Карам агресивно XC и мисля следващич сезон да минавам на АМ мекица но за сега това.
-трябва ми дерайльор(10ск) който да не трака при най малката неравност и да държи на известна степен аграрщина.
-читава верига(10ск)
-читава венец касета(10ск)
-и команда/и
-трябват ми спирачки които да се обслужват лесно и да знам че поне два три сезона ще ги карам без ядове. Сега съм с Shimano BR359 и макар че спират страхотно за парите си в града са страхотни ма в планината трябва да се внимава сериозно.
За движението съм се насочил към Шимано ХТ Shadow +.
За спирачките разглеждам варианти
Quad Dime Pro - имат настройки за който не са нужни инструменти но не намерих сайт или отзиви а цената е атрактивна, па и лостовете ми изглеждат грозни/неудобни. Ма ако са хубави спирачките ги взимам на момента.
Avid Elexir Trail 7 - четерибутални, уж трябва да са гот ма до колко...цената е им е много прилична като визия и ергономия ми допадат ма голяма част от хората които карат Avid не са доволни изодщо или са много доволни но вторите може и да не са карали с други. С доза съмнение постъпвам но поне уж са среден къмто висок клас мисля че поне са качествени. Настройките са само с инструменти...
Shimano XT - първият и най скъпият избор, но за сметка на това съм чувал много добри мнения и рядко отрицателно. Пробвах Деорето което изглежда подобно и бяха страхотни.
Кажете мнение, предпоръчайте спирачки или движение, предложете конфигурация. За движението и спирачките заделям по 300лв всяко(600лв общо).
Мерси предварително