здравейте до сега мислех да си зимам един iron horse за як dh.Но се зачудих дали да си зема твърдак спрял съм се на nukproof stout 27.5 за 3800 лв ако може да ми предложите други колела за дисциплината за не повече от 4 хиляди ще се кара от време на време на витоша и искам да е с ход не по малък от 140.Благодаря предварилтелно
Друг вариант е Dartmoor Hornet - аз поне, когато ми идват подобни идеи за твърдак, доста го заглеждам. За малко да пропусна и On-One 456 - доста хора го карат без проблеми със 150-160 мм вилки.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Колеги, бихте ли казали накратко защо за случая препоръчвате стоманена рамка? Интересно ми е защото съм го чувал и от другаде, но не мога да разбера предимствата?!? Единственото което ми хрумва като предимства на стоманената е здравината и лесните ремонти (заварки) след настъпило "събитие"
Когато е добре сметната и произведена се усеща много как умекотява возията без да губи енергията предавана на задната гума за задвижване. При по-евтините стоманени рамки елстичността се усеща само при по-рязки удари (падове, дропове). При всички случаи стоманен твърдак е доста по-приятен за по-агресивно каране от алуминиев такъв.
Благодаря за отговорите! До сега не съм карал стоманен твъдак и за това не ми е направила впечатление някаква разлика във возията. В такъв случай и аз бих предпочел стоманена рамка за твърдак в посочените дисциплини!