Обиколка на яз. Голям Беглик

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Обиколка на яз. Голям Беглик

Мнениеот Admin » Чет Авг 13, 2015 6:43 am

Изображение
Това е третият маршрут, който направихме с Ram Bikes през лятото на 2014 г., докато обикаляхме в района на Доспат и най-вече около три родопски язовира. Маршрутите около Широка поляна и Доспат вече са публикувани, остана само този.
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... glika-tour
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Обиколка на яз. Голям Беглик

Мнениеот Slade » Нед Авг 16, 2015 6:14 pm

В района има още един приятен кръгов маршрут - в гората в близост до ДГС Беглика. Маршрутът минава през местността Карачумак, изкачва се до вр. Седлова поляна (1818м) и се спуска отново до стопанство Беглика (1530м). Дължината е около 20км. Миналата седмица го минах и ми хареса. По пътя хапнах доста горски ягоди и боровинки и поснимах, поради което темпото беше меко казано лежерно ;)
Препоръчвам го на всеки, който отива да покара в района на Батак-Беглика-Широка поляна. Кола може да се паркира спокойно в двора на Горското, което е и начална точка на маршрута.

Ето трак от Orux
2015-08-10 1508__20150810_1508.zip
(24.25 KiB) 64 пъти
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот Antares » Пон Авг 17, 2015 2:45 pm

Принципно в ония район има прекрасно маршрутче - Чатъма - Сърница. За пребиваващите в Чатъма спокойно се прави за един ден с връщане. Открих и една прекрасна, прекрасна горска пътечка, ама страхотен горски freeride, която не я видях в bgmountains картата - по черния път, подминаваш червената отбивка в гората и в ляво на черния път се пада, май имаше и беседка наблизо - зелена маркировка. Имаше си и табелка. Бях го записал на orux-а, но идея си нямам как да го изкарам или добавя към съществуващите маршрути...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Slade » Сря Авг 19, 2015 12:29 am

Да, за съжаление някои горски пътеки липсват в BGmountains, струва ми се, че в OFRM картата са отбелязани доста повече.
Аз също намерих една хубава пътека в гората с приятно спускане и технични участъци - може да се тръгне от стопанството при яз. Широка поляна към гората, минава се покрай връх Студенец и рекичката Батлъбоаз, свършва перпендикулярно на черния път, който опасва Голям Беглик - доста близо до асвалтовия път при отбивката за Чатъма. Трябва да се внимава със скоростта при пресичане на черния път, за да не се влезне във вратите на някоя преминаваща кола :dgrin:
Тази също я няма в BGmountains, но я има в OFRM.

Пътеката от Г.Беглик до Сърница съм я заглеждал на картата, но разстоянието ми се струваше доста, защото от моята позиция имах едни допълнителни 10км с колелото до началото й. Догодина с повече тренинг и по-бързо темпо ще я пробвам :)
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Назад към Общ форум