Back in business

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Back in business

Мнениеот Jacket » Пет Авг 07, 2015 9:57 pm

След почти 10 годишно отсъствие реших че е крайно време да почна пак да отделям време на любимия спорт :D. Тази седмица направих най-голямата крачка - оборудвах се със 1 брой Scott Genius LT 30.
Сега имам да наваксвам какво се е променило през това време относно маршрути, пътеки, лифтове, автобуси... А имам да свалям и едни 10-тина кила, които съм акумулирал през тоя голям период :erm:
Така че ще се виждаме отново по пътеките, малко остарели, малко помъдрели :8D:

П.С. ето го и скотчето:

Изображение
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Re: Back in business

Мнениеот Harka » Пет Авг 07, 2015 11:42 pm

А добре дошел отново. :)
10 кила не са чак толкова много...
Какво ти се кара след 10 години?
Аватар
Harka

Мнениеот Jacket » Съб Авг 08, 2015 6:46 am

В случая е важно какво ще мога да си позволя като време, иначе ми се кара всичко и навсякъде :) Вероятно няма скоро да изляза от пределите на Витоша, някакви еднодневни карания един път седмично. Мислех си тая седмица да разгрея с една обиколна Железница - Драгалевци защото хем ми се върти, хем не чак толкова в момента, защото още не съм съвсем във форма. Примерно Железница - Плана - Дяволския мост мисля че ще ми е в повече като въртене.
Разбрах, че има и някаква нова вело-пътека под обиколната, ще се пробвам да я открия и нея.
Преди се кефех да карам от Голи Връх към Бистрица и от Черни връх към копитото, обаче сега разбирам че няма вече Романски... някой качва ли се изобщо до Черни Връх вече?
Някакви промени по автобусите има ли?
Аватар
Jacket

Мнениеот boriss13 » Съб Авг 08, 2015 6:57 am

Има едни безплатни Лидълски АВТОБУСИ, които са си новост.Иначе до Черни връх - автобус до Алеко, и от там дранье на горе... :beer:
Jacket написа:Разбрах, че има и някаква нова вело-пътека под обиколната, ще се пробвам да я открия и нея.

Гледаш каквото е останало от ТОВА и би трябвало да я намериш.
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Harka » Съб Авг 08, 2015 11:55 am

Алеко - Бистрица за жалост не е това, което беше преди, или поне преди 3 години, когато съм я карал за последно. Паднали дървета, изровено, дори с данхил байк не беше особено приятно. Сега не знам как е, но подозирам, че няма да е по-добре. Някой има ли по-актуална информация?
Аватар
Harka

Мнениеот Jacket » Нед Авг 09, 2015 2:52 pm

Harka написа:Алеко - Бистрица за жалост не е това, което беше преди, или поне преди 3 години, когато съм я карал за последно. Паднали дървета, изровено, дори с данхил байк не беше особено приятно. Сега не знам как е, но подозирам, че няма да е по-добре. Някой има ли по-актуална информация?

Благодаря за инфото. Ще ми спести някое разочарование и времезагуба.

Днес хванах Лидълския (Благодаря @boriss13) в 8:20 за Железница и направих една лека разгрявка по обиколната до Драгалевци. Едно време я ловяхме от чешмата на Железница, сега ме изненада малко автобуса като отиде почти до Плана, но така е дори по-добре :) Видях и новите (поне за мен) маркировки за велосипедисти. Готино е, че над Драгалевци си има предупреждение за туристите.

Бях забравил за кефа, ще се радвам ако споделите кои са сега актуалните лежерни маршрути (разбирай с денивелация не по-голяма от горния) около София.

:beer:
Аватар
Jacket

Мнениеот connann » Нед Авг 09, 2015 7:21 pm

Ако на това хубаво колело му сложиш и един GPS ще можеш да си качваш тракове и да се изгубваш много по-качествено в планината :agree: Има вече много качени маршрути.
А още по яко е, ако те застигне нощта, да се прибираш "по уреди" :D

Изображение
Изображение
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот Admin » Нед Авг 09, 2015 8:22 pm

Добре дошъл отново! :D :beer:
Като се позиционирам за малко по-дълго в София (вероятно през есента), може да врътнем някой от старите маршрути заедно. Към Дяволския мост не съм карал повече от година... :banghead:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Нед Авг 09, 2015 8:35 pm

connann написа:Ако на това хубаво колело му сложиш и един GPS ще можеш да си качваш тракове и да се изгубваш много по-качествено в планината :agree: Има вече много качени маршрути.
А още по яко е, ако те застигне нощта, да се прибираш "по уреди" :D

От къде сваляш маршрутите? Аз гледах в http://gpsies.com, но е доста претъпкано и липсва система за ранкване, така че не мога да разбера кои са читавите, а пък да ги пробвам всичките няма как просто :)
П.С. това е Twinloc лостче нали?

Любо, с голям кеф :) Тъкмо ще разкажеш какво ново. Не че ще ни стигне времето, така че после ще трябва и бира да пием, но предполагам че няма да се дърпаш много :) Иначе за дяволския мост тоя Лилъдлския автобус направо се е утрепал, спестява бая излишно въртене по асфалта. Само за там е добре някой скоро минавал да каже как е, че съм го хващал толкова обрасло с коприви, че чак пътеката не се виждаше :)

Иначе ако някой ползва Strava, тъкмо се регнах.
Аватар
Jacket

Мнениеот connann » Нед Авг 09, 2015 9:14 pm

Маршрути с тракове има доста тук на сайта http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/gpstracks
Софтуер за преглед и обработка BaseCamp на Гармин http://adventures.garmin.com/en-US/
Безплатна карта за Гармин http://bgmountains.org/bg/maps/category/4-

В самия BaseCamp има бутон за търсене и подкатегория Adventures - там също има тракове по категории.

Да - Twinloc - Scott Genius 2010 :) , не виждам жилото за заключване на вилката на твоето, но за това пък имаш drop seatpost - нещо далеч по-полезно
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот Jacket » Пон Авг 10, 2015 8:56 am

Мерси, ще разгледам тази седмица повечко маршрутите.
Жилото лесно ще го сложа, но на самата вилка не работи компресията. Върти се, но няма ефект. Ще я закарам като остане малко време да я види някой. Идеи къде?
Аватар
Jacket

Мнениеот xargs » Вто Авг 11, 2015 9:01 pm

Казвай кога и да врътнем едно бързо Локорско. Да разкажеш за миналото, пък аз за настоящето :beer:
Аватар
xargs

Мнениеот Jacket » Сря Авг 12, 2015 8:57 pm

И тук ли се подвизаваш? :) Там до сега не съм карал, но нямаш проблеми, може другия уикенд, че тоя вече е нареден :)
Аватар
Jacket

Назад към Общ форум