За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20
Абе..стана ми интересно - олекотява се гумата ли, повишава се износоустойчивостта(невероятна тенденция в днешно време), увеличава се сцеплението ли...щото чудя се дали да не пусна аз пък тоалетна хартия с графен. Но щом цял завод са построили за целта(освен ако не са го строили без това, ама да са решили малко реклама), явно може да има нещо. Виж, графенови капли и спици....тва вече е друга бира
Последна промяна taurus13 на Пон Дек 07, 2015 8:31 pm, променена общо 1 път
Всъщност не, доколкото видях цени в разни статии из чуждите медии, сториха ми се съвсем нормални (като за западния пазар, защото в България гумите откак се помня са на по-добри цени). Относно това дали наистина тези гуми са с по-ниско съпротивление при търкаляне (едно от основните предимства, които изтъква производителят), по-добро сцепление и по-добра износоустойчивост... аз няма как да знам.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Във второто видео се описват предимствата на капла и гума с графен. Накратко: За каплите: 10% по-добро разсейване на топлината 15% по-ниско тегло 26% по-добра износоустойчивост 18% по-добра устойчивост на въздействия За гумите: по-ниско съпротивление при търкаляне по-добро сцепление по-добра устойчивост на пробиване Не успях да чуя за редуциране на теглото да споменават.
joroblob написа:Не успях да чуя за редуциране на теглото да споменават.
уж е като "перце" тоя матрял:) От това, което съм прочитал тук-таме за Графена, в какви ли не области успяват да му намерят "теоритично" приложение. Ако наистина е толкова сполучлив и разработването стане по-евтино, нищо чудно повечето части по колелото да станат такива, вместо пластмаса или алуминий... Аз съм за яко измислици, особено ако не са пластмасови...
Тва кат' използвания в тенис-ракетите ли графен ще е?
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!