blagovest_marinov написа:Рамката на феринито е 52 сантиметра от средното до колчето на седалката. Рамката която смятам да слагам е RAM HT2 29 цола, размера на колчето на рамката на феринито е 31.6 mm. Искам да прехвърля основните неща като заден делельор, каплите и предния делельор. За вилката е ясно че ще взимам нова ... Качил съм снимка на рамката която съм харесал. ПОЗДРАВИ
Alexi написа:каплите на това ферини не са ли 26" .. не че не можеш да ги сложиш на 29 рамка ,ама накъде отива геометрията ...
Ozzie написа:blagovest_marinov написа:Рамката на феринито е 52 сантиметра от средното до колчето на седалката. Рамката която смятам да слагам е RAM HT2 29 цола, размера на колчето на рамката на феринито е 31.6 mm. Искам да прехвърля основните неща като заден делельор, каплите и предния делельор. За вилката е ясно че ще взимам нова ... Качил съм снимка на рамката която съм харесал. ПОЗДРАВИ
Ако се вярва на тази статия, RAM-а също е с колче 31,6 мм., така че скобата и колчето категорично ги запазваш.
Двата дерайльора също.
Ако Феринито е с колела 700х** вероятно ще може да ползваш и тях.
Може да се наложи да се сменят броните за скоростите и спирачките (ако са механични). Вероятно жилата също. Въпрос на размери при двете рамки.
Alexi написа:мда ще станат ,можеш да им сложиш някакви не много дебели 29" гуми за ХС ( вероятно идеята ти е да си събереш ХС велосипед )
victortrt написа:Не че нещо, но вилката не ти ли е за ви-брейк, а рамката, която си харесал - за дискови спирачки.
Всъщност ти си казал, че ще смениш и вилката, по-горе и очевидно новата ще ти е с опция за дискова спирачка, но каплите тогава най-малкото ще трябва да се пренаплетат с главини за диск и тогава старите шини с борд за ви-брейк също може да се сменят с шини за диск или направо да си вземеш готови наплетени капли.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта