Избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на колело

Мнениеот SAN » Пон Авг 24, 2015 9:15 pm

Здравейте! Решил съм да си купувам ново колело. Бюджетът ми е около 1200 лева и за това съм се насочил към твърдаците. Не искам да е втора ръка. Ще се кара ХС/АМ, няма да се жали много. ;) След преглеждане на пазара в момента съм се насочил към два модела:
Drag Hardy Pro - 1190 лева
http://dragbicycles.com/bg/bike/hardy-pro/
и
RAM HT2.1 - 1299 лева
http://bikelab.bg/velosiped-2014-ram-ht2-1-27-4752
Като гледам, компонентите на РАМА са една идея по-добри с изключение на спирачките, но според ДРАГ имам доживотна гаранция на рамката, което изглежда доста привлекателно, за разлика от 2-те години гаранция на РАМ. От друга страна не знам колко е сигурно, че биха уважили гаранцията в случай на някакъв проблем ?! :bigeyes: Също така, не знам, коя рамка е по-здрава. Като геометрия и двете колела са много сходни.
Бих се радвал ако някой е карал колелата и даде мнение. Благодаря за помощта! :beer:
SAN

Рейтинг: 1225

Re: Избор на колело

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Вто Авг 25, 2015 6:14 am

Спирачките на РАМа са жалко недоразумение изобщо не знам с какъв акъл слагат най нисък клас на колело среден клас. Мисля че и движението на Драга е по дoбро също.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот SAN » Вто Авг 25, 2015 11:05 pm

ЧестоНеадвкватен написа:Спирачките на РАМа са жалко недоразумение изобщо не знам с какъв акъл слагат най нисък клас на колело среден клас. Мисля че и движението на Драга е по дoбро също.

При ДРАГ ме притеснява това, че не пише нищо за главините и шините. Също и вилката, въпреки, че е с 20мм по-дълга от на РАМа. :crazy:
SAN

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Вто Авг 25, 2015 11:24 pm

Вилката хич не е зле аз съм Sprint Addicted с нея и беше много добре въпреки че не беше напомпана за мойто тегло. На РАМ като нищо да е по хубава, но и двете са въздушни просто едната стой зад голямо име което си идва и с предимствата. За шините и главините, главините да са нещо от рода аливио а шините са тежки. Аз карам със кросер и май същите главини около година и още не са се разлуфтили а шините макар и тежки са здрави, тук май пак предимството е за РАМ. Споделям опит а не давам предпоръки, надявам се някой по компатентен ми лепне минуса и се изкаже подобаващо.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот kobso1245 » Вто Авг 25, 2015 11:36 pm

Като цяло доста сходни окомплектовки.
Като групсет Драг-а е една идея по-добре.
Драг-а предполагам е с някои шимано главини(залагам на 525, въпреки че това си е гадаене), шините също предполагам ще са читави, та надали ще видиш проблеми.
Вилките и 2-те са си нисък клас, не смятам, че ще имаш проблеми с която и да е, поне на първо време.
Лично аз бих метнал спирачките от Драг-а на РАМ-а и отнасям РАМ-а, това за мен е единственият голям - на РАМ в случая.
Като цяло-балансирана окомплектовка, аз лично клоня към РАМ(не вярвах, че някога ще го кажа...) и то по един адски дебилен критерий-цвета. Тая цветова схема на Драг-а е.....
Това е от мен, надявам се да съм помогнал, дано се изкажат някои други колеги..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот SAN » Вто Авг 25, 2015 11:41 pm

Благодаря Ви, определено намирам мненията Ви за полезни! :agree:
SAN

Мнениеот perun » Сря Авг 26, 2015 9:12 pm

Спирачки, команди, средно движение и преден дерайльор при Драг са по-добри според мен.Всички останали компоненти са сходни и е въпрос на лично виждане.
perun

Рейтинг: 1240

Назад към Продукти за крос-кънтри