outfaced написа:Освен Vertrider-и и разглезени ендуро карачи, които не са броят парите не знам на кой реално може да му свърши работа това.
Разглезените ендуро карачи стават все повече и ще налеят доста парици в джобовете на Schwalbe, но мен това не ме интересува.
Според мен идеята на ProCore-а е жестока и работи, може би защото съм по-агресивен карач. На Home Mountain Enduro-то разцепих външната гума на остър камък още в началото на спускането на 1ви етап, НО слезнах с 5то време до долу благодарение на моя си гето-про-кор.

По шината няма нито 1 (нова) подбивка. По гумата също няма допълнителни щети. Това е достатъчно доказателство, че има смисъл (за мен).
spirov92 горе е пуснал
линк към DIY темата, където писах как става за доста по-малко пари. Монтирал съм го само на задната капла, защото там обикновено ми се случват мизериите. Откакто съм писал в DIY темата досега има една промяна по гето системата и това е, че вместо да режа ръкохватка, ползвам маркуч на 2 слоя, като външният слой има канал през средата за преминаване на въздух във външната камера.
Всеки сам си преценява какви са му приоритетите. За мен на първо място е надеждността, а на последно теглото. Карал съм 21кг колело и пак си имах усмивка на лицето.