Lyrik RLR (RC2L) премахване на Floodgate

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Lyrik RLR (RC2L) премахване на Floodgate

Мнениеот Jacket » Нед Авг 16, 2015 10:54 pm

От известно време карам въпросната вилка. Модела RLR е къстъм за Scott, но реално си е RC2L с удължен ход и без външна настройка на компресията. Още от началото като се качих на нея забелязах че й липсва чувствителност към малки неравности. Вилката си е напълно обслужена и с налягането доста си поиграх. Проблема със сигурност идва от floodgate-a, защото по-големите препятствия ги изяжда.

Така като чета по чуждите форуми хората си решават този проблем като премахват floodgate-а изцяло. Има дори (официално) видео - http://pinkbike.com/video/146846/

Въпрос номер 1 - накой правил ли го е и как се усеща вилката след това?
Номер 2 - кой може да ми го направи и на мен, защото честно казано вече нямам мерак като едно време да ровя и да се цапам толкова :) съгласен съм и към сервиз да ме насочите, просто да е някой, който наистина е пипал там и знае какво прави :)
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Re: Lyrik RLR (RC2L) премахване на Floodgate

Мнениеот Jacket » Чет Сеп 03, 2015 8:18 pm

Оказа се че RLR модела е аналогичен на RC и компресията е била Motion Control. Поръчах си Mission Control DH (без floodgate) от eBay, вчера пристигна и веднага беше сложен. Отделно нивото на маслото ми беше доста ниско (около 30мм под началото на буталото на компресията. Доколкото разбрах трябва да покрива точното главата на буталото и има логика. Засега от няколко кръгчета мога да кажа че е доста различна вилка. Тепърва ще видим разликата в полеви условия де. Струва ми се че с LSC почти докрай и HSC с един-два клика се държи най-добре, не потъва толкова лесно а е доста по-отзивчива от преди на леки неравнотии. Дори ще пробвам да сваля налягането, защото я карам доста над препоръчителното заради потъването преди. С две думи доста се получи приятен ъпгрейд и сега си имам Lyrik RC2 DH :)
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик