Cross GRX8 29'' или Sprint GTS 29''

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross GRX8 29'' или Sprint GTS 29''

Мнениеот lilly_mk » Пет Авг 07, 2015 10:05 pm

Здравейте пичове и мацки ! Реших да си купя нов байк, защото този много остаря, спирачките отказват, колкото и да ги стягам, амортесьора и той се откача, скоростите си превърта само, веригата му пада като е на ниска скорост или като ги сменям пак пада. Та това не е важно. Искам да си купя ново колело, но се чудя кое. Запалена съм доста, но пак искам съвет от някой който разбира повече от мен. Предложиха ми скутер и аз отказах, защото искам Mountain Bike. Спрях се на тези двете, само че GTS-а е Street до колкото знам а GRX-а е Mountain. В Пазарджик отидох до един магазин и ми казаха че Cross са по хубави от Sprint. Един приятел има GTS и е доволен. Но аз карам по агресивно от него. Висока съм около 160 см. и тежа 45 макс 46 кг. До колкото знам GRX-а е с по- твърда рамка и с по хубава окомплектовка от GTS-а, но тежи повече и струва повече. Моля Ви помогнете ми.

Ето и сайтовете от които ги разглеждах. П.С. тъй като в Пазарджик няма белия реших да си го поръчам по интернет или направо да отида до Пловдив. Но имам малко време. Чакам баща ми да се прибере. За да отидем.

Cross GRX8 29'' - http://www.sportdepot.bg/bg/product/cro ... e=cGFnZT02

Sprint GTS 29'' - http://maxcombike.com/en/bikes/sprint/m ... t-GTS-29_-
Аватар
lilly_mk

Рейтинг: 1200

Re: Cross GRX8 29'' или Sprint GTS 29''

Мнениеот donpeev » Съб Авг 08, 2015 8:05 am

Мислила ли си за 26' цола гуми.. 29 ще ти дойдат доста големи и ще се губиш в колелото.. Колкото и малък да е размера на рамката на 29' , то тя си е по голяма и висока от стандартните 26'. Карала ли си 29', не ти ли опира ''чатала'' в рамката..? Съветвам те да идеш в магазина и да мериш. Относно кое е по-добре - няма никакво значение и двете марки са сходни и имат готини моделчета - което ти хареса повече го грабвай.
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот pufa » Съб Авг 08, 2015 1:03 pm

Според мен Кроса, а относно това 26 или 29 твърдо си вземи 29. В началото на годината заедно с един колега си купихме колела. Аз взех Drag ZX4 TЕ 26", а той Drag 9r TE 29". Еми неговото се кара доста по-лесно, а има ли надолнище има адската инерция, не мога да го стигна...
Аватар
pufa

Рейтинг: 1180

Мнениеот lilly_mk » Съб Авг 08, 2015 8:44 pm

Един приятел си взе Sprint GTS 29'' еми какво да кажа.. Върви много.. Обаче проблем му е вилката.. днес скачахме еми какво да кажа.. Аз съм със старото той с GTS-а... И на моето вилката удари дъното ама нищо и няма само кормилото изкривих и сега не мога да карам на задна.. А на GTS-а вилката потъна до долу и щеше да я счупи.. Май GRX8 е по добрия избор обаче искам и някой където разбира повече да ми каже..
Аватар
lilly_mk

Мнениеот donpeev » Съб Авг 08, 2015 9:38 pm

Лили, за 600лв. не може да очакваш качествено колело с което да си скачаш и да му няма нищо.. за в града и парка става ама за повече... хубавите вилки почват от 600 евро..
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот lilly_mk » Съб Авг 08, 2015 11:49 pm

Казаха ми да си взема Ram HT One обаче не ми харесва.. И GRX-a до колкото знам е с добра окомплектовка за тези пари. Пък ако счупя вилката здраве да е ще купя нова. Мисля и да му сложа хидравлични спирачки. Ама ще трябва да почакам за другите спирачки. Може би сега ще взема някаква резервна вилка. И тази на GRX-a не е лоша. Ама как ще ходя в планината да го карам. Дано не се случи случка.
Аватар
lilly_mk

Мнениеот pufa » Нед Авг 09, 2015 12:02 am

GRX-a си е с хидравлични спирачки Shimano Br-355. Моят Drag също е с такива и за 1100км проблеми съм нямал ако изключим това, че веднъж ги прегрях на Rila ride or run. А като се има предвид тежа доста повече от теб (около 90кг с раницата).
Аватар
pufa

Рейтинг: 1180

Мнениеот lilly_mk » Нед Авг 09, 2015 2:57 pm

pufa написа:GRX-a си е с хидравлични спирачки Shimano Br-355. Моят Drag също е с такива и за 1100км проблеми съм нямал ако изключим това, че веднъж ги прегрях на Rila ride or run. А като се има предвид тежа доста повече от теб (около 90кг с раницата).

На мен ми казаха че не е с хидравлични. Явно не съм обърнала внимание :D
Аватар
lilly_mk

Назад към Общ форум