Alexi написа:тия гуми ще се търкалят по лесно но са много тежки ,според мен задели повечко средства и си вземи едни гуми 350-400 грама - ще въртиш осезаемо по леко
Напълно съм съгласен. Велосипедът ми е хибриден модел и оригиналните курбели бяха Шимано с квадратен профил на захвата, същите като от линка, с дължина на рамото 175 мм, венци- 48х36х26 Т. Оригиналните гуми -schwalbe-road-cruiser-kevlarguard-28x1-6, същите от линка, макар да изглеждат като сликове, са много тежки, сравнително трудно се развъртат, имат една идея по- добро сцепление (и логично по- голямо съпротивление) на мокра настилка от напълно сликовият тип. Предимството на Schwalbe 28x1,6 е на спускане по стръмен наклон и при каране с попътен вятър, по- голямата тежест по външния диаметър на колелата, осигурява по- голяма инерция. Сравнявам ги с тези, с които карам през 3 сезона от годината- SPECIALIZED ESPOIR SPORT 28", 700х28С. Линк:
http://bikescenter.bg/komponenti-bg/v-n ... r-sport-bgТези гуми са с възможно най- малкият размер на балона- 28 мм за шините на каплите, които имат външен размер 25 мм. Въпреки малкият размер на балона, моят велосипед външно по- скоро прилича на шосейка, отколкото на маунтин байк и гумите не изглеждат грозно като цялостна визия. На маунтин байк със сигурност няма да е така. Разликата между двата типа гуми е осезаема (да не кажа много голяма), особено при изкачване на наклон и при скоростно каране на равно по асфалт. При нормално каране на равно с леките сликове, все едно въртя почти без усилие.