ще бъде сменена с правилната.

Отговориха ми преди седмица, надявам се скоро наистина да се оправят нещата (или вече да са оправени) :) След тази случка се позагледах повече къде има табели и за съжаление и на други места има нужда от поддържка на маркировката.

Примерно не знам как е бил маркиран участъка от Витоша 100 между Бояна и Белята вода, но би следвало да има повечко табелки по пътя. Сега поне аз забелязах само една и то на място, където трудно бих се объркал. Като карам скоро пак ще се опитам да ги запиша, пък дано ги оправят и тях
kotseto

Рейтинг: 1380

Предишна

Назад към Общ форум